Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Σοκαρίστηκαν……”ανορθόδοξος”… μα πάντα η Ορθοδοξία που μεγαλουργεί είναι ανορθόδοξη! αντισυμβατική , ασυμβίβαστη (Ομολογητές)

 

Σοκαρίστηκαν……”ανορθόδοξος”… μα πάντα η Ορθοδοξία που μεγαλουργεί είναι ανορθόδοξη! αντισυμβατική , ασυμβίβαστη (Ομολογητές) ”ασύμμετρη απειλή” από τους στυλίτες, τους έγκλειστους, τους γυμνίτες, τους σπηλαιώτες, τους σαλούς τους παλιάτσους του Θεού, τους ερημίτες, τους δενδρίτες, τους ”θηριοδαμαστές” που μέναν με λιοντάρια αρκούδες και φίδια κλπ ,τους μάρτυρες, τους βοσκούς, τους άλουστους, αναχωρητές κ.α..

Η Ορθοδοξία είναι ωραία γιατί είναι ανορθόδοξη, απρόβλεπτη, αυθεντική στην έκφρασή της έξω από καλούπια, στεγανά και φόρμες αντιστέκεται στην τυπολατρεία, στο νομικισμό, στο γράμμα που σκοτώνει αντίθετα πιστεύει στην αλήθεια που ελευθερώνει..έως σκανδαλισμού μερικές φορές για να ταράξει θεραπευτικά τα λιμνάζοντα ύδατα στη Σιλωάμ. Αντίπαλος της ο πνευματικός καθωσπρεπισμός, ο φαρισαϊσμός, ο θεουσισμός, ο ιησουιτισμός, ο ζηλωτισμός, ο πιετισμός..

Η αγιότητα είναι ασύμβατη με τον θρησκευτικό κομφορμισμό σπάει τη φόρμα ενσαρκώνει το ατελές που είναι πιο ταπεινό στο nοn finito…Oι Ιεροεξεταστές ντοστογιεφσκικά, ιστορικά κι εκκλησιαστικά αποτελούν ένα μοντέλο που δεν προσφέρεται προς μίμηση..

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: