Η πολιτική αβεβαιότητα και το ορθάνοιχτο ενδεχόμενο αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αναγκάζει την Νέα Δημοκρατία να καταφύγει σε μια οξεία ιδεολογική αντιπαράθεση με το ευρύτερο στρατόπεδο της Αριστεράς, προκειμένου να συσπειρώσει τον δεξιό χώρο και να κρατηθεί στην κορυφή. Ενδεχομένως ο Αντώνης Σαμαράς να θέλει να προσεγγίσει πολίτες και του κεντροαριστερού χώρου που δεν συμμερίζονται διεθνιστικές απόψεις, αλλά και να φέρει πίσω ψήφους διαμαρτυρίας, κυρίως από την Χρυσή Αυγή, την οποία και φωτογράφησε ως άκρο.
Οι προσπάθειες Σαμαρά να ανοιχτεί στην Μόσχα δεν άρεσαν καθόλου στους Αμερικανούς, οι οποίοι, αν και κατευνάστηκαν λίγο με τον TAP, έχουν χάσει την… εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του τωρινού πρωθυπουργού. Συνεπώς η παρούσα κυβέρνηση μόνο σίγουρη δεν μπορεί να αισθάνεται, μιας και είναι γνωστός στους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ ο «υπονομευτικός» ρόλος των Η.Π.Α., κάτι που επιβεβαιώνεται μέσω της υπόθεσης του Edward Snowden, με την Ελλάδα να περιλαμβάνεται στις χώρες που παρακολουθούσε η NSA.
Στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα και έτσι ο Μάκης Βορίδης δεν έλαβε υπουργείο, με σκοπό να είναι ελεύθερος να ηγηθεί, λόγω πολιτικής ευφράδειας, της ιδεολογικής σύγκρουσης με την Αριστερά και το βλέμμα στραμμένο σε μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση. Η κυβέρνηση, όσοι συμμετέχουν δηλαδή στο υπουργικό συμβούλιο από πλευράς ΝΔ, θα τηρούν από την άλλη σιγή ιχθύος, προκειμένου να μην ταραχθεί η δικομματική συνεργασία, όσο καιρό θα υφίσταται ακόμα.
Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, βρισκόμαστε προ της δημιουργίας ενός «νέου» διλήμματος, και συγκεκριμένα στο δίπτυχο «Δεξιά – Αριστερά», με πρωταγωνιστές από την μία την Νέα Δημοκρατία, από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα επιχειρήσει κι αυτός λογικά συσπείρωση αριστερών δυνάμεων, διατηρώντας παράλληλα (εκτός κι αν δούμε στο μέλλον κάτι διαφορετικό) όχι κακές πολιτικές σχέσεις με τους ΑΝΕΛ. Τα κεντροαριστερά-σοσιαλδημοκρατικά κόμματα θα προσπαθήσουν να μοιραστούν μεταξύ τους ένα μικρό ποσοστό που πλέον αναλογεί σε αυτόν τον χώρο, με τους υπόλοιπους να κυνηγούν, πέραν των παραδοσιακών τους ψηφοφόρων, ψήφους διαμαρτυρίας.
Οι εξελίξεις συνεχίζονται, όπως σας έχουμε εδώ και καιρό προειδοποιήσει, και τα πάντα κρέμονται σε λεπτή κλωστή. Οι εκλογές απεφεύχθησαν τον προηγούμενο μήνα και οι πολιτικοί «διαπληκτισμοί» μεταφέρθηκαν εντός Βουλής. Εντούτοις όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά για την συνέχεια.
Όλοι αυτοί, που δεν παθιάζονται με ιδεολογίες και κόμματα και επιθυμούν να ψηφίζουν, θα κληθούν να επιλέξουν, εφόσον τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο και οδηγηθούμε σε εκλογές και όχι σε κάτι άλλο, το μη χείρον για την χώρα. Και ο Θεός βοηθός…