Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Π. Καψής: «Θέμα εισαγγελέα η εκκένωση της ΕΡΤ»

 
«Αν δεν πάει η ΔΤ, και μάλιστα σύντομα, στην Αγία Παρασκευή, τότε υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει να καλύψει την ελληνική Προεδρία, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί από την Κατεχάκη» δήλωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, σε συνέντευξή του στον Real FM, αποσαφηνίζοντας πως το θέμα πλέον δεν είναι της αρμοδιότητάς του και ότι η απόφαση αυτή θα πρέπει να ληφθεί από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό. Πρόσθεσε επίσης πως «το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί πια».

«Διακηρύσσουμε την πρόθεσή μας να αναλάβουμε και την κάλυψη της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και κατά δήλωση του αρμοδίου υφυπουργού, η “ΔουΤου” αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου απαιτητικού έργου» απαντούν, με χθεσινή τους ανακοίνωση, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, τονίζοντας πως η ακυρότητα των απολύσεων εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια.

Εξάλλου, η ΕΣΗΕΑ, με χθεσινή της ανακοίνωση, τονίζει πως «ο Παντελής Καψής, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Κρεμαστινού, παραδέχτηκε ότι έχει καθυστερήσει πολύ η δημιουργία του Νέου Φορέα (ΝΕΡΙΤ) και ότι το πρόγραμμα της μεταβατικής ΔΤ είναι υποδεέστερο της ΕΡΤ. Ωστόσο, αντί να παραδεχτεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου 2013 και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, εντελώς αυθαίρετα, για μια ακόμα φορά, προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη στους αγωνιζόμενους απολυμένους συναδέλφους της ΕΡΤ».

«Αν θέλει ο κ. Καψής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας έναντι της EBU, οφείλει να βρει τρόπο να ξαναλειτουργήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σοβαρότητα και θεσμική διαφάνεια, να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την ΕΣΗΕΑ και όχι να συνεχίζει να αγνοεί τη νομιμότητα με πελατειακά κόλπα, εποχικές συμβάσεις, ανασφάλιστη εργασία, αδιευκρίνιστες δαπάνες και ξεπούλημα της περιουσίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Για μία ακόμη φορά, η ΕΣΗΕΑ παραποιεί την πραγματικότητα. Ουδέποτε είπα ότι το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι υποδεέστερο του προγράμματος των καταληψιών. Άλλωστε, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ας διαβάσουν καλύτερα τις δηλώσεις μου και να μη στηρίζονται στην παραπληροφόρηση των blogs. Όσο για τα υπόλοιπα, αυτά έχουν απαντηθεί κατ΄ επανάληψη» απάντησε ο κ. Καψής.

olympia.gr


pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: