Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΜΑΝΩΛΑΔΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) : 9 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ! ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ!




Για μια ακόμα φορά η υποκρισία περίσσεψε από πολλούς, με αφορμή τα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας, όπου επιστάτες πυροβόλησαν λαθρομετανάστες, όταν εκείνοι ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους για την παράνομη εργασία τους, από τον παράνομο εργοδότη τους. Το θέμα, όπως αναμενόταν, κομματικοποιήθηκε και περίσσεψαν οι υστερικές φωνές πολλών και διάφορων, που συνδυάστηκαν με την (επίσης αναμενόμενη) παντελή έλλειψη προτάσεων για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.
Για να μην τα πολυλογούμε, αυτά είναι τα μέτρα που κατά την άποψή μας θα έπαιρνε ένα σοβαρό ελληνικό κράτος στη συγκεκριμένη περιοχή και όχι μόνο:
1 - Αφαίρεση ελληνικής ιθαγένειας, φυλάκιση, πρόστιμο και δήμευση περιουσίας στους παραγωγούς που απασχολούν παράνομα λαθρομετανάστες.

2 - Σύλληψη και απέλαση όλων των αλλοδαπών που εργάζονται παράνομα στις συγκεκριμένες καλλιέργειες.
3 - Θέσπιση συγκεκριμένου ημερομισθίου ΣΥΝ ασφάλιση για τους εργάτες, που θα πρέπει να είναι αποκλειστικά Έλληνες. Κανένας ξένος πουθενά, μέχρι να βρει δουλειά και ο τελευταίος από τα εκατομμύριαΕλλήνων ανέργων. Καθιέρωση κινήτρων (π.χ αφορολόγητο για 2 έτη) στους νέους της κάθε περιοχής αλλά και των μεγάλων πόλεων, έτσι ώστε να δουλέψουν στις αγροτικές εργασίες.
4 - Η πρόσληψη αλλοδαπών θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν κενές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί από Έλληνες εργάτες. Αυτή θα γίνεται με διακρατικές συμφωνίες χωρίς την παρέμβαση δουλεμπόρων, ενώ οι νόμιμοι μετανάστες θα δικαιούνται του ίδιου ημερομισθίου συν ασφάλισης με τους Έλληνες, αλλά θα φορολογούνται κανονικά όπως όλοι οι πολίτες. Θα είναι αναλυτικά καταγεγραμμένοι στις αρμόδιες Περιφέρειες και θα απολαμβάνουν όλα τα αστικά δικαιώματα, χωρίς όμως την ελληνική ιθαγένεια. Σεπερίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας, θα μπορούν να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, χωρίς την «προστασία» των ψευτο - Μ.Κ.Ο.
5 - Πάταξη του δουλεμπορίου και των δουλεμπόρων. Κλείσιμο όλων των ψευτο - Μ.Κ.Ο που λειτουργούν ως Δούρειοι Ίπποι στην Εθνική Ασφάλεια, εισπράττοντας εκατομμύρια για να πουλήσουν «φιλανθρωπία» και «ανθρωπισμό». Μάλιστα, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, τα εν λόγω πρακτοράκια βρήκαν αφορμή για να χύσουν το ανθελληνικό τους δηλητήριο, δυσφημώντας την χώρα μας παγκοσμίως, σε αυτή την κρίσιμησυγκυρία για την επιβίωσή της.
6 - Αυστηρός και εξονυχιστικός έλεγχος των τοπικών παραγόντων και πολιτικών κάθε περιοχής. Για τα όσαγίνονται στη Μανωλάδα εδώ και χρόνια, κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια. Ποιοι λέτε να είναι, αν όχι οι ντόπιοι πολιτικάντηδες και κομματάρχες;
7 - Επέκταση του ελέγχου σε κάθε κόμμα και πολιτικό: Υπάρχουν πολλοί που ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Για εκείνους θα ισχύσει ό,τι και για τους «τσιφλικάδες», δηλαδή αφαίρεση ιθαγένειας, φυλακή, πρόστιμο και δήμευση περιουσίας.
8 - Βαριά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας των ΜΜΕ που προπαγανδίζουν και διαστρεβλώνουν ειδήσεις σχετικές με τα φλέγοντα αυτά θέματα. Επίσης, αυστηρότατος έλεγχος στους υποκριτές καναλάρχες, που έχουν λόγους να θέλουν τη διατήρηση της δουλείας. Ευκαιρία να καθαρίσει ο Κόπρος του Αυγεία που λέγεται «ΜΜΕ».
9 - Επιβράβευση όσων παραγωγών λειτουργούν με απόλυτη προσήλωση σε αυτούς τους κανόνες, με κρατική επιδότηση και διαφήμιση των προϊόντων τους παγκοσμίως. 
Ολοκληρώνοντας: Όλες οι παραπάνω προτάσεις είναι απόλυτα πραγματοποιήσιμες, αρκεί να υπάρχει ένας πραγματικά ελληνικός και κοινωνικός, δίκαιος κρατικός μηχανισμός. Μόνο έτσι θα λυθούν τα τεράστια προβλήματα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της λαθρομετανάστευσης και του δουλεμπορίου. Όλα τ' άλλα,είναι για μικροκομματική κατανάλωση και διαιώνιση των προβλημάτων, για να επωφελούνται όσοι έχουν συμφέρονται από την παράνομη μαύρη εργασία Ελλήνων και ξένων εργατών.   


Σχόλιο
Προσθέτω και ένα 10ο που είναι απαραίτητο. Διαγραφή από τον ΟΑΕΔ της περιοχής και αναστολή τών επιδομάτων ανεργίας σε όσους αρνούνται να πάνε να δουλέψουν στα χωράφια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: