Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σε κίνδυνο ο Χριστιανισμός στη Συρία



Τον κώδωνα του κινδύνου για τους Χριστιανούς στη Συρία έκρουσε ο μητροπολίτης Ιλαρίων και πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

Σε κίνδυνο ο Χριστιανισμός στη Συρία

«Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε ο μητροπολίτης Ιλαρίων απαντώντας σε σχετική ερώτηση φοιτητή, σε εκπαιδευτική εκδήλωση, στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Ο μητροπολίτης  επικαλέστηκε πληροφορίες από ιερωμένους του εκεί Πατριαρχείου, σε περιοχές μάλιστα όπου δρουν ισλαμιστές αντάρτες, ότι τα θύματα της βίας «είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων καταφεύγουν αλλού, είτε στη χειρότερη εξοντώνονται». 
Πληροφορίες για άγριες σφαγές Χριστιανών από τους ισλαμιστές έχουν επιβεβαιωθεί δυστυχώς από πολλές πηγές. Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο κατά των 2,5 περίπου εκατομμυρίων Ελληνορθόδοξων και καθολικών Χριστιανών, με στόχο να μην μείνει κανείς στην αραβική χώρα. 
O Χριστιανισμός στη Συρία υπάρχει ήδη από τον 1 ο αιώνα μ.Χ.
Ο μητροπολίτης εξέφρασε μάλιστα τη «λύπη» του, καθώς οι «δυτικές δυνάμεις», ενισχύουν τη συριακή αντιπολίτευση και τόνισε ότι «δεν πρέπει να υποδαυλίζεται η αντιπαράθεση στη Συρία».

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: