Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Βούλγαροι: "Η Θράκη είναι δική μας"!


Βούλγαροι: "Η Θράκη είναι δική μας"!
Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 15.04.2013 - 21.18
Παρ’ ολίγον διπλωματικό επεισόδιο θα είχαμε με τους Βούλγαρους, οι οποίοι παρουσίασαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία… η Θράκη τους ανήκει!
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 11 έως τις 27 Ιουλίου 2013 θα διεξαχθεί η αεροπορική άσκηση «THRACIAN STAR» στην αεροπορική βάση «Graf Ignatevo» με πρωτοβουλία της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας και συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρουμανίας.
Στην άσκηση αυτή αποφασίστηκε, μετά από πρόσκληση της Βουλγαρικής ΠΑ, η συμμετοχή μαχητικών της ΠΑ.
Κατά την διάρκεια συντονιστικής σύσκεψης στην Βουλγαρική πρωτεύουσα σχετικά με την διεξαγωγή της άσκησης παρουσιάστηκαν και ιστορικά στοιχεία, στα οποία σημείωσαν με έμφαση «την καταγωγή τους από τους Θράκες»!!!
Στον χάρτη έδειξαν ότι  τους ανήκει η Ελληνική Θράκη, ενώ απεικονιζόταν και η αρχαία Μακεδονία, χωρισμένη με… σύνορα από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ομοίως στον εν λόγω χάρτη απεικονίζεται και η αρχαία Μακεδονία, χωρισμένη δια συνόρων από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Με ο Α/ΓΕΑ, κ. Ευάγγελος Τουρνάς έστειλε επιστολή στον Υποπτέραρχο Constantin Popo, στην οποία τόνιζε ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι πλήρως ανακριβή, ότι η ιστορική αυτή αναφορά είναι άσχετη με τους σκοπούς της αεροπορικής άσκησης.
Μάλιστα, του ζήτησε να αποσυρθεί ο εν λόγω χάρτης από τα επιχειρησιακά στοιχεία αυτής  προκειμένου να συμμετάσχει η Ελληνική Π.Α.
Ο Υποπτέραρχος παραδέχτηκε το λάθος της χώρας και υπογράμμισε την σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην άσκηση. Τον διαβεβαίωσε μάλιστα ότι σχετικά με τον ιστορικό χάρτη έχουν ήδη γίνει  διορθωτικές ενέργειες για να ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις.

Σχόλιο
Καθόλου τυχαίο. Τα κολλητάρια τών Γερμανών πάνε να δημιουργήσουν θέμα για να απαλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις κατά τών Γερμανών φίλων τους. Έχουν γνώση οι φύλακες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να καθήσουν καλά οι καταγόμενοι γείτονες μας από τον ποταμό βόλγα και τα ουράλια, για να μην θυμηθούμε κι εμείς με την σειρά μας την Ανατολική Ρωμυλία με την Φιλιππούπολη, που πραξικοπηματικά και κατά παράράβαση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών προσάρτησε η βουλγαρία....Μην το ξεκινήσουν αυτό το παιχνίδι οι βόρειοι γείτονές μας γιατί το πνεύμα του Αυτοκράτορα Βασιλείου του Β' του Βουλγαροκτόνου και του Β' Βαλκανικού Πολέμου του 1913 είναι αθάνατο και μας εμπνέει ακόμα !!!