Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Το λιγότερο ρυπογόνο είναι το ι.χ.

16 μεγάλα πλοία παράγουν τόσους ρύπους όσο 800.000.000 (οκτακόσια εκατομμύρια) αυτοκίνητα.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1229857/How-16-ships-create-pollution-cars-world.html


Δεν μας λές κα Μπιρμπίλη πόσους τόνους ρύπους εκπέμπουν τα αεροπλάνα από το αεροδρόμιο Ελ. Βελ. στα βόρεια και το λιμάνι του Πειραιά στα νότια των Αθηνών, έτσι για να κάνουμε σύγκριση με τα καυσαέρια των ι.χ.

Για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι «αρμόδιοι» του «υπουργείου δηλητηριάσεως αέρος εδάφους και υδάτων», το Λεκανοπέδιο των Αθηνών είναι εγκλωβισμένο ανάμεσα σε δύο υπερβολικά ρυπογόνα κέντρα. Το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Επίσης, το φυσικό σύστημα εξαερισμού του λεκανοπεδίου – ο Κηφισός και ο Ιλισός, έχουν μετατραπεί σε τεράστιες τσιμινιέρες (αυτοκινητοδρόμους).

Πώς να μην πεθαίνει ο κόσμος από αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα; Και γιατί να μην πεθαίνει αφού η μεν εκτελεστική εξουσία νοιάζεται να μαζέψει χρήματα από τον κοσμάκη για να ξεπληρώσει τα χρέη που τα στελέχη της δημιούργησαν κλέβοντας (χρηματιστήριο, κτηματολόγιο και δάνεια), ενώ η δικαιοσύνη νοιάζεται μόνο πώς να δώσει άδεια παραμονής σε Χιλιανό ληστή που ζητά άσυλο διότι στην χώρα του, την Χιλή, έχουν … δημοκρατία!

Σαν πολίτες της χώρας, θα θέλαμε να μάθουμε αν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας αυτά τα ρυπογόνα μέσα –αεροπλάνα, βαπόρια –και το ύψος των τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: