Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Κεραμέως για Θρησκευτικά: Θα αρχίσουμε τη διαδικασία εκπόνησης νέων θρησκευτικών μαθημάτων

Συνέντευξη στο Euractiv παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο μάθημα των Θρησκευτικών μετά και τις νέες αποφάσεις του ΣτΕ. Το Euractiv  αναφέρει σχετικά:

H πορεία των θρησκευτικών: Η ζεστή πατάτα
Η συζήτηση πάνω στα θρησκευτικά μαθήματα στα σχολείο, τελευταία, έχει ανάψει, καθώς το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε, νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ότι τα τελευταία μαθήματα θρησκευτικών, που είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν αντισυνταγματικά.
«Η προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα, είχε εισάγει ένα νέο πρόγραμμα θρησκευτικών μαθημάτων, όπου σύμφωνα με το ελληνικό δικαστήριο, δεν προωθούσε την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση», η ίδια επίσης συμπλήρωσε πως: «Το πρόγραμμα μαθημάτων θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά τους ορθόδοξους μαθητές».
Ο Σύριζα, τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, δήλωσε ότι αυτό ήταν μια απόφαση «μεσαιωνική και επικίνδυνα αναχρονιστική».
Η κ. Κεραμέως σχολιάζοντας το παραπάνω, ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τη μεγαλύτερη συντριπτική πλειοψηφία, αποτελούμενη από χριστιανούς ορθόδοξους […] θα αρχίσουμε τη διαδικασία εκπόνησης νέων θρησκευτικών μαθημάτων, πάντα σε ισορροπία με τις αποφάσεις των ανώτερων δικαστηρίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: