Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΤΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !


    
Πολλή τηλεόραση στα 20, αργό μυαλό στα 40

3-12-2015
Οι 20άρηδες που βλέπουν με τις ώρες τηλεόραση μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάζουν μειωμένες νοητικές δεξιότητες στα 40 και τα 50 τους χρόνια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην ταχύτητα με την οποία επεξεργάζεται ο εγκέφαλος τις πληροφορίες που διαρκώς λαμβάνει, καθώς και στις εκτελεστικές λειτουργίες του.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «JAMA Psychiatry», πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 3.250 εθελοντές, οι οποίοι είχαν ηλικία 18 έως 30 ετών κατά την έναρξή της, ενώ διήρκησε 25 χρόνια.
Όσοι από τους εθελοντές ανέφεραν ότι στα νιάτα τους έβλεπαν περισσότερες από τρεις ώρες τηλεόραση την ημέρα και ότι γενικώς διήγαγαν καθιστική ζωή, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να διαθέτουν στη μέση ηλικία μειωμένες νοητικές λειτουργίες.
Αντιθέτως, όσοι ήταν πιο δραστήριοι και απέφευγαν την πολλή τηλεόραση και το καθισιό, απέδωσαν πολύ καλύτερα σε διάφορα τεστ νοητικών δεξιοτήτων στα οποία τους υπέβαλλαν οι επιστήμονες στο τέλος της περιόδου παρακολούθησης.
Εξαίρεση σε αυτό αποτελεί η λεκτική μνήμη, η οποία δεν φάνηκε να επηρεάζεται από τις συνήθειες του τρόπου ζωής στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής, διευκρινίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF) και άλλα ερευνητικά κέντρα.
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=23353&la=1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σύμφωνα με ερευνητές

Η πολλή τηλεόραση για έναν νέο προμηνύει ταχύτερη γήρανση του εγκεφάλου του μετά από χρόνια

 Οι νέοι που βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασκούνται λίγο, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρης γήρανσης του εγκεφάλου τους κατά την μέση ηλικία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.tv
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο και του Ιατρικού Κέντρου Βετεράνων, με επικεφαλής την Τίνα Χόανγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ψυχιατρικής "JAMA Psychiatry", μελέτησαν πάνω από 3.200 ανθρώπους, που ήσαν 18 έως 30 ετών (κατά μέσο όρο 25 ετών) στην αρχή της μελέτης. Μετά από 25 χρόνια, έγινε αξιολόγηση μέσω τεστ της υγείας του εγκεφάλου τους, σε σχέση με ώρες που παρακολουθούσαν τηλεόραση και ασκούνταν.
Όσοι ήδη από τη νεότητά τους παρακολουθούσαν πάνω από τρεις ώρες τηλεόραση τη μέρα, είχαν ως μεσήλικες γενικά χαμηλότερες επιδόσεις στα νοητικά-γνωσιακά τεστ (ταχύτητας σκέψης, μνήμης, προσοχής κ.α.), σε σχέση με όσους έβλεπαν λίγη τηλεόραση.
Επίσης όσοι ασκούνταν στο παρελθόν λιγότερο (συχνά ήσαν οι ίδιοι με αυτούς που έβλεπαν πολλή τηλεόραση), είχαν χειρότερες επιδόσεις στα τεστ, σε σχέση με όσους ασκούνταν τακτικά. Αυτοί που συνδύαζαν και τα δύο - έβλεπαν την περισσότερη τηλεόραση και ασκούνταν λιγότερο από όλους- είχαν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν άσχημες επιδόσεις στα κατοπινά τεστ.
Δεν είναι ακόμη σαφές στους επιστήμονες γιατί η πολλή παρακολούθηση τηλεόρασης φαίνεται να σχετίζεται με χειρότερες νοητικές επιδόσεις αργότερα στη ζωή. Μία υπόθεση, σύμφωνα με τη Χόανγκ, είναι ότι η τηλεόραση ως δραστηριότητα δεν εξασκεί τον εγκέφαλο. Μία άλλη ερμηνεία είναι ότι όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασκούνται λίγο, ακολουθούν γενικότερα έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, κάνοντας π.χ. κακή διατροφή, πράγμα που επίσης έχει ως συνέπεια την πρόωρη γήρανση του εγκεφάλου.
http://www.matrix24.gr/2015/12/i-polli-tileorasi-gia-enan-neo-prominii-tachiteri-giransi-tou-egkefalou-tou-meta-apo-chronia/

https://news.google.gr/news/story?cf=all&hl=el&pz=1&ned=el_gr&cf=all&ncl=dZA8YVCBeNJ9oGMrDUJEdjpZ1YaGM&topic=e&scoring=d

Βλέπεις πολλή τηλεόραση; Δες τι θα πάθει ο εγκέφαλός σου
http://www.madata.gr/diafora/health/454782.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: