Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πειραιώς: "Σήμερα η αμαρτία θεσμοποιείται ως δήθεν ανθρώπινο δικαίωμα"

DSC 3455
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Μεγάλη Τρίτη σήμερα και σε όλους τους Ναούς που είναι αφιερωμένη στη αφενός στη μνεία του ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων, και αφετέρου στην παραβολή των δέκα παρθένων.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς πριν από λίγο τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης η Ακολουθία του Νυμφίου, παρουσία πλήθος πιστών που έσπευσαν να τιμήσουν την ημέρα.
Να αναφερθεί ότι στην Ακολουθία του Νυμφίου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.
"Η πρώην άσωτος γυνή λοιπόν μεταποιείται δια της μετανοίας και αναλαμβάνει την πρωτέρας αυτής αθωότητα και μετέχει του προτέρου κάλλους και μεταβάλεται σε Οσία, αλλά και σε πρόσωπο που η εκκλησία τιμά αυτή την πνευματική ώρα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς στο κήρυγμά του.
Σε άλλο σήμειο τόνισε: "Η μετάνοια αποτελεί την ηρωική προϋπόθεση γιατί ο Πανάγιος Θεός δεν ήρθε για να κρίνει τον κόσμο αλλά να τον σώσει!"
"Μετάνοια δεν σημαίνει μια ψυχολογική και συναισθηματική φόρτιση, αλλά μια ουσιώδης μεταστροφή, μια πνευματική οντολογική απόρριψη της αισχράς αμαρτίας η οποία χωρίζει από τον Θεό τον άνθρωπο" πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
Επίσης ο δυναμικός Ιεράρχης ανέφερε ότι "σήμερα στις τραγικές και εφιαλτικές ημέρες της αποστασίας των πολλών και της ψύξεως της προς τον Θεόν αγάπης η αμαρτία όχι απλώς απενοχοποιείται αλλά και θεσμοθετείται ως δήθεν ανθρώπινο δικαίωμα."
"Λησμονούμε ότι δεν υπάρχει καμία αμαρτία που θα μπορέσει να υπερβεί την Θεία αγάπη, αλλά προϋπόθεση η υψοποιός μετάνοια η εν ταπεινώσει επίγνωση της δική μας αστοχίας που μας χωρίζει από τον Θεό" υπογράμμισε ο κ. Σεραφείμ.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σεραφείμ τόνισε: "Εύχομαι το παράδειγμα της πρώην ασώτου και νυν Οσίας του Ευαγγελίου να εμπνεύσει την συνείδησή μας, και να χαριτώσει την πορεία του βίου μας και να νοηματοδοτήσει την ύπαρξή μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: