Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Απαντήσεις στις αισχρές συκοφαντίες του αγγλικού μασονικού καναλιού του BBC, ότι δήθεν πήγε ο Χριστός στην Ινδία!


“Μίλησε” το αποδεδειγμένα αγγλικό μασόνικό κανάλι του BBC.

Και φυσικά επειδή οι μασόνοι, οι σιωνιστές, κ.α. επιθυμούν και κατ-εργάζονται μία πανθρησκεία (την ένωση των θρησκειών σε μία “ταραμοσαλάτα” θρησκεία) όπου αυτοί θα την ελέγχουν όπως θέλουν! Και γι’ αυτό φτιάξανε αυτοί την ψευτοθεωρία ότι ο Χριστός τάχα πήγε στην Ινδίες και τα μπουρδουκλώνουν και με βουδιστές γιά να σπρώξουν τον αφελή κόσμο μετέπειτα προς την πανθρησκεία αυτή που αυτοί έχουν δημιουργήσει. Και φυσικά θα φτιάξουν και “αποδείξεις” προς “τέρψην” των θυμάτων τους. Χωρίς να αναρωτηθούν γιατί εδώ και τόσα χρόνια κανείς απο τα δισεκατομμύρια κόσμο δεν είχε πει το παραμικρό και τα ανακάλυψαν “τώρα” οι αγγλομασόνοι του 
BBC
;;!
Αν υπάρχουν κάποιοι χριστιανοί εκεί και κάποιες μαρτυρίες, είναι γιατί ο απόστολος Θωμάς μετά την Ανάληψη του Χριστού πήγε για ιεραποστολή στην Ινδία γιά να κηρύξει τον Χριστιανισμό και ...εκεί και μαρτύρησε ο απόστολος Θωμάς, όμως άφησε εκεί χριστιανικές μαρτυρίες και χριστιανούς Ινδούς, όπως όλοι ιστορικά ξέρουμε!
Τώρα εάν θέλετε να πιστέψετε τα ψεύτικα “κόλπα” των άγγλων μασόνων του 
BBC 
είναι δικό σας θέμα και πρόβλημα!
- Αλήθεια, γιατί το αγγλομασονικό κανάλι του 
BBC ποτέ τους δεν αμφισβήτησαν το Κοράνι και όλες τις άλλες θρησκείες στον κόσμο και τα βιβλία τους;;
Επίσης, σιωπάνε όμως τα ευαγγέλια, αλλά και όλοι οι άλλοι για το εν λόγω χρονικό διάστημα του επίγειου βίου του Κυρίου Ιησού Χριστού;;
Μία προσεκτική μελέτη του Ιερού κειμένου αποδεικνύει το αντίθετο. Η αναφορά βεβαίως εκτενών αναφορών απουσιάζει γι’ αυτό το χρονικό διάστημα της επίγειας ζωής του Κυρίου. Αυτό όμως είναι κατανοητό γιατί ξέρουμε, ότι τα Ιερά Ευαγγέλια είναι μεν και αυτές οι επίσης κατ’ εξοχήν αξιόπιστες ιστορικές πηγές σχετικά με το πρόσωπο του Θεανθρώπου, δεν αποτελούν όμως βιογραφίες του Χριστού. Τούτο εξάλλου μας το βεβαιώνει και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης σχετικά μέ τον χαρακτήρα και τον σκοπό των Ιερών Ευαγγελίων. (Κεφ. κʹ 30-31).
Τι μας αναφέρουν λοιπόν στα ευαγγέλια;
Μας πληροφορούν, ότι μετά την επιστροφή του Κυρίου από τα Ιεροσόλυμα στην Ναζαρέτ και αφού έχει προηγηθεί το θαυμαστό γεγονός του δωδεκαετούς Ιησού στο Ναό, όπου «εξίσταντο δε πάντες οι ακούοντες αυτού επί τη συνέσει και ταις αποκρίσεσιν αυτού» (Λουκ. βʹ 47). Όταν λοιπόν ένα παιδί 12 ετών, κολλάει από τώρα " στόν τοίχο " δασκάλους τού Ναού τού Σολομώντος, σοφούς καθηγητές τού Πανεπιστημίου σήμερα, έπρεπε μετά νά πάει καί στήν...Ινδία γιά νά σπουδάση, ότι οί “σοφοί” σπούδαζαν εκείνα τά χρόνια;; Επίσης ο Κύριος παραμένει ΣΥΝΕΧΩΣ στη Ναζαρέτ μαζί με τη Θεοτόκο και το μνηστήρα Ιωσήφ. Σύμφωνα με το Ιερό Κείμενο «ην υποτασσόμενος αυτοίς» (Λουκ. βʹ 51). Δηλαδή αναφέρεται πιό πάνω ότι ήλθε πάλι στήν Ναζαρέτ καί έκανε υπακοή στούς γονείς του. Δέν λέει ότι πήγε στήν Ινδία!
Έχουμε όμως καί συνέχεια.
" Καί ήλθεν είς τήν Ναζαρέτ, ού ήν τεθραμμένος (αναθρεμμένος δηλαδή), καί εισήλθεν...είς τήν συναγωγήν κ.λπ. (Λουκ. δ΄16-23)
Από εδώ βλέπουμε ότι ανετράφη καί έζησε στήν Ναζαρέτ καί όχι στήν ...Ινδία.
Το συνεχές της παραμονής του στην άσημη Ναζαρέτ μέχρι την έναρξη του δημοσίου έργου του, επιβεβαιώνεται και με τις μαρτυρίες των ιδίων των συμπατριωτών του που τον πολεμούσαν και τον αντιμετώπιζαν με μίσος και εχθρικά. (που σημαίνει ότι εάν όντως είχε πάει στην Ινδία ή αλλού, οι εχθροί του θα τον καταγγέλλανε και δεν θα του την “χαρίζανε” καθόλου!) Ο Κύριος μιλώντας αργότερα στη συναγωγή της Ναζαρέτ θα προκαλέσει την έκπληξη, την απορία αλλά και την εχθρικότητα των συμπατριωτών του από τη σοφία των λόγων του και τη δύναμη των θαυμάτων του. Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη, ακριβώς, γιατί το πρόσωπό του τους ήταν γνωστό. Ήξεραν ότι ο ίδιος ήταν μέχρι πρότινος μέλος μιας άσημης οικογένειας της Ναζαρέτ (Ματθαίον ιγʹ 54-56, Mάρκον στ’,1-6).
Κοιτάξτε τι λένε οι ίδιοι οι κατήγοροι και οι εχθροί του Χριστού! : (Ματθ. ιγʹ 54-56, σε νεοελληνική μετάφραση): «...Από που του ήρθε αυτή η σοφία και οι θαυματουργικές δυνάμεις;; Δεν είναι αυτός ο υιός του μαραγκού;; Δεν ονομάζεται η μητέρα του Μαριάμ;; και οι αδελφοί του Ιάκωβος, Ιωσής, Σίμων και Ιούδας;; Και οι αδερφές του δεν είναι όλες ΜΑΖΙ μας;; (αδέρφια του Χριστού που ήταν από τον πρώτο γάμο του Ιωσήφ του μνήστορα και πατριό του Χριστού και που επίσης τα αδέρφια του αυτά τον γνώριζαν πολύ προσωπικά και ουδέποτε κανένας τους -στις επιστολές τους- ποτέ δεν τον κατηγόρησαν ότι δήθεν πήγε στην Ινδία!) ...από που λοιπόν του ήρθαν όλα αυτά;;; Και δυσπιστούσαν εις αυτόν. (άρα αποδεδειγμένα οι εβραίοι εχθροί και κατηγοροί του, συνεχώς τον ξέρανε και τον γνωρίζανε πάρα πολύ καιρό και κανένας τους ποτέ -και να θέλανε- δεν τον κατηγόρησαν ότι πήγε δήθεν στην Ινδία!) ...Ο δε Ιησούς τους είπε “δεν υπάρχει προφήτης περιφρονημένος παρά εις την πατρίδα του και εις το σπίτι του.” Και δεν έκανε εκεί πολλά θαύματα εξ’αιτίας της απιστίας τους»
Το γεγονός αυτό είναι επιβεβαιωτικό στην παραπάνω φράση «και ην υποτασσόμενος αυτοίς», και ότι ουδέποτε απομακρύνθηκε από την πατρίδα του δήθεν για να σπουδάσει ή να αποκτήσει απόκρυφες δυνάμεις!

Την ίδια πραγματικότητα όμως την επιβεβαιώνουν και οι άλλοι Ιουδαίοι (οι οποίοι τον αντιμετώπιζαν με μίσος και εχθρικά εναντίον του) στα Ιεροσόλυμα, όταν με αφορμή τη θαυμαστή διδασκαλία του Κυρίου στο Ναό, με απορία θα αναφωνούν: «Πώς ούτος γράμματα οίδε μη μεμαθηκώς;» (Ιωάν. ζʹ 15).
Επίσης το ίδιο μαρτυρούν και όλα τα απόκρυφα ευαγγέλια (όπως και το συγκεκριμένο απόκρυφο ευαγγέλιο που περιγράφει τα παιδικά χρόνια του Χριστού και που ποτέ του δεν αναφέρει στο παραμικρό κάτι τέτοιο) καθώς επίσης και όλα τα άλλα απόκρυφα βιβλία καθώς επίσης και όλες οι εξωχριστιανικές μαρτυρίες, όπως ο γνωστός ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος Φλάβιος ή Γιοσέφ μπεν Μαθιά (37 - 100) ο οποίος έζησε πολύ κοντά στα χρόνια του Ιησού και ποτέ δεν ήταν Χριστιανός. Και ενώ ήταν εχθρός του Χριστιανισμού όμως ΠΟΤΕ δεν έγραψε στο παραμικρό κάτι τέτοιο ότι πήγε δήθεν στην Ινδία! Και όπως επίσης και οι άλλοι μη Χριστιανοί ιστορικοί του 1ου και 2ου αιώνα, που κάνουν αναφορά στον Ιησού Χριστό - ο Τάκιτος, ο Σουητώνιος και ο Πλίνιος ο Νεότερος καθώς και πάρα πολλοί άλλοι εξωχριστιανοί που γράψανε γιά την Ιστορία και το πρόσωπο του Χριστού, ότι ουδέποτε δεν πήγε ποτέ στην Ινδία γιά κανένα λόγο!

Αποτελεί κλασικό παράδειγμα προσπάθειας να αντικατασταθεί η αλήθεια από την αυθαιρεσία και τις φαντασιώσεις.
Protagoras Theodosiou

Δεν υπάρχουν σχόλια: