Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Απελπισμένοι εκατοντάδες Γιαννιώτες πτηνοτρόφοι - Θα δώσουν μάχη στο εφετείο

Απελπισμένοι εκατοντάδες Γιαννιώτες πτηνοτρόφοι - Θα δώσουν μάχη στο εφετείοΣτο διοικητικό εφετείο Αθηνών θα προσφύγει η διοίκηση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων "ΠΙΝΔΟΣ", κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για απαγορευμένες συμπράξεις και την υιοθέτηση παράνομων πρακτικών οριζόντιου καθορισμού τιμών και κατανομής της πελατείας.
Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης, Λάζαρος Τσακανίκας, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση,οι επιχειρήσεις του κλάδου οδηγούνται, ουσιαστικά, σε λουκέτο.
Ο κ. Τσακανίκας αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να τους κατηγορεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για δημιουργία καρτέλ,όταν οι μισές επιχειρήσεις που υποτίθεται πως συμμετείχαν σε αυτό έχουν χρεοκοπήσει και είναι ενταγμένες στο άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα.
Σκοπός της προσφυγής είναι ο συντονισμός της τιμολογιακής πολιτικής και ο καταμερισμός της αγοράς
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως μετά την είδηση της επιβολής του προστίμου, εκατοντάδες πτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων βρίσκονται σε σύγχυση, αφού βλέπουν την συνεταιριστική τους επιχείρηση να απειλείται, πλέον, με οικονομική κατάρρευση,σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειές τους.
https://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: