Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Από τον άλλο μήνα, απαγορεύεται η μπούρκα στη Γαλλία






Η απαγόρευση της ισλαμικής μπούρκα αρχίζει να ισχύει στη Γαλλία από τον επόμενο μήνα.
Στο εξής, θα αποτελεί ποινικό αδίκημα για οποιαδήποτε γυναίκα, το να  κυκλοφορεί σε δημόσιους χώρους με το πρόσωπό της καλυμμένο. Η απαγόρευση αυτή θα ισχύει όχι μόνο σε δημόσια κτίρια, εμπορικά καταστήματα, πάρκα κλπ αλλά και στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.
Οι παραβάτες θα έχουν την επιλογή είτε να μεταβαίνουν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να βγάλουν το πέπλο, ή θα τιμωρούνται με πρόστιμο $200. Παράλληλα, θα μπορούν να υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν μαθήματα πολιτικής αγωγής.
Από τη παραπάνω απαγόρευση, που για να μη θεωρηθεί ότι στοχοποιεί τις Μουσουλμάνες αναφέρεται γενικώς ως «απαγόρευση κάλυψης του προσώπου», εξαιρούνται οι δικυκλιστές, οι ξιφομάχοι, και κάποιες άλλες κατηγορίες.
Η απαγόρευση αυτή αποτελεί προσωπική επιδίωξη του προέδρου Σαρκοζί, ο οποίος παρά τις πολλές αντιδράσεις απέναντι στο νέο νόμο, προχώρησε στη ψήφισή του, θέλοντας να προσεταιρισθεί τις ψήφους των ακροδεξιών της Γαλλίας εν όψει των επόμενων εκλογών.
Χθες, και στη διάρκεια ομιλίας του, αναφέρθηκε στη μεγάλη «χριστιανική παράδοση» της Γαλλίας, λέγοντας ότι δεν θέλει να δει ούτε μουσουλμανικά φαγητά στα σχολεία, ούτε μιναρέδες στις πόλεις.
Και καθώς τα αντί-ισλαμικά συναισθήματα κερδίζουν έδαφος  στη Γαλλία, οι
αρχές προειδοποίησαν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν τις γιορτές και τα πάρτυ «χοιρινού και κρασιού», που κάποιες ακροδεξιές ομάδες προγραμματίζουν να διοργανώσουν κοντά σε μουσουλμανικά τεμένη.

The Guardian                                                                                                                                                   πηγή
Σχόλιο
Πρίν αρχίσουν οι συνήθεις "αντιρατσιστές" και "φιλάνθρωποι" τις κλάψες, να θυμίσω ότι πιό αντιδραστικό και απάνθρωπο θεοκρατικό ιδεολόγημα από το ισλάμ δεν υπάρχει. 
Το ωραίο είναι ότι μετά από ένα αιώνα θυμήθηκε η "φραγκιά" ότι είναι χριστιανικό κράτος. Πού είναι οι άθεοι ιδεολόγοι που θέλουν να τους μιμηθούν και οι "δικοί" μας πιθηκίζοντες; Άντε με το καλό να επιστρέψει όλη η Γαλλία (φραγκιά) στην Ορθοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: