Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

O Πατριάρχης Αντιοχείας εγκαλεί τη διεθνή κοινότητα που δεν απελευθέρωσε τους επισκόπους Χαλεπίου και ούτε αποκαλύπτει την τύχη τους

yohanna-ibrahim-and-boulos-yaziji2
Από το Αμάν Ιορδανίας ο Πατριάρχης Ιωάννης ο 10ος Γιαζίζι Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ελληνική  τόνισε σε ομιλία του ότι οι Χριστιανοί της Ανατολής θα παραμείνουν αναπόσπαστο  τμήμα της καρδιάς και της ταυτότητας της Ανατολής, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αντιμετωπίζουν.
Σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής στο Αμάν την Τρίτη, ο Πατριάρχης κάλεσε για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία και να τεθεί ένα τέλος στον πόλεμο.
Επανέλαβε την έκκλησή του για την αποκάλυψη της τύχης των μαρτύρων επισκόπων του Χαλεπίου John Ibrahim και Boulos Yazigi, επικρίνοντας την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας για την απελευθέρωση τους.
Μια επιμνημόσυνη δέηση έγινε προς τιμήν των αθώων θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της Δευτέρας που μαρτύρησαν σε διάφορες πόλεις της Συρίας στην ελληνορθόδοξη Εκκλησία Αγ. Νικολάου στην πόλη της Fairuza στην επαρχία Χομς τη Δευτέρα.
Στην ακολουθία παραβρέθηκαν αρκετοί επίσκοποι, ιερείς, και την παρακολούθησαν και εκπρόσωποι άλλων δογμάτων.Παρόν ήταν και ο  Κυβερνήτης της Χομς Talal al-Barazi και ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Συριακού Εθνικού Κοινωνικού Κόμματος στη Συρία Safwan Salman.
Οι κληρικοί που συμμετείχαν κατήγγειλαν τα εγκλήματα της τρομοκρατίας που στοχεύουν αμάχους και κάλεσαν την παγκόσμια κοινή γνώμη να καταδικάσει τις πράξεις των τρομοκρατών ».Εξέφρασαν τη  βεβαιότητα για την επίτευξη νίκης επί της τρομοκρατίας και ευχήθηκαν την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.sana 7.9.16
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: