Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ισχυρές εκρήξεις (συνδυασμένες) στην Βοστώνη (συνεχής ενημέρωση)


kostasxan


Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η έκρηξη ήταν τρομακτική ενώ στη σκηνή υπάρχουν διαμελισμένα θύματα

Σειρά εκρήξεων (τουλάχιστον δύο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) πραγματοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Βοστώνης.
Οι εκρήξεις έγιναν κατά τη διάρκεια και στη διαδρομή του Μαραθωνίου της Βοστώνης. 
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δεκάδες τραυματίες και  δύο νεκροί νεκροί (σύμφωνα με το Fox News).
Οι πρώτοι τραυματίες μεταφέρθηκαν ήδη σε νοσοκομεία της πόλης.
Σκηνές χάους και τρόμου ακολούθησαν τις δύο εκρήξεις στη λεωφόρο Μπόιστον, κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου, ενώ η πλατεία Κόπλεϊ γέμισε καπνό.
Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, έδειξαν τη σύγχυση που επικρατεί στο σημείο των εκρήξεων, αλλά και τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών. Ματωμένοι πολίτες είχαν πέσει στο έδαφος από το ωστικό κύμα της έκρηξης και δέχονταν τις πρώτες βοήθειες των διασωστών.

Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν την ύπαρξη τριών νεκρών (μέχρι στιγμής).  
Οι εκρήξεις έγιναν κοντά στο σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου της πόλης, ένα αθλητικό γεγονός που είναι από τα μεγαλύτερα των ΗΠΑ. Στο Μαραθώνιο της Βοστόνης έτρεχαν περίπου 27.000 πολίτες. Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και τρίτη έκρηξη αλλά το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τεχνητή έκρηξη από ειδικές δυνάμεις σε αντικείμενο που θεωρήθηκε ύποπτο. 
Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις στη Βοστόνη. 

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τι ακριβώς συνέβη, αλλά οι πρώτες υποψίες στρέφονται προς την κατεύθυνση τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι εκρήξεις μοιάζουν να είναι συνδυασμένες, αφού έγιναν με διαφορά 1-2 δευτερολέπτων μεταξύ τους...
Εντύπωση προκαλεί η άμεση αντίδραση των αρχών, γεγονός που οφείλεται στο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας το οποίο ισχύει για όλες τις κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη.

Εικόνες που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τη σύγχυση που επικρατεί στο σημείο των εκρήξεων αλλά και τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και δεκάδες περιπολικά έχουν αποκλείσει την περιοχή, ο μαραθώνιος έχει διακοπεί, ενώ έχουν σταματήσει και οι συρμοί του μετρό. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου μία ώρα αφότου οι πρώτες δρομείς πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.
Ενας από τους δρομείς δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του, κοίταξε προς τα πίσω και είδε μια «τεράστια έκρηξη» στο σημείο της γραμμής. Πρόσθεσε ότι αμέσως υψώθηκε καπνός 15 μέτρων και προκλήθηκε πανικός στους αθλητές και τους θεατές που άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. «Ολοι τους πανικοβλήθηκαν», είπε.

Άμεση κινητοποίηση μετά τις εκρήξεις στη Βοστώνη (όπου έχουν αρχίσει να εκκενώνονται ξενοδοχεία που έχουν θεωρηθεί ως πιθανοί στόχοι τρομοκρατικής επίθεσης) υπήρξε και στη Νέα Υόρκη, οι δρόμοι της οποίας γέμισαν άμεσα με πλήθος αστυνομικών αυτοκινήτων, ενώ οι αρμόδιες αντιτρομοκρατικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού...









Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες αθλητές του Μαραθωνίου της Βοστόνης


20130415-234811.jpg
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις δύο εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθώνιου της Βοστόνης αναφέρει στον ιστοτοπό της η εφημερίδα Boston Globe

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News επικαλείται επίσης ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για τις εκρήξεις και βρίσκεται σε σ
υνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.
Όπως ενημέρωσε ο ΣΕΓΑΣ, το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Ανδριόπουλος, όπως και οι Έλληνες δρομείς που συμμετείχαν στο μαραθώνιο της Βοστώνης είναι καλά στην υγεία τους.

Ο κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Νίκος Πολλιάς, τερμάτισε στη Βοστώνη λίγα λεπτά μετά από τις δολοφονικές εκρήξεις.
olympia
Σχόλιο
Άλλη μιά δράση της θρησκείας τού εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: