Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Tράγκας: «Στην Ελλάδα έγιναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!»

Ο Γιώργος Τράγκας φιλοξενήθηκε στο studio του Hellas FM της Νέας Υόρκης από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Φιλιππίδη που αγαπά και εκτιμά τιμώντας τον δια της παρουσίας του όταν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.
Η συζήτηση των δύο καταξιωμένων δημοσιογράφων στράφηκε γύρω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το έργο της, το μεταναστευτικό, τα ελληνο-τουρκικά, το Αιγαίο, τις απειλές και την προκλητικότητα των Τούρκων. Η άποψη του Γ. Τράγκα πάνω στο εν λόγω θέμα είναι πως αν θέλουμε ειρήνη πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο. Διαφορετικά θα καταλήξουμε σε ένα τραπέζι συνομιλιών στη Χάγη το οποίο θα υποχρεωθούμε να υπογράψουμε για το μέλλον της Ελλάδος χωρίς από πριν να έχει υπάρξει ένα υποσχετικό διασφάλισής μας.
Φοβάμαι τους Ευρωπαϊστές
Ο Γ. Τράγκας είπε στην αρχή της συνέντευξής του πως η Νέα Δημοκρατία κατά την εκτίμησή του είναι μια σοβαρή κυβέρνηση. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι τους Ευρωπαϊστές γιατί στρέφουν το αυτί τους όπου ακούν γερμανικά ενώ θα έπρεπε να έχουν καλύτερη προφορά στα αγγλικά.
Ο κος. Παναγιωτόπουλος είναι σοβαρός άνθρωπος όπως και αρκετοί που απαρτίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Ο κος Μητσοτάκης φαίνεται σοβαρότερος του προκατόχου του και οι κινήσεις του δείχνουν να είναι πιο προσεκτικές. Είναι ειλικρινής, έντιμος και κινείται προσεκτικά αν και εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί γνωρίζω την πολιτική ζωή στην Αθήνα».
Δεν θα αδικήσω τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για παζάρι με τον Εντογάν
Στο ερώτημα του κ. Φιλιππίδη αν έγινε παζάρι στα πλαίσια της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ερντογάν ο Γ. Τράγκας είπε: «Θα τον αδικήσω τον κ. Τσίπρα αν πω πως έγινε παζάρι. Ήταν πολύ περίεργο (ίσως και ύποπτο) το γεγονός ότι βρέθηκαν στο παλάτι του Ερντογάν επί τόσες ώρες χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Ήταν σαν να είχαν συμφωνήσει μετά σε παρατεταμένη σιωπή».
Η Ελλάδα πρέπει να σφραγίσει τα σύνορά της
Ο κος Φιλιππίδης ρώτησε στη συνέχεια το Γ. Τράγκα τι γνωρίζει για το ταξίδι του κ. Δένδια στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γ. Τράγκας είπε: «Επρόκειτο για καλή κίνηση. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι πάντα ένας από τους διαύλους επικοινωνίας που έχει η ελληνική πολιτική ζωή και η κυβέρνηση με την τουρκική κυβέρνηση. Όσο κι αν φαίνεται απίθανο η εκκλησία είναι έμφοβη θα έλεγα των διαύλων κατασκοπίας, επικοινωνίας, διπλωματίας και πολιτικής. Αλίμονο αν επικοινωνούσαν οι πατριάρχες με τις κυβερνήσεις των τόπων που βρίσκονται. Πέραν του Δένδια πολύ καλά έκανε και ο φρέσκος πρωθυπουργός (Μητσοτάκης) που πήγε στην Κάσο. Θα κάνει καλύτερα αν σφραγίσει τα σύνορα».
Μεταναστευτικό – Το “αγκάθι” της Ελλάδας
Στο σχόλιο του κ. Φιλιππίδη για το αν δεν λάβει η Ελλάδα σκληρά μέτρα για το μεταναστευτικό η χώρα θα το μετανιώσει ο Γ. Τράγκας απάντησε: «Μέσα από την εμπειρία που έχω συγκεντρώσει ως αστυνομικός συντάκτης (στο παρελθόν 20 χρόνια και πλέον) μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι περνάνε χιλιάδες άνθρωποι από τα σύνορα του αντίπαλου, εχθρικού και αρπακτικού κράτους και μέσα απ’ αυτούς που περνάνε ανέλεγκτα από τον Έβρο δεν είναι ολόκληροι λόχοι σαμποτέρ, κατασκόπων και κομάντο, των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας. Περνάνε μόνοι τους ανεξέλεγκτα! Είναι νεαροί άνδρες από 27 έως 35 ετών. Είναι ανέλεγκτοι, δεν ταυτοποιούνται και δεν δακτυλοσκοπούνται. Είναι 100% παραστρατιωτικοί. Απ’ αυτούς ανάμεσά τους είναι σπεσιαλίστες των μυστικών υπηρεσιών στη διασάλευση της τάξεως, στα σαμποτάζ και “φυτεύονται” γύρω από αεροδρόμια και τις στρατιωτικές περιοχές. Έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα και χάρτες και κατευθύνονται στα νυχτερινά τρένα της Θεσσαλονίκης. Αντιλαμβάνεστε πως δεν τους παίρνει κανείς χαμπάρι.
Η οικονομική γάγγραινα οδηγεί σε ακρωτηριασμό των άνω ή κάτω άκρων
Με τι λεφτά θα μπορούσε να συγκροτήσει άμυνα και επιτροπές ταυτοποίησης δεκάδων χιλιάδων προσφύγων αυτή η δύσμοιρη πατρίδα μας;
Βγαίνουν οι μετανάστες από της φυλλωσιές, περπατάνε την Εγνατία Οδό και χώνονται μέσα σε μουσουλμανικά χωριά στους Πομάκους. Στη Θεσσαλονίκη δεν οδηγούνται όλοι στα κέντρα συγκέντρωσης μεταναστών. Με τα τρένα κατεβαίνουν στη Λάρισα, στη Λαμία ή όποια άλλη στάση θέλουν. Γιατί ανάμεσά τους να μην είναι σαμποτέρ Τούρκοι ή και ομιλούντες την ελληνική γλώσσα;»
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αριστερό κόμμα, ούτε κεντροαριστερό
Ο κος Φιλιππίδης είπε πως οι προηγούμενοι κυβερνώντες είχαν κάποιες εμμονές ως προς το συγκεκριμένο θέμα. Στη συνέχεια ρώτησε τον Γ. Τράγκα τι περιθώρια αντίδρασης έχει για το μεταναστευτικό η σημερινή κυβέρνηση ώστε να μην έχουμε τα εχθρικά στοιχεία στο ελληνικό έδαφος . Ο Γ. Τράγκας είπε: « Η προηγούμενη κυβέρνηση που ήθελε να λέγεται αριστερή (αν και δεν ήταν ούτε θα είναι κεντροαριστερή) προσπαθεί στο μέλλον να γίνει ΠΑΣΟΚ. Φυσικά ο Τσίπρας έχει με το μέρος του το ποσοστό του 32% που κράτησε από τις εθνικές εκλογές. Το ποσοστό είναι τεράστιο και δεν το κράτησε λόγω των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τις πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά λόγω της υπέρ κινητικότητάς του. Στην Ελλάδα υπήρχε πάντα ένα ευρύ αντί δεξιό ρεύμα. Έτσι πέσαμε σε ένα νέο διπολισμό και οι άνθρωποι επειδή δεν ήθελαν να πάνε στο ΠΑΣΟΚ που πέθανε με το γέρο Παπανδρέου και το μνημόνιο μετακινήθηκαν στον Τσίπρα ξανά. Έφαγε βέβαια τεράστιο “χαστούκι” από τον Μητσοτάκη στις Ευρωεκλογές. Τον συνέφερε και το αποκατέστησε με την υπέρ κινητικότητά του προβάλλοντας κάποια μειονεκτήματα του αντιπάλου του στο κοινό.
Η προηγούμενη κυβέρνηση έφτασε στην εξουσία πάνω σε ένα μεγάλο κύμα αντιμνημονιακό
Υποσχέθηκε τα πάντα στον ελληνικό λαό και κυρίως αντιμνημονιακή δράση. Υποσχέθηκε ότι δεν θα είναι υποτελής ούτε στους Γερμανούς αλλά ούτε και στις Βρυξέλλες και ήρθε και μας γέλασε όλους. Εγώ, δεν είμαι αριστερός αλλά εκείνη τη στιγμή ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ καθώς πίστευα πως θα είχε μεγαλύτερη αντίσταση απέναντι σ ‘ αυτό το μαζικό έγκλημα που γινόταν στην πατρίδα μου. Στη χώρα μας έγιναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ισοπεδώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αρκετοί πέθαναν μέσα στην Ελλάδα από μαρασμό, φτώχεια και αναξιοπρέπεια καθώς έχασαν τις δουλειές, τα σπίτια τους και δυσφημίστηκαν εκτός και εντός των τειχών της χώρας μας.
Για να εισπράξουν όλους αυτούς τους φόρους έπρεπε να κηρύξουν τους Έλληνες ως διεθνείς φοροφυγάδες
Είχαμε φυσικά φοροφυγάδες αλλά έπρεπε να υπάρξει διεθνείς λάσπη όπως έλεγε ο Παπακωνσταντίνου (λέγοντας πως ντρέπεται για την Ελλάδα ως υπουργός οικονομικών). Αυτός έκανε απάτη με τη γελοία λίστα Λαγκάρντ. Μας γέλασαν όλους, είπαν χιλιάδες ψέματα και ουσιαστικά υλοποίησαν το πλέον δύσκολο κομμάτι του μνημονίου και καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να πράξει και δε θα κυκλοφόρησε κανένας δεξιός πολιτικός έξω. Αυτοί οι πολιτικοί καθ’ οδόν έγιναν βαλτοί καθώς προτίμησαν την εξουσία από το να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις.
Ο Μητσοτάκης ξεκίνησε με αρκετή δόση ειλικρίνειας, χωρίς μεγάλες υποσχέσεις
Ο Μητσοτάκης -που κάποτε συνάντησα σε ένα διαμέρισμα- μου είπε πως θα κάνει τη διαφορά αλλά ακόμη δεν την έχει κάνει στο βαθμό που θα ήθελε. Ο Μητσοτάκης ξεκίνησε με αρκετή δόση ειλικρίνειας, χωρίς μεγάλες υποσχέσεις και δίνοντας “ανακουφιστικές ασπιρίνες οικονομικές” στους Έλληνες. Ακόμη και αυτή η “ασπιρίνη” που πήραν οι Έλληνες όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ ή τη μείωση κάποιων φόρων είναι καλά για την Ελλάδα. Θα μου πείτε ο Τσίπρας έδινε το μέρισμα κάθε Χριστούγεννα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ο Μητσοτάκης έχει δύο τεράστια εμπόδια αν και ξεκίνησε καλά. Το ένα είναι το μεταναστευτικό και το άλλο τα ελληνο-τουρκικά.
Στο εξωτερικό ο κος. Μητσοτάκης κινείται ικανοποιητικά και πρέπει να προσέξει πολύ καλά τις σχέσεις του με τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί ξέρουν πως μιλάει πολύ καλά γερμανικά. Αυτήν την εποχή η Ουάσιγκτον και ο κύριος Τραμπ δεν τα έχει καλά με το Βερολίνο (ποτέ δεν τα πήγαινε καλά) γιατί οι Γερμανοί φτιάχνουν το North Stream με τους Ρώσους. Οι Αμερικανοί θέλουν το East Med και πρέπει ο Μητσοτάκης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.
Ο Πομπέο είπε στον Μητσοτάκη να μην πάει στο Πεκίνο και να μην πάρει το G5 και ο Μητσοτάκης τον άκουσε μόνο ως προς το δεύτερο σκέλος. Οι Αμερικανοί υποπτεύθηκαν ότι η Μέρκελ τον έβαλε να πάει στο Πεκίνο γιατί η ίδια θέλει η Deutsche Telekom να συνάψει συνεργασία με τη Huawei.
Πρέπει να συνάψουμε στενές σχέσεις με τους αδελφούς Εβραίους
Πιστεύω πως πρέπει να γίνουν επίσης στενότερες οι σχέσεις μας με τους αδελφούς Εβραίους καθώς είμαστε λαοί της διασποράς. Ο υπουργός του Ισραήλ είπε πως ενισχύουμε την Ελλάδα και δεν θα στείλουμε πολεμικές φρεγάτες εναντίον της Τουρκίας.
Το βαθύ κράτος των Αθηνών ζει έναν νυχτερινό εφιάλτη μέχρι να βρει μια λύση για το πώς θα καταφέρει να δώσει χωρίς να χάσει για 100 χρόνια την εξουσία που έχει στην Ελλάδα. Η ελίτ των Αθηνών είναι η μόνη που δε ζημιώθηκε στα χρόνια του μνημονίου. Αυτές είναι 10 -12 οικογένειες και συναλλάσσονται με όλα τα κόμματα και τα κανάλια στην Ελλάδα μοιράζοντας την πίτα.
Οι πρώτοι 6 μήνες του κ. Μητσοτάκη (εγώ είμαι παλαιό Καραμανλικός) αποτιμώνται ως θετικοί. Πρέπει, όμως, να σφραγίσει τα σύνορα με τη μέθοδο Τραμπ φτιάχνοντας τα καλύτερα προστατευτικά εμπόδια στον Έβρο. Τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθούν και με τη θέα ων όπλων να σταματήσει η εισροή μεταναστών που στέλνει ο Ερντογάν που είναι όλοι νέοι από 80 κράτη».
Αμέσως μετά ο κος Φιλιππίδης ρώτησε τον Γ. Τράγκα αν λόγω του Δουβλίνου η Ελλάδα μπορεί να παραβιάσει τις επιβολές της. Σε απάντηση ο Γ. Τράγκας είπε: «Εγώ θα τις παραβίαζα. Θα έκανα αυτό που κάνει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν που αν και δεν τον εκτιμώ καθόλου. Μπορεί να μην εκτιμώ καθόλου τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι ο οποίος έχει και την Frontex εκεί αλλά δεν μπορεί να σου λέει ο εταίρος στην Ευρώπη ότι θέλω μόνο ξανθούς, γαλανομάτηδες, δίμετρους και προτεστάντες και εμείς να καθόμαστε με τα χέρια δεμένα ενώ ο Ερντογάν από απέναντι ετοιμάζεται να αρπάξει το Καστελόριζο».
Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο
Στο ερώτημα του κ. Φιλιππίδη αν το διεθνές δίκαιο είναι πάνω από τη σωτηρία ο Γ. Τράγκας είπε: « Το διεθνές δίκαιο προβλέπει πως πρέπει να υπογράψουν και τα δύο κράτη συν υποσχετικό σαν να κηρύττεις ΑΟΖ ή οικονομική ζώνη. Υπάρχει διεθνές δίκαιο και για την Τουρκία και την Ελλάδα. Ποιος το παραβιάζει; Η Τουρκία».
Δεν τίθεται θέμα επίλυσης του Κυπριακού
Σε σχέση με την ΑΟΖ ο Γ. Τράγκας είπε: «Είναι πολύ περίεργο που η Ελλάς δεν κήρυξε ΑΟΖ με την Κύπρο. Υπάρχουν φήμες πως οι Γερμανοί και στη συνέχεια οι Αμερικανοί μας πίεσαν να μην ενοχλήσουμε την Τουρκία και να μην κηρύξουμε ΑΟΖ με την Κύπρο μήπως επανέλθουμε σε διαπραγματεύσεις για το θέμα του Κυπριακού. Βέβαια, το θέμα έχει ήδη τελειώσει. Ας ακούσουν τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου εναντίον του Κυπρίου υπουργού Εξωτερικών. Στην Αθήνα όπως είπα και πριν υπάρχει το βαθύ κράτος που έχει μια φοβία και μια ηττοπάθεια οδηγώντας τη χώρα στο μνημόνιο και σήμερα φοβάται να πει πως πρέπει να κόψει το «ένα πόδι».
Η Συμφωνία των Πρεσπών πλήγωσε τους Έλληνες
Ο κος. Φιλιπίδης ρώτησε τον Γ. Τράγκα τι γίνεται με το Σκοπιανό και εκείνος είπε: «Πράγματι οι νέες εκλογές μετά την παραίτηση του Ζάεφ μπορεί να αναποδογυρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα Σκόπια να βρεθούν στο ΝΑΤΟ και να μην υπάρχει Ευρώπη για τα Σκόπια. Εμείς, σ’ αυτήν την περίπτωση δε θα έχουμε αποκομίσει κάτι και τα Σκόπια χωρίς τη συμφωνία των Πρεσπών να θελήσουν να ενταχθούν αργότερα και στην Ευρώπη. Στην πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί, αν υπάρχει ο Κρίστιαν Μίτσκοσκι, μια «τρύπα στο νερό» πληγώνοντας τους Έλληνες στην καρδιά τους, την Μακεδονία.
Η Μέρκελ είπε του Τσίπρα “βοήθησέ με στο θέμα του Μακεδονικού” προκειμένου στη συνέχεια να μας βοηθήσει η Γερμανία οικονομικά. Τελικά το πόσο μας βοήθησε ως χώρα το ξέρουν οι Έλληνες συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η ελληνική οικογένεια που υποφέρει.
Στον αντίποδα, το πόσο βοήθησε ο κος. Τσίπρας την κ. Μέρκελ είναι ηλίου φαεινότερο. Το βλέπουμε . Οι “εθνοτερμίτες” εκτός Ελλάδος που ροκανίζουν τα θεμέλια αυτής της χώρας, την ιστορία, τη γλώσσα και τη θρησκεία τα ασπάζομαι και τα λέω συνεχώς.
Η μεγαλύτερη επιμειξία στη γηραιά ήπειρο
Θα υπάρξει αλλαγή πληθυσμού, οι μέχρι τα 40 θα φύγουν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα θα μείνουμε οι γέροι. Στον αντίποδα, θα αυξάνεται το ποσοστό των μουσουλμάνων που είναι νέοι. Στο πέρασμα των αιώνων αυτά έχουν ξαναγίνει σε πολλές χώρες. Θα υπάρξει η μεγαλύτερη επιμειξία στη γηραιά ήπειρο».
Η ψήφος των ομογενών αναπόφευκτο δικαίωμά τους
Για την ψήφο των ομογενών ο κ. Τράγκας είπε στον κ. Φιλιππίδη: «Μου κάνει εντύπωση πώς τόσα χρόνια μια κυβέρνηση ελληνική δεν είχε αποφασίσει να δώσει ψήφο στους ομογενείς. Οι εν λόγω άνθρωποι έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη Ελλάδα . Επίσης πληρώνουν φόρους για τις περιουσίες τους στην πατρίδα. Οι Τούρκοι στη Θράκη εφοδιάζουν με δεύτερα διαβατήρια όλους τους μουσουλμάνους. Επίσης, τους δίνουν λεφτά να αγοράσουν γη προκειμένου να την κατέχουν άνθρωποι με τουρκικό διαβατήριο.
Κλείνοντας ο Γιώργος Τράγκας είπε πως ήρθε στην Αμερική για να δει την πορεία της υγείας του Παναγιώτη – Ραφαήλ και να δει με τα μάτια του ανήμερα των Χριστουγέννων στη Βοστόνη ότι η θεραπεία που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες, αποδίδει καρπούς. Αποτελεί το μεγαλύτερο μήνυμα του 2019 καθώς ένας ολόκληρος λαός μάζεψε 3.800.000 ευρώ για να στείλει ένα παιδάκι που το καταδίκασαν οι φαρισαίοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα.
Αυτό όπως έχει πει και σε άλλες του συνεντεύξεις ο Γ. Τράγκας είναι ελπιδοφόρο για την Ελλάδα που αν και τσακισμένη από τα 10 χρόνια λιτότητας έχει ψυχή και ο ιστός της ακόμη διατηρείται ζωντανός.
 https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: