Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αθλητής της χρονιάς, υπότροφος και serial killer

Αθλητής της χρονιάς, υπότροφος και serial killer

Αθλητής της χρονιάς είχε αναδειχθεί το 2011 ο καταζητούμενος Τσετσένος που σύμφωνα με το FBI μαζί με το νεκρό αδελφό του προκάλεσν το μακελειό στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο 19χρονος Τζοκάρ Τσαρνάεφ που καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές κατά τη διάρκεια της φοίτησής του σε κολλέγιο της πόλης Κέϊμπριτζ στη Μασαχουσέτη, θεωρούνταν «αστέρι» στο άθλημα της πάλης στην περιοχή, ενώ είχε κερδίσει υποτροφία αξίας 2.500 δολαρίων για το πανεπιστήμιο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζοκάρ ζούσε στο νότιο τμήμα της Ρωσίας, κοντά στην Τσετσενία και μετέβη στο Καζακστάν προτού μεταναστεύσει νομίμως στις ΗΠΑ μαζί με την οικογενειά του το 2002.
Στο προφίλ του 19χρονου στο vKontakte (το ρωσικό Facebook) ο Τσετσένος βομβιστής γράφει πως πιστεύει στο Ισλάμ και τα λεφτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είχε αναρτήσει πολλά μηνύματα υπέρ της τσετσενικής ανεξαρτησίας αλλά και συνδέσμους που οδηγούσαν σε ισλαμικές ιστοσελίδες.
Το NBC News μετέδωσε ότι οι δύο ύποπτοι είχαν διεθνείς διασυνδέσεις και στρατιωτική πείρα.
Ο πρώτος ύποπτος αρχικά συνελήφθη μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών
στην πόλη Ουότερταουν και κατόπιν εξέπνευσε στο νοσοκομείο, όπου
μεταφέρθηκε.
Ο πατέρας του Τζοκάρ, σε δηλώσεις του στο Associated Press περιέγραψε τον γιο του που καταζητείται ως ένα έξυπνο και επιτυχημένο νέο.
Με τον Άνζορ Τσαρνάεφ επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρακτορείο, στη ρωσική πόλη Μακατσκάλα όπου βρίσκεται.
«Ο γιος μου είναι ένας πραγματικός άγγελος. Ο Ντζοκχάρ είναι δευτεροετής φοιτητής της ιατρικής στις ΗΠΑ. Είναι τόσο έξυπνο αγόρι. Τον περιμέναμε να έρθει για τις διακοπές», είπε αναφερόμενος στον γιο του.
Ποιος ήταν ο 26χρονος που έπεσε νεκρός
Ο πρώτος ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών, αναγνωρίστηκε ως ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών.
Ήταν επαγγελματίας αθλητής του μποξ με το σύλλογο Team Lowell, και είχε κερδίσει το τρόπαιο Rocky Marciano για τους αγώνες της Νέας Αγγλίας, Golden Gloves, στην κατηγορία βαρέων βαρών το 2010.
Όλα αυτά, παράλληλα με τη φοίτησή του στο Bunker Hill Community College, όπου σπούδαζε μηχανικός.
Ασχολιόταν με το μποξ από το 2004 και ο θείος του, μιλώντας σε τοπικό σταθμό στη Βοστώνη, είπε ότι έφτασε στην Αμερική το 2000, υπό το καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Δεν υπάρχουν σχόλια: