Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός - γενικές πληροφορίες, βασικές προφυλάξεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.





Η νόσος του κοροναϊού (COVID-19) είναι μια μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από έναν πρόσφατα ανακαλυμμένο κοροναϊό.

Τα περισσότερα άτομα που έχουν μολυνθεί με τον ιό COVID-19 θα εμφανίσουν ήπια έως μέτρια αναπνευστική νόσο και θα αναρρώσουν χωρίς να απαιτείται ειδική θεραπεία. Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα ιατρικά προβλήματα όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης, χρόνια αναπνευστική νόσος και καρκίνος είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια.

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη και την επιβράδυνση της μετάδοσης είναι να είναι καλά ενημερωμένοι για τον ιό COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί και πώς εξαπλώνεται. Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους άλλους από τη μόλυνση πλένοντας τα χέρια σας ή χρησιμοποιώντας συχνά τρίψιμο με βάση το αλκοόλ και μην αγγίζετε το πρόσωπό σας. 

Ο ιός COVID-19 εξαπλώνεται κυρίως μέσω σταγονιδίων σιέλου ή εκκένωσης από τη μύτη όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτερνίζεται, οπότε είναι σημαντικό να ασκείτε επίσης αναπνευστική εθιμοτυπία (για παράδειγμα, βήχοντας σε έναν καμπμένο αγκώνα).

Μείνετε ενημερωμένοι:

https://www.who.int/health-topics/coronavirus?fbclid=IwAR0mJIr2N_013Be7tJvUS3Leucoz6o-goOxaiKv78hc_7wkPUtJNh_TW9sI#tab=tab_1

Δεν υπάρχουν σχόλια: