Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

«Και πάντα απ’ τον Θεόν μας μιαν κλωστή μονάχα μας χωρίζει»

Η Κριστίν Λαγκάρντ άφησε ξαφνικά να ξεφύγουν το έρκος οδόντων της, σημεία και τέρατα που συγκροτούν το μέγα έγκλημα, επί του παρόντος χωρίς τιμωρία, και τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία, ακόμη χωρίς κάθαρση. Βρώμα και δυσωδία αναδίδουν οι αποκαλύψεις της πάντοτε σιδηράς κυρίας, τότε του ΔΝΤ, σήμερα της ΕΚΤ.
Αλληλοσπαρασσόμενες φατρίες όπου πολλές «αποφάσεις» λαμβάνονται από πλειάδα εμπλεκομένων  που συνέπιπταν τελικώς επί το αυτό: την βαρύτατη ομηρεία της δύστυχης πατρίδας μας. Η διεθνής κατήγορος προσπαθεί να αθωώσει το ΔΝΤ στο όνομα του οποίου και καταθέτει και το περιβάλλει με τον ρόλο τού «καλού» της τραγωδίας έναντι των κάκιστων Ευρωπαίων. Για τους ανθρώπους του Ταμείου που συνέπραξε στο έγκλημα της εξόντωσης της χώρας μας, αποδέχεται τη θεωρία των «καλοπροαίρετων λαθών».
Το κακούργημα ωστόσο είναι κακούργημα και όσα καταμαρτυρεί ασχέτως των επιμέρους διαφοροποιήσεων η κυρία, συγκροτούν την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος. Αναμένεται θαρραλέος με τον δέοντα ανδρισμό, Εισαγγελεύς, να κινήσει τη διαδικασία δίωξης κατά παντός υπευθύνου, περιλαμβανομένων και των εγχωρίων υπηρετών (πολιτικών, δημοσιογραφούντων κλπ).
Η Λαγκάρντ στην επωδό των δηλώσεών της μας είπε ότι δεν επιθυμεί να «ανοίξει το κουτί της Πανδώρας». Εν γνώσει προφανώς του περιεχομένου του. Όμως ένας σωστός Εισαγγελεύς θα την υποχρεώσει εκούσα – άκουσα να το πράξει. Σίγουρα το «κουτί» αυτό κρύβει πολλές εκπλήξεις και πάντως τα στοιχεία του είναι οπωσδήποτε ιστορικά ντοκουμέντα που θα φωτίσουν μια πολύ κρίσιμη φάση της σύγχρονης ιστορίας μας.
Συνέβη και αυτό: Προ ημερών λαθροεισβολείς (στα επίσημα ελληνικά: μετανάστες και πρόσφυγες) κατέλαβαν τις γραμμές τού ΟΣΕ στη Μαλακάσα και διέκοψαν την κυκλοφορία των Σιδηροδρόμων. Αξιοσημείωτη είναι η επίσημη ανακοίνωση που αναγγέλλει το (απ)αίσιον τέλος του περιστατικού: «Μετά από διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, οι μετανάστες απεχώρησαν από το σημείο και τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πραγματοποιούνται κανονικά»!!!
Και όπως κατέληγαν τα παλιά παραμύθια: «Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»!
700 (αριθμός επτακόσιες) ΜΚΟ αλωνίζουν στη χώρα μας χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν!
Η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε»! Κυριαρχεί βέβαια ο μέγας Soros.
Ο τούρκος εκβιάζει την Ελλάδα πρωτίστως και την Ευρώπη εμμέσως με την χιονοστιβάδα των λαθραίων. Στο μεταξύ κανένα μέτρο αποτροπής από μέρους μας δεν λαμβάνεται. Το λογικότατο ερώτημα τού Ανδρέα Ανδριανόπουλου «Γιατί δεν απορρίπτουμε κάθε αίτηση ασύλου, αυτών που παραβιάζουν τα σύνορα μας και εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας;» απαντήθηκε με ερώτηση «Ποιες χώρες του δυτικού κόσμου το εφαρμόζουν αυτό;» Και ο ερωτών Γ. Κουμουτσάκος έλαβε την αποστομωτική απάντηση: «Μεταξύ άλλων, Αυστρία, Δανία, Αυστραλία και ΗΠΑ». «Ο δε εσιώπα»(!)
Παζάρι με ΑΦΜ που πουλάνε οι παράτυποι μετανάστες. Τα ΑΦΜ που συνωστίζονται στα νησιά τού Ανατολικού Αιγαίου για να τα παραλάβουν, είναι για τους «αγοραστές» εργαλείο φοροδιαφυγής!
Με 35 δισ. € που εξήγγειλε ως δέλεαρ ο Λεκλέρ της Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ θέλουν να μας εξαγοράσουν για να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών!
Λέσβος, Χίος, Σάμος και Κως συναριθμούν ήδη 25.000 (λαθρο)μετανάστες. Μέγα το πρόβλημα και οι δήμαρχοι των νησιών κραυγάζουν απεγνωσμένα, μη ακουόμενοι φυσικά…Το ζήτημα εξελίσσεται ραγδαία σε μείζον εθνικό θέμα.
Η  παθολογικά φιλότουρκη Βρετανία στάζει «χολήν άμα και όξος» κατά του Ελληνισμού. Ξανά προχθές εξ αφορμής της συζήτησης στην Ευρωένωση για «στοχευμένες κυρώσεις» κατά της Άγκυρας για τα εγκλήματά της κατά της κυπριακής ΑΟΖ: «Δεν πρόκειται να υπάρξει κύμα κυρώσεων και δη στοχευμένων κατά της Τουρκίας. Οι σχέσεις Βρυξελλών – Άγκυρας πρέπει να διατηρηθούν εν ζωή».
Και να σκεφτεί κανείς ότι περνά τις τελευταίες επιθανάτιες ευρωπαϊκές της ώρες, λίγο πριν από το περιβόητο BREXIT. Δυστυχώς «φύσιν πονηράν μεταβαλείν ου ράδιον», όπως έλεγε ο Μένανδρος.
Μνήμη Αντώνη Λιβάνη. Απεδείχθη εξόχως σώφρων, δίπλα στον πολυτάλαντο, αλλά συχνά εκρηκτικό Ανδρέα Παπανδρέου. Κοινός νους και πολιτική σοφία. Και επιβεβαίωσε το πλατωνικόν:
«Εις φρονών μυρίων μη φρονούντων κρείττων εστίν και τούτον δ’ άρχειν δει, τους δ’ άρχεσθαι»
(=Ένας φρόνιμος είναι ανώτερος από μύριους άφρονες και αυτός πρέπει να άρχει, ενώ εκείνοι να άρχονται)(Γοργίας 490Α).
  Περίεργα και άκομψα παιχνίδια με την λεγόμενη «Ένωση αθέων» και την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων που ήταν υποχρεωμένη ήδη από τις 29/8/19 να θέσει στο αρχείο την προσφυγή των αθέων.
Στον κόσμο κατά τον άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή υπάρχουν όλα τα είδη των ανθρώπων: πιστοί, ημίπιστοι και άπιστοι. Σε μια χώρα ωστόσο που γεννιέται με την δύναμη της πίστεως των απελευθερωτών της και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της είναι βαπτισμένοι στο όνομα της αγίας Τριάδος, είναι πρόκληση η απόφαση της Αρχής κατά της αναγραφής της ιθαγένειας και του θρησκεύματος στα απολυτήρια και ενδεικτικά των σχολείων.
Απίστευτα πιστός ο Γιάννης Ρίτσος διδάσκει προς δεξιά και αριστερά :
«Και πάντα απ’ τον Θεόν μας μιαν κλωστή μονάχα μας χωρίζει //
που τύφλωση και θάνατο σημαίνει αν θα την κόψεις»(Κόκκινη κλωστή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: