Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάστηκε η Ελλάδα για την απόλυση εργαζόμενης με AIDS...

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα κρίνοντας ότι η ελληνική Δικαιοσύνη αποδέχθηκε ως νόμιμη την απόλυση εργαζόμενης με AIDS.
Για παράβαση των διατάξεων που απαγορεύουν τις διακρίσεις, όσο και για παραβίαση του 
δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της απόλυσης εργαζόμενη – φορέα του AIDS.
Το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα, για το γεγονός ότι η ελληνική Δικαιοσύνη αποδέχθηκε ως νόμιμη την απόλυση γυναίκας.
Ο εργοδότης τής Ι. Β. την είχε απολύσει ύστερα από πιέσεις που δέχθηκε από συναδέλφους της, προκειμένου να διασφαλίσει την αρμονική συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων του και την ομαλή λειτουργία τής επιχείρησής του, σκεπτικό το οποίο έγινε αποδεκτό στο Εφετείο και επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο.
i-diadromi.gr

pentapostagma


Σχόλιο
Τίθεται το ερώτημα: πλήν  τών δικαιωμάτων και της συμπάθειας που ούτως ή άλλως απολαμβάνουν οι εμπερίστατοι συνάνθρωποί μας, επιτρέπεται να έχουν ιδιαίτερα προνόμια που μπορεί - ίσως - να αποβούν σε βάρος τών υπολοίπων; Τα δικαιώματα περί υγείας, ζωής και αυτοπροστασίας τών άλλων πάνε... περίπατο; Χρειάζεται λογική και σκέψη - πολύ σκέψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: