Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο Δήμαρχος Αθηναίων "ξήλωσε" τη διευθύντρια του ληξιαρχείου και 3 υπαλλήλους μετά την υπόθεση της Μαρίας - Από το 2011 περίπου 650 "ύποπτες" γεννήσεις

- Ο κ. Καμίνης έθεσε σε διαθεσιμότητα και τους δύο υπαλλήλους που χειρίστηκαν τις περισσότερες αυτές περιπτώσεις
- Από τις 650 γεννήσεις από το 2011 έως το 2013 οι μισές περίπου είναι με την ένδειξη "αγνώστου πατρός"
- Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών
- Οι περισσότερεςε δηλώσεις από τις ύποπτες δεν αφορούν ένα παιδί, αλλά περισσότερα

Απίστευτες αποκαλύψεις προκύπτουν από την τρομακτική υπόθεση της μικρής Μαρίας, το ξανθό γαλανομάτικο αγγελούδι που βρέθηκε σε καταυλισμούς τσιγγάνων στα Φάρσαλα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Καμίνης όπως ενημέρωσε, μετά το θέμα με τη μικρή Μαρία διέταξε άμεσο έλεγχο στις υπηρεσίες του δήμου και τα αποτελέσματα είναι ανατριχιαστικά με τις ετεροχρονισμένες ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων.

Ο έλεγχος αφορά τα χρόνια από το 2008 έως σήμερα και καταλαμβάνει τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, που καταχωρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα του δήμου. 
Από τον πρώτο έλεγχο διαπιστώνεται ότι:


1) Από περίπου 50 δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων το έτος 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400. 

2) Η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί, αλλά περισσότερα.

3) Περίπου οι μισές από τις γεννήσεις αυτές, δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός».

4) Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων. Ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων. Επίσης, πολλές από τις μητέρες εμφανίζονταν ως δημότες δήμων, οι οποίοι έχουν στα γεωγραφικά τους όρια, καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα. 

Από τα στοιχεία αυτά της έρευνας φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια τετραπλασιάζονται τα φαινόμενα ετεροχρονισμένων ληξιαρχικών πράξεων γεννήσης. 

Με βάση αυτά τα στοιχεία ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε πως ξήλωσε τη διευθύντρια και την αρμόδια προϊσταμένη των υπηρεσιών του ληξιαρχείου, καθώς επίσης και δύο υπαλλήλους που χειρίστηκαν την πλειονότητα των υποθέσεων αυτών. 

Επίσης, ο κ. Καμίνης ζήτησε τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, το υπουργείου Εσωτερικών και της Εισαγγελίας, προκειμένου να διερευνήσουν άλλες σοβαρές πτυχές της υπόθεσης (π.χ. έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων ή λήψη προνοιακών επιδομάτων)
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=246447&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια: