Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ζήσε τον αριστερό σου μύθο στην Ελλάδα

Ναπολέων Λιναρδάτος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός κ. Φίλης, θα δηλώσει ότι για τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς είναι «η μέρα που περίμενε όλη η Αριστερά». Ενας άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σέλτσας, δήλωσε: «Οι αγώνες της Αριστεράς βρήκαν διέξοδο με την υπογραφή της συμφωνίας, είναι μεγάλη στιγμή για εμένα και όλη την Αριστερά». Και αν δεν πιστεύετε τον κ. Σέλτσα ότι η Αριστερά έχει κάνει αγώνες για το συγκεκριμένο θέμα, να σημειώσουμε ότι ο κ. Σέλτσας είχε προσφύγει εναντίον της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα. Είναι ο ίδιος βουλευτής που χορεύει ακούγοντας το σκοπιανό τραγούδι «Μακεδόνων του Αιγαίου», «που καλεί τους «Μακεδόνες» να μην ξεχνούν την «αλύτρωτη» «Αιγαιακή Μακεδονία», τη «γη των προγόνων τους».
Η δικαίωση των αγώνων της Αριστεράς έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας βγήκε με ανακοίνωση να στείλει «το μήνυμα πως «είναι ώρα για μείζονες λύσεις στην περιοχή μας». Οι Αλβανοί έχουν καταλάβει ότι έχει έρθει η στιγμή να δικαιωθούν οι αγώνες της Αριστεράς και στα θέματα που αφορούν την Αλβανία. Θα είναι δύσκολο για εμάς να καταλάβουμε πόσο οι Αλβανοί θα ζηλεύουν τους Σκοπιανούς αυτή την περίοδο. Αλλά η δικαίωση των αγώνων της Αριστεράς δεν περιορίζεται μόνο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δείτε, για παράδειγμα, το νέο Μεσοπρόθεσμο που προβλέπει μια ετήσια αύξηση φόρων 6% έως το 2022. Ή την αύξηση του ΕΝΦΙΑ για 1.000.000 ιδιοκτήτες. Ολα τα λεφτά στο κράτος είναι ακόμα μία δικαίωση των αγώνων της Αριστεράς.

Γενικά με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχει μια αυξημένη, διαρκής και γενική δικαίωση των αγώνων της Αριστεράς. Από την αποφυλάκιση χιλιάδων εγκληματιών που τώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι, κλέβοντας, βιάζοντας και δολοφονώντας, από τους μπαχαλάκηδες που δρουν ανενόχλητοι και μπορούν να τα σπάνε ό,τι και όποτε θέλουν, μέχρι τις άδειες στον Κουφοντίνα και την αθρόα και επιδοτούμενη λαθρομετανάστευση, καθένας έχει τη δυνατότητα πλέον να ζήσει τον αριστερό μύθο του στην Ελλάδα. Είναι σπάνιο για μια χώρα να έχει καταφέρει να σπάσει το αριστερόμετρο σε όλα τα θέματα. Αυτό θα εξηγεί και τη διάχυτη αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας που κυριαρχεί. 

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης δήλωσε: «Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Από το ‘74 και μετά σπιλώσαμε το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» γιατί το είχαν καπηλευτεί οι δικτάτορες. Το μόνο που μας απέμεινε ήταν η σοσιαλμανία που δίδαξε κάθε Ελληνα να κυνηγά την καρέκλα που του επιτρέπει να ζει εις βάρος όλων των άλλων. Εχουμε ξεμείνει με έναν λαίμαργο και δουλοπρεπή εγωκεντρισμό, που μπορεί να ξεπουλήσει τα πάντα προκειμένου να διατηρήσει την καρέκλα. Αυτή και αν είναι δικαίωση της Αριστεράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: