Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΤΩΡΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 


ΩΣΤΕ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ......ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ; ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ! ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ! ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ!


Αδελφοί μου και Αδελφές μου εν Χριστώ,

_____Με πολλή αγωνία περιμέναμε τις τελευταίες τούτες ημέρες τις Αποφάσεις της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο θα εορτάσουμε τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων!
_______Και διεπιστώσαμε τα εξής: Ο κ. Πρωθυ-πουργός, συνομιλώντας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Του γνωστοποίησεν, ότι:
Οι Ναοί θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟΝ κατά την εορτήν των Χριστουγέννων και των Θεο-φανείων!
Σε κάθε Ναό θα επιτραπεί η είσοδος ΕΝΝΕΑ (9) ΜΟΝΟΝ πιστών, με εξαίρεση τους Μητροπολιτικούς Ναούς, όπου θα μπορούν να εισέλθουν έως 25 άτομα!
Παντού θα τηρείται η απόστασις ένα άτομο ανά 15 μ2!
Και τέλος, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ κατά τήν εορτήν των Φώτων!
______Παρακαλώ, να σημειώσετε, ότι, όταν ο κ. Πρωθυπουργός έλεγε όλα αυτά στον Μακαρ. Αρχιεπίσκοπο ΔΕΝ ΕΙΧΕ κάποια Κυβερνητική Απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως! Άρα ο Πρωθυπουργός αποφάσιζε αυτός ΜΟΝΟΣ, ως απόλυτος κυρίαρχος τα μέτρα, που ανακοίνωσε!

_______Ώστε ο Πρωθυπουργάκος μας ως ΑΠΟ-ΛΥΤΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ αναδεικνυόταν συγχρόνως καί ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ της εορτής των Χριστουγέν-νων! Καταργούσε την εορτήν ενός γεγονότος, που εσφράγισε την παγκόσμια ιστορία, χωρίζοντας τον κόσμο στην ΠΡΟ Χριστού και ΜΕΤΑ Χριστόν εποχήν!

_____Σημ. Μετά ταύτα ο Πρωθυπουργίσκος, έπειτα από την επικοινωνίαν Του με την Ιεράν Σύνοδον, άλλαξε τα νούμερα, δηλ. το 9 έγινε 25, πλην όμως η δολοφονία της εορτής των Χριστουγέννων επικυρώθηκε! Οι Χριστιανοί θα εορτάσουν την Γέννηση του Σωτήρος Χριστού κλεισμένοι στα σπίτια τους! Θαυμάστε, παρακαλώ, την υποκρισία των ανθρώπων, οι οποίοι μας κυβερνούν στην κατωτέρω φωτογραφία:

*****
______Μέ πολλή αγωνία, λοιπόν, περιμέναμε τις αντιδράσεις της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως! Το αποτέλεσμα το γνωρίζετε όλοι: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ-ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗ-ΤΑ- ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, επιφέροντας ΜΟΝΟΝ κάποιες ασήμαντες βελτιώσεις!!!!! Δηλ. το Νο 9 έγινε 25 και το Νο 25 έγινε 50!!!! Επίσης ….κατώρθωσε το άνοιγα των Ναών κατά την εορτήν της Πρωτοχρο-νιάς!!!!!
_______Με άλλα λόγια οι Συνοδικοί Ιεράρχες,
ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ,
ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑΝ
ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ
ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!!!!
Το γεγονός μας το επιβεβαιώνει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της 15ης Δεκεμβρίου!
(βλ. Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της 16ης Δεκεμβρίου 2020, σελ. 6)

Αυτή, λοιπόν, είναι η τραγική κατάστασις των ημερών, τις οποίες διανύουμε! Αληθινά τραγική κατάστασις! Διότι «οι εξαιρέσεις ΔΕΝ καταργούν τόν Κανόνα»! Η φωνή μεμονωμένων Ιεραρχών μάς παρηγορεί! Εκπέμπει το μήνυμα, ότι δεν χάθηκε η ελπίδα! ΑΛΛΑ, που είναι η φωνή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου; Στο απογοητευτικού περιεχομένου Ανακοινωθέν της 15ης Δεκεμβρίου; Ιδού, λοιπόν, ένα απόσπασμα:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος «…ετέθη και παραμένει ηθικά και υλικά αλληλέγγυα προς την Ελληνική Κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές…..Προέτρεψε μέσω ανακοινώσεων και Εγκυκλίων όλες τις Μητροπόλεις, Ενορίες, Μονές και Ιδρύματα και άπαντες τους κληρικούς και λαϊκούς, να τηρούν επακριβώς τα μέτρα εντός αλλά και εκτός των Ιερών Ναών» !!!!

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 16.12.2020, σελ.6

____ «Το άλας, λοιπόν, εμωράνθη»! (Ματθ.ε΄, 13). Κατέγραψα παραπάνω όλα αυτά τα πραγματικά περιστατικά, για να συνειδητοποιήσουμε και να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής! Η Πίστις πρός τον αληθινό Θεό ευρίσκεται υπό διωγμόν εδώ στην κοιτίδα της! Οι εξ ορισμού ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ της Πίστεως ΙΕΡΑΡΧΕΣ συνυπογράφουν ΑΣΥΣΗΤΗΤΙ τις διωκτικές Αποφάσεις της Κυβερνήσεως!!!! Ώστε το ερώτημα, το οποίον αυτομάτως ανακύπτει, είναι: Η Εκκλησιαστική Διοίκησις υπετάγη ολοκληρωτικώς στη βούληση των παραγόν-των της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη;
Ώστε, λοιπόν, η Εκκλησία της Ελλάδος ευρίσκεται:
ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ από την Πολιτεία καί
ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ από την Ιεραρχία Της!!!!
______Το ερώτημα, που ανακύπτει αυθόρμητα, είναι εμείς οι κάποιοι Αρχιερείς, οι κάποιοι Ιερείς και οι πιστοί, οι ενσυνείδητοι χριστιανοί, τι θα πράξουμε; Πως θα αντιδράσουμε; Μήπως, λοιπόν, ήλθεν η εποχή η οποία θα αναδείξει ΝΕΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ; Στην πόλη των Πατρών κάποιοι αληθινοί Χριστιανοί έλαβαν ήδη το μήνυμα: «ΝΟΤΙΑ ΠΑΤΡΑ. Αντίσταση με εκκλησιασμό τα ξημερώματα», γράφει η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ! Και συνεχίζει: «Νυκτερινό ραντεβού για εκκλησιασμό. Ξημερώματα χωρίς να δίδουν δικαιώματα, συγκεντρώνονται στον Οίκο του Κυρίου, προσεύχονται και μεταλαμβάνουν, όλοι μαζί……….Το ραντεβού δίνεται περίπου ένα τέταρο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Το ποίμνιον- αναφορές για 50 άτομα- εισέρχεται στην Εκκλησία χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο αυτοπροστασίας (μάσκες κλπ.) κατόπιν σχετικής προτροπής του εφημέριου…» (βλ. φ. της 18ης Δεκεμβρίου, σελ. 4). Μήπως, λοιπόν, πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην εποχή των Κατακομ-βών; Παρακαλώ, να το σκεφθήτε!

ΠΗΓΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, 18.12.2020, σελ.1
____Το κύμα μιάς επιθετικής αθεΐας, που κυριαρχεί σήμερα στην άλλοτε Χριστιανική Ελλάδα, το ομολογεί και το εκφράζει ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ η κα Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, στέλεχος της Κυβερνή-σεως Μητσοτάκη με τον εξής ΩΜΟ ΤΡΟΠΟ:

“Μισώ τα Έθνη και τις Πατρίδες” αλλά και κάτι από τον 18ο αιώνα που λέει πως “οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ελευθερωθούν προτού στραγγαλιστεί και ο τελευταίος Βασιλιάς με τα έντερα του τελευταίου παπά”! Ακόμη και να καταστραφούν όλες οι εκκλησίες της χώρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τους Έλληνες “άχρηστο λαό”!!!!

ΣΗΜ. Η κυρία Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, φίλη της συ-ζύγου του Πρωθυπουργού, φέρεται να είναι, όπως και η ίδια δηλώνει, σύμβουλος επικοινωνίας στην Ν.Δ.
____Όταν κάποτε επεσκέφθησαν τόν Σωτήρα Χριστόν κάποιοι Έλληνες, ο Κύριος είπεν τα εξής μεγάλα λόγια: «ελήλυθεν η ώρα, ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου»! (Ιωάνν. κεφ.12, στ. 23). Καί όπως μας αποκαλύπτει ο συγγραφεύς κ. Μενέλαος Παγουλάτος ο Χριστός μας είπε κάτι περισσότερο:
«Ελήλυθεν η ώρα, ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην». Ήτοι, ήλθεν η ώρα …….διότι μόνη η Ελλάς γεννά ανθρώπους φυτόν εκ του Ουρανού και του Θεού Βλάστημα εξακριβωμένον απογεννώσα λογικήν σκέψιν ιδιοποιουμένη την επιστήμην»!

Αδελφοί μου διερωτώμαι:
Μήπως ήλθεν η ώρα, που ο Πανάγαθος Θεός ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ από την ένδοξον και αγιασμένην Πατρίδα μας; Μήπως ήλθεν η ώρα, κατά την οποίαν ο Χριστός μας παραχωρεί – δηλ. μεταθέτει – τήν Χάριν Του σε κάποια άλλη Χώρα; Σας παραθέτω μίαν μικράν ένδειξιν, ή και απόδειξιν: Στη Ρουμανία οι Χριστιανοί τιμούν την ιεράν μνήμην του Αγ. Αποστόλου Ανδρέα γονατιστοί μέσα στο χιόνι!!!!
****
Αδελφοί μου και Αδελφές μου,
____Τι περιμένετε, λοιπόν; Μεγαλύτερη Προδοσία από αυτήν, έπειτα και από τα τετελεσμένα κατά την εορτήν του ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ, θα μπορούσε να γίνει;
Μήπως, λοιπόν, ήλθεν η ώρα του Μαρτυρίου μας για τον Χριστό και για την Πίστη μας; Οι Μάρτυρες οδηγούντο στο Μαρτύριο μόνον και μόνον επειδή δεν αποδεχόντουσαν να θέσουν λίγο θυμίαμα στο βωμό των ειδώλων! Εμείς, λοιπόν, θα αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα το κλείσιμο των Ναών, δηλ. ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

______Μήπως ήλθεν η ώρα να ανατρέξουμε και να μελετήσουμε το Μαρτυρολόγιο της Εκκλησίας μας; Μήπως πρέπει να σκύψουμε και να διαβάσουμε το «μαρτυρικό θάνατο του Παπα-Κλώνου στη σκλα-βωμένη Αθήνα»; «Τον λίντσαραν οι Τούρκοι, γράφει ο βιογράφος Του, γιατί “τόλμησε” να ανάψει τα καντήλια και να λειτουργήσει την Εκκλησία Του…» Ο Παπα-Δημήτρης είχεν εκπληρώσει την αποστολήν Του! Όταν, λοιπόν, ετελείωσε την θεία λειτουργία, τότε ένα μανιασμένο πλήθος από Τουρκόπουλα εσήλθε στο ΝαόΤ και «Τον τραβούσαν από τα μαλλιά, από τα γένεια και απ’ τα χέρια και τον έσερναν στην έξοδο….Τον έσυραν στο λιθόστρωτο.. και το κεφάλι Του χτυπούσε στις πέτρες, ώσπου η λευκή γενειάδα Του βάφτηκε με αίμα. Κατά την συνήθη τακτική των Τούρκων, αφού τον περιέφεραν στην πόλη, ύστερα Τον πέταξαν σε μια χαράδρα. Κανείς δεν έμαθε πότε ξεψύχησε! Ξεψύχησε μόνος και έρημος εκεί μέσα στη χαράδρα» ο αξιοσέβαστος Μάρτυς Χριστού, ο Αθηναίος Παπα-Δημήτρης Κλώνος! (βλ. Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 16ης Δεκεμβρίου, σελ. 31).
_______Αυτά γράφει στο παραπάνω άρθρο του ο κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, τον οποίον καί συγχαίρουμε απο τα βάθη της καρδιάς μας!
______ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ! Κοσμικοί άνθρωποι και Δημοσιογράφοι κτυπούν τις καμπάνες! Πλήν όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Σεβασμιωτάτων Μητροπ
ολιτών τηρεί σιγήν ….ιχθύος! Οι εξαιρέσεις ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ!

Έπειτα από όλη αυτή την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα μας, η Χώρα των Αγίων της Πίστεως και των Ηρώων της Πατρίδος, διερωτώμαι, εάν αξίζει τον κόπον νά συνεχίζω τόν αγώνα μου για τα ιερά και τα όσια της Πίστεώς μας. Ή μήπως πρτέπει να αποσυρθώ πλέον στην έρημο της σιωπής και της ψυχικής γαλήνης, ώστε αντί της μαχητικής αρθρογραφίας μου για τα ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος, νά αφιε-ρώνω τον χρόνον μου σε περισσότερη προσευχή, γονατιστός καί δακρύων ενώπιον του Κυρίου μας, ώστε Εκείνος να αναλάβει πλέον την προστασίαν της Αγίας Του Εκκλησίας, την Οποίαν όχι μόνον εθεμελίωσεν, αλλά και επότισε με το Τίμιον Αίμα Του;
________Στα αυτιά μου αντηχούν τα λόγια του υμνωδού:

«Ἰδού σοι τό τάλαντον ὁ Δεσπότης ἐμπιστεύει, ψυχή μου· φόβῳ δέξαι τό χάρισμα, δάνεισαι τῷ δεδωκότι, διάδος πτωχοῖς καί κτῆσαι φίλον τόν Κύριον· ἵνα στῇς ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ ὅταν ἔλθῃ ἐν δόξη, καί ἀκούσῃς μακαρίας φωνῆς· Εἴσελθε, δοῦλε, εἰς τήν χαράν τοῦ Κυρίου σου……».
Δηλαδή:
«Ἰδού, ψυχή μου, ὁ Δεσπότης σοῦ ἐμπιστεύεται τό τάλαντο· μέ φόβο δέξε τό χάρισμα, δάνεισε αὐτόν πού σοῦ τό ἔδωσε· δῶσε στούς φτωχούς (ἀπό τά ἀγαθά σου) καί κάνε φίλο σου τόν Κύριο, γιά νά σταθεῖς στά δεξιά Του, ὅταν ἔλθει (στή γῆ) μέ δόξα καί ἀκούσεις τή μακαρία του φωνή: Εἴσελθε, δοῦλε, στή χάρη τοῦ Κυρίου σου……..».

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΜΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

________Κατόπιν όλων αυτών άγομαι στην απόφαση νά διακόψω πλέον την επικοινωνίαν ως αρθρογράφου στο μαχητικό αυτό ιστολόγιο, νά παύσω δηλ. τον διά της γραφίδος μου ταπεινόν αγώνα υπέρ Χριστού, διά και να επιδοθώ στην βαθειά και επίμονη προσευχή, την μετά δακτύων και στεναγμών εκφερομένην, προς τον Φιλάνθρωπον Κύριόν μου, συγχρόνως δε και Νυμφίον της αθλίας μου ψυχής.

________Ώστε η τελευταία μου ανάρτησις θα γίνει την 31ην Δεκεμβρίου 2020 και έπειτα θα αγωνισθώ να βιώσω πιό πολύ και πιό βαθειά την προτροπήν του Υμνωδού «καί κτῆσαι φίλον τόν Κύριον».
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΑΔΕΛΦΟΊ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΝ.

Ο Μητροπολίτης
+Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/tora-amvrosios-i-ekklisia-synypegrapse-to-praktiko-tis-dolofonias-tis-eortis-ton-christougennon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: