Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Φτιάχνουν τσίπουρο με χάπια και νερό – Οργιάζει το λαθρεμπόριο στη Μαγνησία


Οργιάζει το λαθρεμπόριο τσίπουρου στη Μαγνησία. Εκατοντάδες τόνοι διακινούνται παράνομα, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Δήμητρα» και μέλος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Αποσταγματοποιών κ. Γιάννη Κίτσιο να δηλώνει στη  «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» που κυκλοφορεί πως «η κατάσταση στον Νομό είναι ανεξέλεγκτη, χωρίς να εξαιρούνται και πολλές ακόμα περιοχές της χώρας».
«Με το λαθρεμπόριο γίνεται χαμός και κινδυνεύει η υγεία του κόσμου», δήλωσε σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση να μπει τέρμα στο χύμα τσίπουρο και την τσικουδιά, με τα σημεία πώλησής του να έχουν ενταχθεί στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς, από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
«Φτιάχνουν τσίπουρο με νερό και χάπια, αυτή είναι η κατάσταση δήλωσε» και τόνισε πως εξακολουθούν να «δραστηριοποιούνται» στην αγορά οι άνθρωποι που πιάστηκαν στο Στεφανοβίκειο δύο φορές μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, για λαθρεμπόριο.
«Αυτά που συμβαίνουν είναι ανεξήγητα σε αυτή τη χώρα. Η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά». Πιάστηκαν για λαθρεμπόριο και συνεχίζουν ανενόχλητοι, δεν ξέρω πλέον τι να πω» δήλωσε ο κ. Κίτσιος, επισημαίνοντας πως οργιάζει και η νοθεία στο κρασί.
«Το χύμα τσίπουρο πρέπει να απαγορευθεί σε τσιπουράδικα και χώρους εστίασης. Άλλοι το αγοράζουν πληρώνοντας μεγάλο φόρο και άλλοι αγοράζουν το κιλό 2,5 ευρώ. Εάν αυτό το τσίπουρο των 2,5 ευρώ δεν είναι χημικό προϊόν, τότε τι είναι. Να απαγορευθεί στα μαγαζιά, να μπουν τεράστια πρόστιμα και όποιος θέλει να πουλά, να εμφιαλώνει», συμπλήρωσε.
Η νοθεία, το λαθρεμπόριο και η πώληση χύμα τσίπουρου αποτελούν «αγκάθι» για του νόμιμους επαγγελματίες αποσταγματοποιούς. Βάλλεται ένας κλάδος που αγωνίζεται να επιβιώσει εν μέσω αντίξοων συνθηκών.
Οι νόμιμοι αποσταγματοποιοί «πεθαίνουν» επαγγελματικά από το λαθρεμπόριο, με αποτέλεσμα τα λουκέτα στον κλάδο να μην αποτελούν πλέον είδηση, αλλά φυσική εξέλιξη του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Οι στρεβλώσεις που προκαλούνται από την υπερφορολόγηση του κλάδου των αλκοολούχων ποτών, διογκώνονται από τη συνεχώς διευρυνόμενη δράση των έκνομων μη φορολογούμενων αποσταγματοποιών και των λαθρεμπόρων, συρρικνώνοντας τον κλάδο και οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία, στερώντας από το Δημόσιο, έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.
Δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα «Τσίπουρο» και «Τσικουδιά» κατά παράβαση του νόμου, όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε όλο το φάσμα της αλυσίδας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των άλλων και σε καταστήματα εστίασης και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (Κάβες).

 https://e-thessalia.gr/ftiachnoyn-tsipoyro-me-chapia-kai-nero-orgiazei-to-lathremporio-sti-magnisia/?fbclid=IwAR0Sgog7OkYf0vaohOe5QEbFqnrUXjOqbtV1s-nvEBleqnkMwt7vm-xMUNM

Δεν υπάρχουν σχόλια: