Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ελληνοαμερικανικό τάγμα 122 ! (BINTEO) - και η "αστοχία" του Ομπάμα.


Η Ελληνική σημαία κυματίζει δίπλα στην Αμερικανική κατά την παρέλαση του 122ου Ελληνοαμερικανικού Τάγματος στο στρατόπεδο Κάρλσον του Κολοράντο, μπροστά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ και τον Στρατηγό Τζόρτζ Μάρσαλ, αρχές του 1943. Είναι η μοναδική φορά που επετράπη σε ξένη σημαία να παρελαύνει με αμερικανικό στρατιωτικό τμήμα, δίπλα στην αμερικανική! Η ομάδα των ομογενών κομάντος ονομάστηκε Τάγμα 122, γιατί συγκροτήθηκε 122 χρόνια μετά την Ελληνική επανάσταση του 1821. Ο Πήτερ Δημοσθένης Κλένος, ο πρώτος Ελληνικής καταγωγής απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Γουέστ Πόιντ, ανέλαβε τη διοίκηση του Τάγματος και την αποστολή να σπείρει τον όλεθρο στα Γερμανικά στρατεύματα!

Οι επιτυχίες του ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! Όπως φαίνεται από τις διηγήσεις των βετεράνων Eλληνοαμερικανών κομάντος, ή άφιξή τους στην πατρίδα Ελλάδα, τους γέμισε από αισθήματα χαράς και με μεγάλο ενθουσιασμό πολέμησαν τον κατακτητή...

>

 Η Αμερικανική διοίκηση, διαβλέποντας τις άσχημες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και για να αποφύγει την περίπτωση αιχμαλωσίας των στρατιωτών της από τους αντάρτες αν τα πράγματα έπαιρναν άσχημη τροπή, ή το αντίθετο,  να διαθέσει αυτούς τους άνδρες να στραφούν εναντίον των ανταρτών, με τους οποίους είχαν πολεμήσει σχεδόν μισό χρόνο μαζί τους Γερμανούς, τους απέσυρε εσπευσμένα το τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου του 1944 και τους μετέφερε στην Ιταλία.

 Κατά τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφα του Αμερικανικού Υπουργείου Πολέμου εκείνης της εποχής, έδρασαν 12 Ελληνοαμερικανοί αξιωματικοί και 130 υπαξιωματικοί, καταδρομείς. Φονεύθηκαν 3 και τραυματίσθηκαν 23, κατά την διάρκεια  76 καταδρομικών ενεργειών. Συνολικά εκτελέσθηκαν: 

  • 14 προσβολές σιδηροδρομικών συρμών εκ των οποίων  11 μηχανές και 32 βαγόνια καταστράφηκαν ολοσχερώς. 
  • Ενεδρευτικές προσβολές σε 5 φάλαγγες οχημάτων εφοδιασμού και 61 φορτηγά αυτοκίνητα καταστράφηκαν. 
  • Καταστροφές σε 15 γέφυρες διαφόρων τύπων και σε 9 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών. 

 Οι απώλειες του εχθρού σε προσωπικό, εκτιμήθηκαν σε 2000 νεκρούς και τραυματίες.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ:«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου και η Ελληνική Ανεξαρτησία.

Αγαπητέ κύριε Ομπάμα πλάκα μας κάνετε!!!

Σταθήκατε δίπλα στην Ελλάδα ή στην εχθρό σας Τουρκία στον Α' παγκόσμιο πόλεμο και  ουδέτερο χώρα φιλικά προσκείμενη προς τους γερμανούς ναζί στο δεύτερο, στο "Κυπριακό";;;

    Σταθήκατε δίπλα στην Ελλάδα ή στους συμμάχους των εχθρών σας Σοβιετικών γυφτοσκοπιανών στο "Μακεδονικό";;;

Ο Ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο...


pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: