Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο 4, 12 - 17


Δ΄\ 12 Τώ καιρώ εκείνω, ᾿ακούσας ᾿Ιησος τι ᾿Ιωάννης παρεδόθη, νεχώρησεν ες τν Γαλιλαίαν, 13 κα καταλιπν τν Ναζαρτ λθν κατκησεν ες Καπερναομ τν παραθαλασσίαν ν ρίοις Ζαβουλν κα Νεφθαλείμ, 14 να πληρωθ τ ρηθν δι Ησαΐου το προφήτου λέγοντος· 15 γ Ζαβουλν κα γ Νεφθαλείμ, δν θαλάσσης, πέραν το ᾿Ιορδάνου, Γαλιλαία τν θνν, 16 λας καθήμενος ν σκότει εδε φς μέγα κα τος καθημένοις ν χώρ κα σκι θανάτου φς νέτειλεν ατος.
17 ᾿Απ τότε ρξατο ᾿Ιησος κηρύσσειν κα λέγειν· μετανοετε· γγικε γρ βασιλεία τν ορανν.
Νεοελληνική απόδοσις
Εκείνο τον καιρό, όταν άκουσε ο Ιησούς πώς ο Ιωάννης παραδόθηκε έφυγε και πήγε στη Γαλιλαία. Και αφήνοντας τη Ναζαρέτ, ήλθε και κατοίκησε στην Καπερναούμ πού ήταν κοντά στη θάλασσα, στα σύνορα πού κατοικούσαν οι φυλές Ζαβουλών και Νεφθαλείμ για να πραγματοποιηθεί εκείνο πού είπε ο θεός με το στόμα του προφήτη Ησαΐα. Η γη Ζαβουλών και η γη του Νεφθαλείμ, στο δρόμο κατά τη θάλασσα πέρα από τον Ιορδάνη, η Γαλιλαία πού την κατοικούν τα έθνη· ό λαός πού κάθεται στο σκοτάδι είδε μεγάλο φως και σε κείνους πού κάθονται στη χώρα και στη σκιά του θανάτου φως φανερώθηκε γι' αυτούς. Από τότε άρχισε ο Ιησούς να κηρύττει και να λέγει· Μετανοείτε· γιατί πλησιάζει η βασιλεία των ουρανών.

Σύντομο σχόλιο
Η διδασκαλία του Ιησού Χριστού, η ζωή του Θεού που φανερώθηκε στους ανθρώπους, είναι το φώς της σκοτισμένης και ταλαιπωρημένης ψυχής κάθε ανθρώπου. Τόσο απλή και ζωοποιός. Αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς και αποδοχή της αγάπης του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: