Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Λόγια που δε θα αρέσουν σε θερμοκέφαλους μετανάστες και πρόσφυγες

newego-large-t-1101-54608986


ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
– Θα πρέπει να γνωρίζουν οι θερμοκέφαλοι μετανάστες και πρόσφυγες που πρωτοστατούν στα μεταξύ τους επεισόδια στον Πειραιά -διακινδυνεύοντας τη ζωή γυναικών και παιδιών -ότι οι όποιες προσωπικές διαφορές στα κράτη δικαίου της Ευρώπης επιλύονται από το νόμο και όχι αυτόκλητα. Μάλλον θα θέλουν να μοιάσουν στους δικούς μας χουλιγκάνους των γηπέδων. Η έχουν ανάλογα βιώματα από τις πατρίδες τους.
– Η ανεκτικότητα από μέρους της Πολιτείας δεν σημαίνει και κατάχρηση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τους απέναντι σε μια Πολιτεία που τους φιλοξενεί παρότι οι μετανάστες (και όχι οι πρόσφυγες)δεν μπήκαν νόμιμα στην επικράτειά της.
– Εδώ και ημέρες μια ομάδα παράνομων μεταναστών κατέλαβε τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη χωρίς να εξηγεί με ποιο δικαίωμα.Και εδώ η φιλοξενία γίνεται κατάχρηση σε βάρος της οικονομίας μιας χώρας.
– Η ελληνική πολιτεία προσφέρει σε πρόσφυγες και μετανάστες αυτό που μπορεί.Δηλαδή χώρους φιλοξενίας με τα καλύτερα διεθνή στάνταρς. Η εμμονή τους να παραμένουν σε Πειραιά και Ειδομένη είναι αδικαιολόγητη επί μακρόν. Ευτυχώς κάποιοι άρχισαν να το συνειδητοποιούν και αποχωρούν.
Η ελληνική πολιτεία κακώς δεν έχει φροντίσει μέχρι σήμερα τον διαχωρισμό τους με βάση την εθνικότητα.Είναι γνωστή η αντιπαλότητά τους.
– Οι θερμοκέφαλοι μετανάστες και πρόσφυγες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ομοεθνών τους δεν υιοθετεί τις πράξεις τους,όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: