Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Έχουμε 200.000 εκπαιδευτικούς και οι 5.000 δεν διδάσκουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων - Ελεγκτές "χτενίζουν" το Δημόσιο να βρουν τους κοπανατζήδες


- Η Τρόικα χτυπάει το χέρι στο τραπέζι για τις απολύσεις στο Δημόσιο
- Βάζουν στην άκρη τον Μανιτάκη και τις διαπραγματεύσεις αναλαμβάνει ο Στουρνάρας
- Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Αν παίρνει ο Στουρνάρας την ευθύνη να βάλει και την υπογραφή του
Εκπαιδευτικοί πληρώνονται για να κάθονται γιατί έχουν ...ψυχολογικά προβλήματα
Υπάλληλοι θυμήθηκαν να πάνε στα γραφεία τους γιατί έμαθαν για τους ελεγκτές

Κανένα σπουδαίο βήμα δεν έχει γίνει με το επίμαχο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Μπορεί να ακούμε μήνες τώρα για επίορκους και κοπανατζήδες καθώς και για το σχέδιο κινητικότητας και διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων όμως τίποτα δεν προχωράει!

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτονται και περισσότερα στοιχεία για επίορκους υπαλλήλους και για κοπανατζήδες με το τελευταίο που προκαλεί πραγματικά σοκ να αφορά τους εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα, στην Ελλάδα υπάρχουν 200.000 διορισμένοι εκπαιδευτικοί, αριθμός εξωφρενικά μεγάλος, εκ των οποίων οι 5.000 δεν διδάσκουν και κάθονται σπίτια τους γιατί ...έχουν ψυχολογικά προβλήματα! Είναι προφανές ότι δημιουργείται τεράστιο ερώτημα κατά πόσο οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έχουν όντως ψυχολογικά προβλήματα ή αν απλά προφασίζονται τέτοιου είδους προβλήματα που θα τους επιτρέψουν να κάνουν εύκολα "κοπάνα", καθώς θεωρούνται επικίνδυνοι για να έρχονται σε καθημερινή επαφή με παιδιά, διατηρώντας όμως τους μισθούς τους.

Δείτε το βίντεο



Αυτή η στασιμότητα φαίνεται πως εξόργισε την Τρόικα, η οποία χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι αποφάσισε να βάλει στην άκρη τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τις απολύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα γεγονός που προκάλεσε τεράστια κόντρα μεταξύ των δυο υπουργείων.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμαναν με έμφαση ότι «αν παίρνει την ευθύνη ο υπουργός Οικονομικών ας βάλει και την υπογραφή του σε όσα συμφωνήσει με την τρόικα».

Μεταξύ άλλων αξίζει να σημειωθεί πως ελεγχτές "χτενίζουν" το Δημόσιο τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια προκειμένου να εντοπίσουν τους κοπανατζήδες και να τους απολύσουν. Τα νέα όμως διαδόθηκαν και υπάλληλοι που αργούσαν συστηματικά άρχισαν να φτάνουν στα γραφεία τους στην ώρα τους! Δουλειά έπιασαν ακόμη και υπάλληλοι που είχαν ξεχάσει που βρίσκεται το γραφείο τους!

Τέλος αξίζει να σημειωθεί η κόντρα που ξέσπασε νωρίτερα με αφορμή το θέμα των απολύσεων με τον βουλευτή κ. Ψυχάρη να λέει στον κ. Μανιτάκη ότι κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός - προστάτης των επίορκων, των κοπανατζήδων και των τεμπέληδων! (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: