Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Κάψουλες ύπνου για φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Λιλ. Βρήκαν τη .. λύση.. για στεγαστικό.. δυστοπικό συρτάρωμα! Πολίτες … στις τρύπες σας.

 

Κάψουλες ύπνου για φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Λιλ. Βρήκαν τη .. λύση.. έτσι θα λύσουν το στεγαστικό.. δυστοπικό συρτάρωμα! Πολίτες … στις τρύπες σας.

Το πλασάρουν αρχικά ως δωρεάν Πιλοτικό πρόγραμμα μόνο για φοιτητές δήθεν για περιστασιακή ανάπαυση κι αποβολή στρες και άγχους. Στη συνέχεια δεν αποκλείεται να είναι η λύση που ετοιμάζουν και για πληθυσμό λόγω στεγαστικού.. Ατομικός παραδιαστημικός υπνόσακος.. σαν μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας… Ιαπωνία στιλ…” Λιλ, το να κοιμάσαι στο πανεπιστήμιο είναι εφικτό”. Καθώς η υπερκοστολόγηση στέγης και η πολυέξοδη συντήρηση της γίνεται το νο 1 πρόβλημα στην Ευρώπη το να ζεις σε ”σπιρτόκουτο” δεν φαντάζει πλέον ουτοπία. Θα μας βάλουν στις τρύπες. Οι πολίτες θα κλείνουν …. τις τρύπες του συστήματος …

Κάψουλες ύπνου εγκαταστάθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Λιλ για φοιτητές
Αυτή είναι μια πρωτότυπη εγκατάσταση στο Πανεπιστήμιο της Λιλ ! Δύο κάψουλες ύπνου τοποθετήθηκαν σε δύο πανεπιστημιουπόλεις, καθώς και δύο καρέκλες ηχομόνωσης.

Εκτός από την εκπαίδευσή του, το Πανεπιστήμιο της Λιλ σκέφτεται επίσης την ευημερία των φοιτητών του: δύο κάψουλες ύπνου και δύο καρέκλες ηχομόνωσης έχουν μόλις εγκατασταθεί σε δύο από τις πανεπιστημιουπόλεις του στη Λιλ…

Αυτές οι κάψουλες ύπνου είναι ελεύθερα προσβάσιμες στον πρώτο όροφο του κέντρου τεκμηρίωσης Lilliad, στο Cité scientifique de Villeneuve d’Ascq, στη λεωφόρο Henri Poincaré.


Η ιδέα για τους υπνάκους προήλθε από μια διαβούλευση με μαθητές, «οι οποίοι εξέφρασαν μεγάλη κούραση και άγχος. Το Health and Sports Sciences UFR είχε ήδη γνωρίσει τα οφέλη των καψουλών για ύπνο, οπότε προσπαθήσαμε να εξοπλιστούμε. Περάσαμε από μια εταιρεία, την Osmose, η οποία εξόπλιζε ήδη χώρους εργασίας.»

Οι «κάψουλες ύπνου» βρίσκονται στο LILLIAD Learning Centre Innovation (πανεπιστημιούπολη Cité Scientifique στο Villeneuve d’Ascq, πρώτος όροφος) και οι καρέκλες ακύρωσης θορύβου βρίσκονται στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Λιλ – Droit-Gestion (πανεπιστημιούπολη Lille-Moulins).


Μειώστε την κούραση και το άγχος
«Ο στόχος είναι να προσφέρουμε στους μαθητές αλλά και στο προσωπικό μας τρόπους μείωσης της κούρασης και της καταπολέμησης του άγχους», λέει ο αντιπρόεδρος.

Θα επηρεαστούν και άλλες φοιτητικές θέσεις. «Η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στην πανεπιστημιούπολη Pont de Bois είναι υπό κατασκευή, όταν ανοίξει ξανά στις αρχές του σχολικού έτους 2026, θα είναι επίσης εξοπλισμένη με μερικές από αυτές τις κάψουλες ύπνου».

κάψουλα ύπνου
Μόλις κλείσει, η κάψουλα του ύπνου προσκαλεί πραγματικά ηρεμία, στην καρδιά του κέντρου τεκμηρίωσης LILLIAD, που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Cité Scientifique στο Villeneuve d’Ascq Πανεπιστήμιο της Λιλ
Δωρεάν πρόσβαση χωρίς κράτηση ή χρονόμετρο ( στην αρχή δωρεάν και δίχως χρονόμετρο ε βέβαια πόσο ν’αντέξεις στο διαστημικό κελί)


Για να το εκμεταλλευτείτε, προς το παρόν επειδή είναι μια πειραματική φάση, δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση, οι κάψουλες και οι καρέκλες είναι ελεύθερα προσβάσιμες.

Επιπλέον, δεν υπάρχει χρονόμετρο, επομένως η διάρκεια της ανάπαυσης εξαρτάται από τον χρήστη, «κατά μέσο όρο είναι 10 με 20 λεπτά. Κάποιοι το χρησιμοποιούν το πρωί, άλλοι μετά το γεύμα…» εξηγεί η Esther Dehoux.

Γύρω από αυτό το υλικό θα δημιουργηθούν σταδιακά δραστηριότητες γύρω από την υγεία των νέων, όπως εργαστήρια αθλητισμού ή ευεξίας.

Το πανεπιστήμιο διαφημίζει στη σελίδα του το .. επίτευγμα του:

Αυτή είναι μια από τις καινοτομίες για τη φετινή σχολική χρονιά: κάψουλες ύπνου και πολυθρόνες για να απομονωθείτε από τον θόρυβο είναι πλέον διαθέσιμα στο Πανεπιστήμιο της Λιλ!
Για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας μεταξύ δύο μαθημάτων ..μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε δύο «κάψουλες ύπνου» στο LILLIAD Learning Centre Innovation (Cité Scientifique campus) και δύο πολυθρόνες για να απομονωθείτε από τον θόρυβο στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Lille – Droit-Gestion (Lille -Πανεπιστημιούπολη Moulins). Ρωτήστε στη ρεσεψιόν!
Χρηματοδοτήθηκαν χάρη στο έργο LIBELUL που στοχεύει ειδικότερα στη βελτίωση της ποιότητας των φοιτητικών καταλυμάτων
 France2030……..

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: