Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Γ. Καμίνης:«Γιατί να μην έχουμε τέμενος στη χώρα μας;» - Ανιστόρητος ή επικίνδυνος?


Θετικός στο ενδεχόμενο ανέγερσης τεμένους στον Ελαιώνα και στη νομιμοποίηση ενός ή δύο συμπληρωματικών τεμένων, που χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνοι σε δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Είμαστε σοβαροί; Έχουμε ανθρώπους που διαμένουν χρόνια με τα παιδιά τους στην Ελλάδα και εκτελούν τα θρησκευτικά καθήκοντα σε γκαράζ και υπόγεια σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων στον ΣΚΑΙ. «Όπως υπάρχουν χριστιανικοί ναοί σε όλο τον κόσμο, γιατί να μην έχουμε τέμενος στη χώρα μας;» διερωτήθηκε.

Από την άλλη, αναφερόμενος στους συμπληρωματικούς χώρους λατρείας τόνισε ότι σήμερα υπάρχουν πολλά τζαμιά που λειτουργούν παράνομα, χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες συνθήκες και χωρίς κανένα έλεγχο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καμίνης σχολίασε ότι με ένα ή δυο ακόμη τζαμιά δε θα συρρέουν χιλιάδες μουσουλμάνοι πιστοί στον Ελαιώνα.



πηγή

Σχόλιο
Να σου απαντήσουν οι Έλληνες του 1821, οι Έλληνες του 1914, οι Έλληνες της Σμύρνης, τής Πόλης και του Πόντου. Ισλαμική κατοχή είχαμε μέχρι το 1821, πώς σου φαίνεται αυτό, κύριε Δήμαρχε; ή μήπως αγνοείς τήν ιστορία; Κι αν τα θεωρείς παλιά, πώς σου φαίνονται οι σφαγές τών Ελλήνων τού Πόντου - επειδή ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι - από τους μουσουλμάνους; Πώς σου φαίνονται οι σφαγές του 1922; Πως σου φαίνονται τα αίσχη της δεκαετίας του 50, του 60 και του 70; Δεν σου λέει τίποτα το Κυπριακό; Με δυό λόγια, πώς φέρθηκαν οι Μουσουλμάνοι στούς Χριστιανούς; Μήπως θέλεις ιδιαίτερη ανάλυση; Και για το σήμερα, κοίτα τον κόσμο γύρω σου. Άντε τώρα που μας το παίζεις και λυπησιάρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: