Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

«Αρνείσαι την Θεία Κοινωνία, δεν είσαι Χριστιανός».

 

π. Στυλιανός Καρπαθίου: «Αρνείσαι την Θεία Κοινωνία, δεν είσαι Χριστιανός».

Συνέντευξη στον Στέφανο Δαμιανίδη

σ.σ. Την ώρα που οι γνωστοί Μητροπολίτες είναι απασχολημένοι με το να «στολίζουν» όσους δεν δέχονται μέσα στο σώμα τους το πειραματικό m-RNA σκεύασμα, το οποίο ο Μοντανιέ χαρακτηρίζει «δηλητήριο», δόξα τω Θεώ ο π. Στυλιανός Καρπαθίου ορθοτομεί τον λόγο της Αληθείας στην Εκκλησία για όσους αρνούνται στα παιδιά να κοινωνήσουν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου:

«Αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να κοινωνούν τα παιδιά, για να επανέλθουν στην Εκκλησία πρέπει να επανέλθουν μόνο με Χρίσμα.

Και αυτό είναι κυβερνητική ευθύνη. Μόνο με Χρίσμα, διαφορετικά δεν τους θέλουμε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΕΧΟΥΝΕ ΒΓΕΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε το θέλουν οι επίσκοποι, είτε δεν το θέλουν. Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ίδιοι. Αυτό είναι το θέμα. Μεταπίπτουν σε προ-βαπτισματικές καταστάσεις, δηλαδή αυτο-αφορίζονται από την Εκκλησία. Ο πυρήνας της Εκκλησίας μας είναι η Θεία Ευχαριστία. Είναι ο ίδιος ο Κύριος. Αν αρνείσαι λοιπόν την Θεία Ευχαριστία και τον ίδιο τον Κύριο, δεν μπορείς να συμμετέχεις μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας. Δεν είναι μία πολιτικο-κοινωνικο δεν ξέρω τι οργάνωση η Εκκλησία. Θυμάστε δε πρόπερσι περίπου, ενάμιση χρόνο, με τον κύριο Κουμουτσάκο ο οποίος πήγε ο άνθρωπος την ημέρα των γενεθλίων του να κοινωνήσει στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού και σε λίγο βρέθηκε εκτός κυβέρνησης; Η ευθύνη είναι άμεσα της [διοικούσης] Εκκλησίας σε αυτήν την προσβολή, την οποίαν κάνει η ίδια η κυβέρνηση εναντίον της Εκκλησίας.
ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: