Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ελληνική πατέντα αναπνευστήρα ANASA για ασθενείς Covid-19 στις ΗΠΑ [vid & pics]

test

Ζευγάρι ελλήνων ομογενών στη Βαλτιμόρη εξελίσσονται σε πρωταγωνιστές καθώς στο εργοστάσιο που διαθέτουν αναλαμβάνουν συμβόλαια ως υποκατασκευαστές για την NASA και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Τις τελευταίες μέρες έχουν κατασκευάσει έναν απλό πρωτότυπο μηχανικό αναπνευστήρα και αναμένουν την έγκριση του FDA, αμερικανικού αντίστοιχου του Ελληνικού ΕΟΦ, ώστε να το διαθέσουν αρχικά στα νοσοκομεία και ασθενής στην περιοχή της Βαλτιμόρης με απώτερο σκοπό ακόμη και τις Εξαγωγές.
Οι βιομηχανίες Adcor Industries της Βαλτιμόρης (adcorindustries.com)μπορούν να παράγουν φτηνότερους και ταχύτερους αναπνευστήρες από τα συμβατικά μοντέλα, δήλωσε η πρόεδρος της εταιρείας Αντωνία Σταυράκης. Η Adcor ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός πρωτοτύπου στις 3 Απριλίου – μέσα σε μια εβδομάδα – και του έδωσε το Ελληνικό όνομα ANASA
Εν τω μεταξύ, η κ. Σταυράκης της Adcor δήλωσε ότι ο αναπνευστήρας της Anasa, μπορεί να παραχθεί άμεσα και ο τρόπος σχεδιασμού διευκολύνει την γρήγορη κατασκευή του κι όπως λέει στο βίντεο μπορούν να συναρμολογούνται σε πρώτη φάση 100 ημερησίως. Η Anasa είναι έτοιμη για παραγωγή μόλις πάρει την έγκριση του FDA.
Για το σχεδιασμό ο Mike Hyatt, αντιπρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε: “Χρησιμοποιούμε τον αναπνευστήρα χειρός που χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (πχ τραυματιοφορείς) που έχει μια ελαστική κύστη με ένα έμβολο  σε συνδυασμό με την τυπική μάσκα προσώπου στον ασθενή ή αν υπάρχει διαθέσιμος με αναπνευστήρα. Βασιζόμενοι σε αυτά, ο ανεμιστήρας Anasa διοχετεύει αέρα από το στόμα για να φουσκώσει τους πνεύμονες με μηχανικά μέσα, αντί το ιατρικό προσωπικό να το αντλεί με το χέρι”

Δεν υπάρχουν σχόλια: