Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

 

    Η Παναγιὰ της Νίκης Ελληνοϊταλικός Πόλεμος 1940-41  Απόστολου Μπρέντα Ιστορικό Ντοκιμαντέρ Πολεμικό Μουσείο 26.4.23 Ώρα 20.00 Πρόσκλησις

      αναρτήθηκε σε: Εθνικά Θέματα |  0

    Η Παναγιὰ της Νίκης

    Ελληνοϊταλικός Πόλεμος 1940-41

     Απόστολου Μπρέντα Ιστορικό Ντοκιμαντέρ

    Πολεμικό Μουσείο 26.4.23 Ώρα 20.00

    Πρόσκλησις

     

     

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!

     

    Μὲ χαρὰ καὶ ὑπερηφάνεια ἐνημερώνουμε τοὺς φίλους διὰ τὴν παρουσίασιν τοῦ Ἱστορικοῦ Ντοκιναντέρ «Ἡ Παναγιὰ τῆς Νίκης» ποὺ εἶναι ἔργον πολλῶν ἐτῶν καὶ πάρα πολλῶν μόχθων τοῦ συνεργάτη μας εἰκονολήπτη κ. Ἀπόστολου Μπρέντα, ὅπως ἡ συνημμένη Πρόσκλησις καὶ τὸ Δελτίο Τύπου.

    Πρέπει νὰ τὴν δοῦν ὅλοι οἱ Ἕλληνες!!!. 

     

    δελτίο τύπου

     

       Η “Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης Ε.Σ.1940” σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, θα παρουσιάσουν σε πρώτη προβολή το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Η Παναγία της Νίκης”. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που συνέβη στα χρόνια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940 – 41, και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε εφημερίδες της εποχής.

       «Στις 2 Μαρτίου 1941, στα αλβανικά βουνά, η Παναγία εμφανίστηκε σε έναν έλληνα αξιωματικό και του μίλησε. Ο αξιωματικός ανέφερε ιεραρχικά το γεγονός και λίγες μέρες αργότερα με διαταγή της 8ης Μεραρχίας, έλληνες στρατιώτες έκτισαν μία μικρή εκκλησία στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Παράλληλα με τις οικοδομικές εργασίες, ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης – ο οποίος υπηρετούσε τότε ως στρατιώτης του μηχανικού – αγιογράφησε

    “κατ’ εξαίρεση” την εικόνα της Παναγίας για να στολιστεί το τέμπλο της. Ο ίδιος της έδωσε και το μοναδικό προσωνύμιο: Η Παναγία της Νίκης».

       Ο Απόστολος Μπρέντας μετά από πολύχρονη έρευνα στους τόπους που διαδραματίστηκαν τα παραπάνω γεγονότα και μιλώντας με τους πρωταγωνιστές, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο Αμφιθέατρο “Ιωάννης Καποδίστριας” του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2) την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 και ώρα 20:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

       Για το θέμα της ταινίας θα μιλήσουν ο Αντιστράτηγος ε.α. – Νομικός Ευάγγελος Γριβάκος και ο καθηγητής μουσικής Γεώργιος Λιλής.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Ομάδα Αναβίωσης θα παρουσιάσει στο κοινό και το αντίγραφο της “χαμένης” εικόνας.

       Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι Γεωργία Χάρδα και Λεωνίδας Μπλαβέρης.  

     

     

    Πληροφορίες

    Ανδρέου Μάρκος: τηλ. 6945 – 126275  

    Μπρέντας Απόστολος: τηλ. 6946 – 562053

     

    ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ τηλ. 210 3254321

    Δεν υπάρχουν σχόλια: