Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Έκκληση προς τους πολίτες για συνεισφορά σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης απευθύνει η ομάδα στήριξης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο κέντρο Προσφύγων του Λαυρίου

Έκκληση προς τους πολίτες για συνεισφορά σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης απευθύνει η ομάδα στήριξης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο κέντρο Προσφύγων του Λαυρίου
Λίστα αναγκών 20/ 10/ 2013

Στο κέντρο ζουν 15 βρέφη ,65 παιδιά και 220 ενήλικες

Για τα βρέφη : παιδικά γάλατα σε σκόνη , πάνες

Για τα παιδιά : ψωμί , βούτυρο, τυρί κίτρινο (σε φέτες) και σαλάμι 
(πρωινό σχολείου) , γάλατα εβαπορέ, αυγά 

Για όλους: λάδι , αλεύρι ,κρέας , ντοματοπελτέ , λαχανικά, φρούτα , 
Δευτερευόντως : ζυμαρικά , ρύζι , όσπρια

Καθαριστικά: σαπούνι πράσινο, χαρτί υγείας , σαμπουάν

Επίσης για όσους δεν μπορούν να συνεισφέρουν σε είδος, μπορούν να βοηθήσουν σε χρόνο. Δηλαδή να ασχοληθούν με τη συγκέντρωση των ειδών , από πέντε σημεία των Αθηνών , (Βόρεια, Νότια, Ανατολικά, Δυτικά , Κέντρο) ώστε να γίνει μια αποστολή αύριο και μία τη Δευτέρα. 

Επίσης όλοι κοινοποιώντας την λίστα σε τοίχους, ομάδες και σελίδες μαζί με το λίνκ της ομάδας αυτής για συντονισμό.

Φυσικά όσοι επιθυμούν μπορούν να τα πάνε και μόνοι τους τα πράγματα στο κέντρο προσφύγων για να δώσουν χαρά και στα παιδιά και στον εαυτό τους, Στην αλληλεγγύη αυτός που δίνει παίρνει περισσότερα από τον παραλήπτη, Αυτό το ξέρουμε όλοι από την εμπειρία μας.

Σημαντικό είναι να διευκρινίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε ή δεν δίνουμε χρήματα !! Ότι δίνετε , μόνο σε είδος, Όσοι είστε από επαρχία και θέλετε να συνεισφέρετε υπάρχει τρόπος: στέλνετε σε κάποιο δικό σας άνθρωπο στην Αθήνα τα χρήματα, και εκείνος ψωνίζει αυτά που επιθυμείτε, και μας ειδοποιεί να τα παραλάβουμε. Έτσι γλιτώνουμε τα μεταφορικά , και δεν δημιουργούνται και σκοτεινά σημεία στην βοήθεια που καταλήγει αυτούσια στους πρόσφυγες .

Τό τηλέφωνο του κέντρου είναι : 22920 27744

Συντονισμός συγκέντρωσης των τροφίμων στην ομάδα facebook

Σημείωση: παρακαλούμε τα τρόφιμα να είναι κατά το δυνατόν σε όχι εύθραυστες συσκευασίες (πχ γυάλινα μπουκάλια ή χύμα ) και ακόμα καλύτερα σε χαρτοκιβώτια. Φυσικά κατά την συγκέντρωση θα γίνει διαχωρισμός και τακτοποίηση αλλά όσο μπορούμε να είναι ασφαλή,

Οι λόγοι για τους οποίους έχει προκύψει το πρόβλημα σίτισης από τον Ερυθρό Σταυρό κοινοποιούνται στην ομάδα(στο facebook) αναλυτικά.
- See more at: http://left.gr/news/ekklisi-gia-amesi-voitheia-stoys-prosfyges-toy-layrioy#sthash.sEurITaz.dpuf
--
Κώστας Σαμάντης Τηλ: 6973017969
Email : samadis@ath.forthnet.gr , http://ymittos-polis.blogspot.gr/ , http://ymittos-sxedia.blogspot.com/

Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ενημερωτικών μηνυμάτων.
Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. (Directiva 2000/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/ 2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Συγχωρέστε μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε.
Κώστας Σαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: