Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Από σήμερα δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους με συνεργασία Εκκλησίας-Ιατρικού Συλλόγου

dorean-farmaka-se-anasfalistous-apo-ekklisia-iatriko-sullogo

Στον Αρχιεπίσκοπο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης, για να τον ενημερώσει σχετικά με την πορεία του προγράμματος παροχής φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του εξήρε το έργο της Αρχιεπισκοπής και της φιλανθρωπικής εταιρίας "Αποστολή", και ανέφερε πως "από σήμερα ξεκινά η δυνατότητα παροχής φαρμάκων σε ασθενείς με voucher και αυτό θα δίνεται από το ιατρείο κοινωνικής αποστολής, που ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και στην Αποστολή".

Το Πρόγραμμα "Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης - Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Health Voucher)"μεριμνά, ώστε πολίτες που απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους να αποκτήσουν δυνατότητα-δικαίωμα πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Από σήμερα ξεκινά το πρόγραμμα παροχής δωρεάν φαρμάκων για φτωχούς και ανασφάλιστους πολίτες μέσα από μία Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκων και ένα Δίκτυο Συλλογής και Δωρεάν Διάθεσης Φαρμάκων από τις Εταιρείες μέλη του Σ.Φ.Ε.Ε.

1

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη στις αρχές του Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως εκπρόσωπο της «Αποστολής» Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Παπαγιάννη, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο του Σ.Φ.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνο Φρουζή.

Τα δωρηθέντα φάρμακα θα αποστέλλονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες μέσω τον κέντρων διανομής στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, όπου και εδρεύει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, και θα διατίθενται από εθελοντές γιατρούς του ΙΣΑ σε ανασφάλιστους πολίτες.

Εκτός από την Αθήνα, τα φάρμακα θα αποστέλλονται από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και σε όλο το δίκτυο των παραρτημάτων του και των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων που στηρίζει ο ΙΣΑ και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στους κατά τόπους Δήμους, Ιατρικούς Συλλόγους και Μητροπόλεις.

1

Ecclesia.gr
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: