«Από τη μια μεριά χαίρεται κανείς για το ότι μπορεί να διαδώσει μια φωτογραφία μέσα απ’ το διαδίκτυο, από την άλλη ξέρει ότι αυτή η φωτογραφία θα χαθεί μέσα σε ένα χάος φλυαρίας. Από τη φλυαρία, προφανώς, ωφελείται ο μέτριος και ο κακός – ο “κοινός παρονομαστής” κατεβαίνει. Θα μπορούσε το διαδίκτυο να είναι κάτι σωστό, εάν το αντιμετώπιζαν όλοι – και οι φωτογράφοι – σαν ένα χώρο πραγματικής έκθεσης.
»Όπως δηλαδή, εάν σας πούνε να εκθέσετε φωτογραφίες σας, θα φροντίσετε να είναι καλά τυπωμένες, να είναι καλά επιλεγμένες, να εκτεθούν σε έναν σοβαρό χώρο – όχι οπουδήποτε – το ίδιο έπρεπε να είναι και το διαδίκτυο: Ένας χώρος προβολής, παρουσίασης, με σοβαρότητα των έργων που έχουμε επιλέξει – και όχι ένα άδειασμα συρταριού, όπου ό,τι κάνουμε όλη τη μέρα το βγάζουμε.
»Πρέπει να πούμε ότι, σ’ αυτό το κομμάτι, τα λεγόμενα “sosial media” δεν βοήθησαν – μάλλον χειροτέρεψαν την κατάσταση.»
.
Η εκπομπή «Από τέχνη σε τέχνη» του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδας, που παρουσιάζει ο π. Πέτρος Μινώπετρος, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 είχε θέμα: «Η τέχνη της φωτογραφίας και η σχέση της με την πίστη και το θρησκευτικό συναίσθημα».
Καλεσμένος ήταν ο κ. Πλάτων Ριβέλης (από τη συνέντευξη του οποίου προέρχεται και το παραπάνω απόσπασμα) θεωρητικός της φωτογραφίας και συγγραφέας.
Στο βίντεο που ακολουθεί, η ηχογράφηση πλαισιώνεται από μια δειγματοληπτική περιδιάβαση σε έργα μερικών από τους αξιολογώτερους πρωταγωνιστές της ανάδειξης της φωτογραφίας σε τέχνη.
πηγή: http://www.antifono.gr
Πηγαίνοντας στην πηγή διαβάστε και τα ενδιαφέροντα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου