Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Συνταγματικό τόξο και οι τοξοβόλοι του.


Γράφει η Φούλη Κούρταλη

      Για μια ιστορική στιγμή χαρακτήρισαν τα Μ.Μ.Ε. την συμφωνία όλων των κομμάτων του συνταγματικού μετά την  ομόφωνη απόφαση για την διακοπή της χρηματοδότησης στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Και όμως εχθές ως άλλος τοξοβόλος ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Βήμα FM έριξε τα βέλη του με στόχο τους εορτασμούς της 28ης  Οκτωβρίου και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε «ότι θεωρώ απαράδεκτο να έχουμε δύο εθνικές εορτές. Μία εθνική εορτή έχουμε: 25η Μαρτίου. Αυτή είναι η εθνική εορτή. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ιστορικά γεγονότα που πρέπει να τιμούμε. Ας κάνουμε γιορτές στο σχολείο, αλλά δύο παρελάσεις το χρόνο είναι υπερβολικό».

     Άρα μας λέει ο κύριος Πάγκαλος ότι οι εθνικές εορτές θα πρέπει να περιοριστούν σε σχολικό επίπεδο. Δεν μας εξηγεί όμως γιατί θεωρεί απαράδεκτο το να έχουμε δυο εθνικές εορτές. Το πρόβλημά του έγκειται στο πλήθος των επετείων και μόνο ή μήπως λόγο του ότι είμαστε πάλι υπό μια  μορφή άτυπης Γερμανικής κατοχής και δε θέλει να δυσαρεστήσει τα νέα του αφεντικά; Γιατί τόσο μένος κατά των εορτασμών, των παρελάσεων και της ανύψωσης του Εθνικού φρονήματος;  Και με τι τρόπο θεωρεί ο κύριος Πάγκαλος ότι θα πρέπει να τιμούνται τα ιστορικά γεγονότα; Αναφέρεται στα έξοδα των παρελάσεων. Αλήθεια, τα έξοδα που πλήρωνε τόσα χρόνια ο Ελληνικός λαός για να είναι υπουργός, τα σκέφτηκε ποτέ;  Από πότε έχει βαρύτητα η άποψη του υπουργού « Της σημαίας που πήρε ο αέρας» για τις εθνικές επετείους και τους εορτασμούς τους;

     Εφηύραν τον όρο συνταγματικό τόξο αλλά μέσα σε αυτό δυστυχώς έχουν τοξοβόλους που τα βέλη τους βάλουν κατά της εθνικής μας συνείδησης και των εθνικών μας θεμάτων.

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: