Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Με τον Αστυνομικό Σταυρό τιμήθηκε ο Αρχιφύλακας Γρηγόρης Μπέλλης της Ομάδος "ΔΙΑΣ" Πιερίας.



 
Τιμητική τελετή απονομής Αστυνομικού Σταυρού Α' Τάξεως σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσής Πιερίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο εντευκτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.
Τον Αστυνομικό Σταυρό στον τιμώμενο αστυνομικό απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Βάϊος Χόνδρος, ενώ τιμητική πλακέτα απένειμε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Μαντζούκας. 
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της θρησκευτικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Π.Υ., του Λιμενικού Σώματος, και των ΜΜΕ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. 
Ο κ. Μαντζούκας
Στη συνέχεια, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Μαντζούκας, απευθύνοντας χαιρετισμό, δήλωσε:
«Παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, θέλω να επισημάνω ότι όλοι οι Αστυνομικοί προερχόμαστε από τη βάση της κοινωνίας, ζούμε μέσα σ' αυτή, βιώνουμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα των πολιτών, ενδιαφερόμαστε γι' αυτά και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στην Ελληνική Αστυνομία και προσφέρουμε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο. 
Ζούμε σε μια εποχή που ο ανθρωπισμός περνάει κρίση. Έχουμε ξεχάσει τον συνάνθρωπό μας. Σε μια τέτοια εποχή ευτυχώς βρίσκουμε συναδέλφους οι οποίοι βάζουν σε δεύτερη μοίρα την σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους, χωρίς να περιμένουν ανταμοιβή για την προσφορά τους.
Σε μια τέτοια λοιπόν πράξη αυταπάρνησης προχώρησε ο Αρχιφύλακας Γρηγόριος Μπέλλης, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.
Την πράξη του αυτή τιμούμε σήμερα και του απονέμουμε τον Αστυνομικό Σταυρό, ως ελάχιστη ανταμοιβή της πράξεώς του. Κλείνοντας με την ευκαιρία που μας δίδεται σήμερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους Αξιωματικούς και τους Αστυνομικούς όλων των βαθμών, που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας για τις συνεχείς και φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν όλοι μαζί και καθένας ξεχωριστά στον τομέα ευθύνης του, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μας για το καλό της κοινωνίας, της πατρίδας μας και της Ελληνικής Αστυνομίας, και τους προσκαλώ να συνεχίσουν και να επαυξήσουν τις προσπάθειες τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Στις 22 Φεβρουαρίου του 2011 τις μεσημβρινές ώρες ο Γρηγόρης Μπέλλης πήρε εντολή από το κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνση Πιερίας να μεταβεί στον Λεύκο Ποταμό (στον Πέλεκα) όπου εντός του ποταμού βρισκόταν άτομο του οποίου κινδύνευε η ζωή, παρασυρμένο από τα νερά του.
Αμέσως ο Αρχιφύλακας μετέβη στο σημείο μαζί με την ομάδα του και διαπίστωσε ότι εντός του ποταμού υπήρχε γεωργικός ελκυστήρας που είχε ανατραπεί και ο οδηγός του ήταν εγκλωβισμένος λόγω των ορμητικών νερών και των αντικειμένων τα οποία τον παρέσερναν στο σημείο.
Αμέσως πέταξαν έναν ιμάντα τον οποίο πήραν από διερχόμενο ιδιώτη οδηγό φορτηγού οχήματος, την μία άκρη έδεσαν στο φορτηγό όχημα και την άλλη πέταξαν στον οδηγό του τρακτέρ, ο οποίος τον έδεσε στην μέση του.
Όμως εξαιτίας της κόπωσης και της ενδεχόμενης μετακίνησης του γεωργικού ελκυστήρα σε συνδυασμό με την παραμονή του ατόμου στα παγωμένα νερά λόγω εποχής (χειμώνας) κινδύνευε άμεσα η ζωή του, ο Αρχιφύλακας έβγαλε την εξάρτησή του και εισήλθε εντός του ποταμού ακολουθώντας τον ιμάντα και κολυμπώντας στα παγωμένα νερά τα οποία στο σημείο εκείνο ήταν βαθειά και θολά, τον έπιασε από την μέση και κατάφερε να τον οδηγήσει στην όχθη του ποταμού, με κίνδυνο της δικής του ζωής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από άλλους συναδέλφους Αστυνομικούς και παρελήφθη από Ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Κατερίνης.
Ο Γρηγόρης Μπέλλης
Σε μία σύντομη ομιλία ο Αρχιφύλακας Γρηγόρης Μπέλλης ευχαρίστησε την υπηρεσία του για την ιδιαίτερη αυτή τιμή υπογραμμίζοντας πως ήταν μία πράξη για την οποία θεωρεί ότι θα έκανε το ίδιο ο οποιοσδήποτε συνάδελφός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: