Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΙ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ!


http://makeleio.gr

katoikoi1
ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ – ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συγκεντρωμένοι σήμερα στην πλατεία Μάρνης οι εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων των κατοίκων του κέντρου, ίδρυσαν την Αθηναϊκή Αλληλεγγύη με σκοπό να ξεκινήσουν αγωγές, προσφυγές και μηνύσεις σε βάρος των αρμοδίων Φορέων, που όπως αναφέρουν συγκεκριμένα «έχουν μετατρέψει την καθημερινότητά τους σε μια απτή εφιαλτική οξεία πραγματικότητα»!
Συγκεκριμένα οι κάτοικοι από τον Βοτανικό, το Μεταξουργείο, την Ομόνοια, την Κυψέλη, την Πλατεία Βάθης, Πλατεία Αττικής, Πλατεία Αμερικής, Πλατεία Βικτωρίας, Κάτω Πατησίων και Αγίου Παντελεήμονα, αφού πρώτα διαπίστωσαν πως όλες οι ενέργειές τους και οι διαμαρτυρίες τους στις αρμόδιες Υπηρεσίες υπήρξαν άκαρπες, αποφάσισαν με την παρουσία δικηγόρων, να διεκδικήσουν με την «βοήθεια» του νόμου, μια αξιοπρεπή ζωή στα πλαίσια ορθής λειτουργίας των θεσμών και της Συντεταγμένης Πολιτείας όπου θα δεσπόζει το κράτος του δικαίου!
Συγκεκριμένα στο υπόμνημά τους ζητούν : την άμεση αφύπνιση της πολιτείας προκειμένου να επεμβαίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αυτεπάγγελτα στις περιπτώσεις που ο νόμος της παρέχει την εξουσία προς πάταξη της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών. Ζητούν από τις αστυνομικές αρχές να εφαρμόζουν τον νόμο ιδίως την τέλεση αυτόφωρων αδικημάτων. Από τους πολιτικούς άρχοντες και τους δημάρχους, να εφαρμόζουν τους νόμους και να εκπροσωπούν το δημόσιο αξίωμα που κατέχουν με σθένος, και ευσυνειδησία
Ιδιαίτερα σημαντικό το κεφάλαιο που ΑΠΑΙΤΟΥΝ την παύση της μονομερούς επίθεσης και την βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς τους, στιγματίζοντάς τους ως φασίστες και ναζιστές μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνες πολίτες και ζητούν την εφαρμογή του νόμου ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και θρησκευτικών φρονημάτων!
Για την Αθηναϊκή Αλληλεγγύη έδειξαν ενδιαφέρον πολίτες και από άλλες περιοχές του κέντρου που ζουν την υποβάθμιση των περιοχών τους. «Η λαθραία εισροή μεταναστών, η πορνεία, το παρεμπόριο και η έξαρση της εγκληματικότητας έχουν διαμορφώσει μια εκρηκτική κατάσταση στον πυρήνα της πρωτεύουσας της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται ακόμα και η ίδια μας η υπόσταση», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο υπόμνημά τους που θα κατατεθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και Αρείου Πάγου.
katoikoi2

Δεν υπάρχουν σχόλια: