Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Βροντερό σκαμπίλι στην Γεννηματά και στην Διαμαντοπούλου από τον Μπαμπινιώτη.


Βρέθηκαν λεφτά για τα σχολεία του εξωτερικού!

Βρέθηκαν λεφτά για τα σχολεία του εξωτερικού!
Ως διά μαγείας βρέθηκαν τελικά τα χρήματα για τη χρηματοδότηση τωνελληνόγλωσσων σχολείων του εξωτερικού, στα οποία ήθελαν (αλλά ευτυχώς δεν πρόλαβαν, λόγω της απομάκρυνσής τους από το χαρτοφυλάκιο) να βάλουν λουκέτο η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας,Αννα Διαμαντοπούλου και Φώφη Γεννηματά, αντίστοιχα. Με απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Παιδείας και Οικονομικών Γιώργος Μπαμπινιώτης και Φίλιππος Σαχινίδης, τα 31 σχολεία της ομογένειας χρηματοδοτούνται με 1.600.000 ευρώ προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις λειτουργικές τους δαπάνες. Ωστόσο, μόλις πριν από λίγους μήνες η κυρία Γεννηματά, με νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει, μεθόδευε το κλείσιμο των ελληνόγλωσσων σχολείων του εξωτερικού, με την αιτιολογία ότι «κοστίζουν πολύ και δεν υπάρχουν κονδύλια για τη συντήρησή τους».
Μάλιστα, η τότε αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Διαμαντοπούλου, βιαζόταν να αναστείλει τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων της ομογένειας. Οπως είχε ανακοινώσει, από την επόμενη κιόλας χρονιά τα σχολεία δεν θα δέχονταν εγγραφές νέων μαθητών, ώστε σταδιακά να κλείσουν οριστικά. Μάλιστα, η κυρία Γεννηματά, απέναντι στις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων γονέων που διαμένουν στο εξωτερικό, επιχείρησε να δικαιολογηθεί, υποστηρίζοντας ότι το 73% των σχολείων της ομογένειας δεν έχει ιδρυθεί από το ελληνικό κράτος και γι' αυτό πρέπει να σταματήσει η χρηματοδότησή τους!!
Είχε προτείνει, ακόμα, να περάσουν οι ελληνόγλωσσες σχολικές μονάδες στα χέρια των διπλωματικών ή των προξενικών αρχών ή και σε αυτά φορέων των άλλων χωρών.
Και ξαφνικά, από εκεί που δεν υπήρχαν χρήματα, 1.600.000 ευρώ θα μοιραστούν στα ελληνικά σχολεία τουΒερολίνου, του Μονάχου, του Ντίσελντορφ, της Στουτγάρδης, των Βρυξελλών, του Λονδίνου, του Βουκουρεστίου και του Καΐρου. Τα κονδύλια θα μοιραστούν στα σχολεία της ομογένειας ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που φιλοξενούν και το μέγεθος των εξόδων που έχει το καθένα, και θα σταλούν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Η χρηματοδότηση αναμένεται να σταλεί άμεσα, αφού ήδη έχουν ενημερωθεί οι συντονιστές εκπαίδευσης στα ελληνικά προξενεία.
Εύη Πανταζοπούλου
αντεγράφη από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: