Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Αρχιεπίσκοπος προς Δικαστικούς: Να διαθέτετε τα χαρίσματά σας για το κοινό καλό

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Την ακολουθία του αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς τέλεσε ο ΑρχιεπίσκοποςΑθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στελέχη του δικαστικού σώματος, δικαστές, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δικηγόροι.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα χαρίσματα που ενδεχομένως έχει ο κάθε άνθρωπος και στον τρόπο που τα αξιοποιεί.

"Αν ο καθένας κρατήσει το χάρισμά του για τον εαυτό του, τότε πέφτει σε αίρεση" ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως "τα χαρίσματα δεν είναι για τον εαυτό μας, αλλά για τους άλλους".

"Έχουμε όφελος τα χαρίσματά μας, να τα αυξήσουμε και να τα καταθέσουμε στην Αγία Τράπεζα και εκεί όλα θα γίνονται καρπός και για αυτούς που τα προσφέρουν και για αυτούς που έχουν ανάγκη. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή και πρέπει το τάλαντο που έχει ο καθένας μας να το προσφέρει στον συνάνθρωπό του.

Κάλεσε, ωστόσο, τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προβληματιστούν και να διαθέτουν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό, ενώ τους ευχήθηκε να έχουν μία χρονιά δημιουργική με συνεργασία και ενότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: