Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΤΙ; MA ΓΙΑ ΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ;


Κατά τις πρόσφατες συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού στην Ελβετία, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κοτζιάς, που προς τιμήν του το πάλεψε, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο μας, δήλωσε ότι η Κύπρος δεν μπορεί να έχει ξένες εγγυήσεις και κατοχικούς στρατούς  γιατί αυτό δεν παραπέμπει σε ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Αυτό ακούγεται  καθ’ όλα σωστό και λογικό. Είναι όμως η Κύπρος ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Αυτό που συνιστά ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ είναι η ισονομία, η ισοπολιτεία και κυρίως η Δικαιοσύνη ως η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Σ’ ένα κράτος που υπάρχει σοβαρό έλλειμμα θεσμών, που δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι και δεν τιμωρούνται μικρά και μεγάλα ελλείμματα, δεν μπορεί να αποκαλείται κανονικό κράτος.

Απο την ίδρυση της η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Λαός της  βίωσαν 4 μεγάλα εγκλήματα για τα οποία, όχι μόνο κανείς δεν μπήκε στην φυλακή, αλλά ο απίστευτα ανώριμος πολιτικά λαός της τους εμπιστεύτηκε ακόμη και την εξουσία!!!!: Πραξικόπημα και Τουρκική Εισβολή 1974, Χρηματιστήριο 1999, Έκρηξη στο Μαρί 2011, και Καταστροφή της Οικονομίας.

Οι ξένοι δυστυχώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Κύπρος δεν είναι κανονικό κράτος λόγω της μη απόδοσης Δικαιοσύνης και της ατιμωρησίας και για αυτό δεν είναι διαθετιμένοι να διακινδυνεύσουν τα συμφέροντα τους με την Τουρκία για να αποδώσουν Δικαιοσύνη στο Εθνικό μας πρόβλημα.

Θα σας θέσω ένα ερώτημα: Αν ήσασταν Αμερικανοί, Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι η Ιταλοί πολίτες, θα δεχόσασταν η χώρα σας να διακινδυνεύσει τα συμφέροντα της με έναν οικονομικό και εμπορικό της εταίρο, όπως η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων καταναλωτών, για να υποστηρίξει τα δίκαια των κατοίκων μιας χώρας των 800 χιλιάδων, οι οποίοι μάλιστα ανέχονται τους πολιτικούς τους και την Δικαιοσύνη τους να τους αδικεί και να τους εξευτελίζει και να τους καταδυναστευει;

Αν θέλουμε συνεπώς να είμαστε ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ας κοιτάξουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τα του οίκου μας, και αυτό θα συμβεί μόνο όταν ο λαός αποφασίσει να ωριμάσει πολιτικά και να απαλλαγεί από το ελεεινό κομματικό κατεστημένο το οποίο θεωρεί την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ υποχείριο και αμπελοχώραφο του. Δυστυχώς από την στιγμή που η Δικαιοσύνη συνέρχεται εις Σάρκα Μίαν με το πολιτικοοικονομικό σύστημα πραγμάτων που διορίζει Δικαστές και Εισαγγελείς, είναι αναπόφευκτο να λειτουργεί με τους άγραφους νόμους εκείνων που την ορίζουν. Έτσι ο πολίτης είναι καταδικασμένος να πληρώνει πάντα τον λογαριασμό, όσο ανέχεται να υπομένει σιωπηλά και αγόγγυστα τα 3 κακά της μοίρας του που του φορτώνει για δεκαετίες τώρα το αμαρτωλό κατεστημένο. Την έλλειψη Λογοδοσίας, την Ασυδοσία και την Ατιμωρησία.

Ας το εμπεδώσουμε επιτέλους. Οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου δεν είναι ούτε οι Τούρκοι ούτε οι Άγγλοι ούτε οι Αμερικάνοι. Οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου βρίσκονται εντός των τειχών.

Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: