Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Πλημμύρες, Πολυτεχνείο και… Οκτωβριανή Επανάσταση!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν μη τι άλλο, εν μέσω πλημμυρών, νεκρών, καταστροφών και απόλυτης ανικανότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον χρόνο να… ξαναανακαλύψει το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Όπως μας ενημέρωσε με το μήνυμά του, συμβολίζει τον αγώνα κατά της δικτατορίας και της τυραννίας (με την αναγκαία… επικαιροποίηση  περί αγώνα για τη Δημοκρατία, τα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που «δεν σταματά ποτέ» - κρίμα, γιατί νομίζαμε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν θα ξαναχρειαζόταν να ασχοληθούμε με όλα αυτά!
Και είναι να απορεί κανείς πώς συνεχίζουν να συμβαίνουν φυσικές καταστροφές ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία (αγκαλιά με ΑΝΕΛ για να μην ξεχνιόμαστε).
Τέλος πάντων, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ξαναβρήκαν το νόημα του Πολυτεχνείου. Πού οι «ηρωικές» εποχές της επετείου του 2014, τότε που ο Τσίπρας έλεγε περίπου πως η επέτειος του Πολυτεχνείου γιορτάζεται για να… αντισταθούμε στα μνημόνια!
Αυτά έγραφε στο τουίτερ το 2014: «Είναι το καθήκον που μας ορίζει να σταθούμε αποφασιστικά αντίθετοι απέναντι σε κάθε κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας».
Το 2013 και το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, ο Καμμένος μας είχαν ζαλίσει το κεφάλι, καταγγέλλοντας τη «μνημονιακή κυβέρνηση», τον «κυβερνητικό αυταρχισμό» και τον «μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας».
Ήταν τότε που υπόσχονταν «απελευθέρωση από τη θηλιά των μνημονίων» για «να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της»!!!
Μετά άρχισαν σιγά-σιγά να το αλλάζουν το παραμύθι. Ανάλογα με τις προπαγανδιστικές τους ανάγκες της στιγμής, βέβαια.
Πέρσι για παράδειγμα, ο κ. Τσίπρας εμφανίσθηκε στη Βουλή για να μιλήσει για την επέτειο (ενώ φέτος προτίμησε να κάνει ένα πέρασμα από τις πλημμύρες καθοδόν προς Σουηδία, όπου συνεδρίαζε η «κοινωνική Ευρώπη» - η οποία επιβάλλει την φτωχοποίηση της Ελλάδας και την εκποίησή της δια του υπερταμείου).
Τότε μάλιστα είχε επιλέξει να υπερασπιστεί την βαρουφάκεια διαπραγμάτευση, ταυτίζοντας περίπου την αγωνιστικότητά της με τα… μηνύματα αγώνα του Πολυτεχνείου!
Φέτος, στο μήνυμά του, περιορίστηκε να μας πει ότι σήμερα τα αιτήματα είναι «η εμπέδωση και διεύρυνση της δημοκρατίας στην χώρα, η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, που περιορίστηκε ασφυκτικά τα τελευταία χρόνια από το καθεστώς της επιτροπείας, η περιθωριοποίηση του φασισμού, του ρατσισμού, και του ακροδεξιού λαϊκισμού, το δικαίωμα όλων, και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, στην μόρφωση, την δουλειά και την αξιοπρέπεια».
Όλα αυτά δηλαδή που ο ίδιος ανέλαβε να φέρει σε πέρας!
Και  μέχρι που να τα πετύχει όλα αυτά θα βουλιάζουμε στη λάσπη της ανίκανης κυβέρνησής του…
Υ.Γ. Ευτυχώς που πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΗ να γιορτάσει τα… εκατό χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης και του αλά Λένιν… εξηλεκτρισμού! Συνέβη κι’ αυτό – πριν σβήσουν τα φώτα λόγω βροχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: