Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Μετατροπή της Εκκλησίας σε οργανισμό εκδήλωσης θρησκευτικών φαινομένων υπό την αιγίδα των άθεων κρατών. Διεθνές συνέδριο «Νίκαια και η Εκκλησία της Τρίτης Χιλιετίας: Προς την Ενότητα Καθολικών και Ορθοδόξων» (Ρώμη, 4 – 8 Ιουνίου 2025)

 

Διεθνές συνέδριο παρουσίασης μελετών για το θέμα: «Νίκαια και η Εκκλησία της Τρίτης Χιλιετίας: Προς την Ενότητα Καθολικών και Ορθοδόξων» (Ρώμη, 4 – 8 Ιουνίου 2025).

Μία συνδιοργάνωση της Διεθνούς Ορθοδόξου Θεολογικής Ένωσης I.O.T.A.,
και του Ινστιτούτου Οικουμενικών Σπουδών του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Άγ. Θωμά Ακινάτη (Angelicum).

ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΤΑ
[The Council of Nicaea (325) is foundational for Orthodox-Catholic unity. The Council inaugurated a synodal way of addressing theological and canonical issues at the universal level. The Nicene Creed provided a theological vision of the triune God that continues to guide the common faith of Christians, in particular, of the Orthodox and Catholic Churches. The conference will focus on articulating this common faith in today’s world with a view of moving two churches closer to full communion. Over 100 internationally respected speakers will discuss such topics as the doctrines of the trinity and incarnation, synodality and primacy, heresy and schism, the date of Easter and other practical matters in light of the First Ecumenical Council.]

Στους επιβεβαιωμένους ομιλητές (από άνω αφίσα, εδώ και εδώ) περιλαμβάνονται οι εξής: 


Καθ. Andrej Jeftić, διευθυντής της Επιτροπής για την Πίστη και την Τάξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιώνεδώ.

Καθ. Αριστοτέλης Παπανικολάου, Καθ. Γεώργιος Δημακόπουλος του Πανεπιστημίου Fordham. Εδώ δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Μπείτε και διαβάστε το πολύ ωραίο άρθρο του Καθ. χειρουργικής Εμμανουήλ Παναγόπουλου με τίτλο «Η εκ των έσω αποδόμηση της Ορθόδοξης διδασκαλίας σε ζητήματα ανθρώπινης σεξουαλικότητας και ταυτότητας φύλου.» και παρακολουθήσετε και το βίντεο στο τέλος.

Αιδ. Καθ. Αμφιλόχιος Μίλτος, κληρικός Ι.Μητρόπολης Δημητριάδος !! Ένα μικρό σταχυολόγημα από εδώ : «Με υποτροφία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Επιτροπής Πολιτισμικής Συνεργασίας του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των χριστιανών πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (2011-2017). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ιστορία των Θρησκειών (Πανεπιστήμιο Paris- Sorbonne) και στη Δογματική Θεολογία (Καθολικό Ινστιτούτο Παρισίων). Είναι Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris- Sorbonne, Paris IV) και Διδάκτωρ Θεολογίας του Καθολικού Ινστιτούτου Παρισίων

Ρόουαν OυίλιαμςΑγγλικανός Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι (2002–2012) μέλος του Συμβουλίου Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, μέλος της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου (2013–2020) …εδώ και εδώ.

Καθ. Δημήτριος Κεραμυδάς, Τμήμα Θεολογίας, «Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Αγ. Θωμά Ακινάτου», εδώ.

Κατερίνα Πεκρίδου. Μέλος της μεταπατερικής σχολής Βόλου. Εκτελεστική γραμματέας θεολογικού διαλόγου στο «Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών». Υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα της οικουμενικής εκκλησιολογίας στο KU Leuven του Βελγίου, εδώ.

Μητροπολίτης Πισιδίας Ιώβ, γνωστός οικουμενιστής του περιβάλλοντος του πατρ. Βαρθολομαίου, εδώ.

Ο αυτοκόλλητος του πάπα Κουρτ Κοχ, Ελβετός προκαθήμενος της παπικής «εκκλησίας» . Καρδινάλιος και πρόεδρος της «Διεύθυνσης Προώθησης της Χριστιανικής Ενότητας». «Ο Πάπας Βενέδικτος XVI ανακοίνωσε τον διορισμό του Κοχ ως προέδρου του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας την 1η Ιουλίου 2010.» Για την θέση του αυτή είπε: «Ο Άγιος Πατήρ (σ.σ. εννοεί τον πάπα!!) μου είπε τον Φεβρουάριο, σε μια προσωπική συνάντηση, την επιθυμία του να αρχίσω να ηγούμαι αυτού του συμβουλίου. Είναι μεγάλη χαρά για μένα γιατί ο οικουμενισμός ήταν πάντα στην καρδιά μου αφού στη χώρα μου, την Ελβετία, οι προτεστάντες είναι πολύ κοντά μας και έχω επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες»εδώ.

Υάκινθος Ντεστιβέλ (Fr. Hyacinthe Destivelle). «Γάλλος Καθολικός Δομινικανός ιερέας και θεολόγος που ειδικεύεται στον οικουμενισμό. Από το 2013 είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Προαγωγής της Χριστιανικής Ενότητας.» εδώ.

Καθ. Γκέιλ Γουόλοσακ (Gayle Woloschak). Διδακτορικό της στις Βιοϊατρικές Επιστήμες. Μεταδιδακτορική εκπαίδευση στην Κλινική Mayo στον τομέα της Ανοσολογίας. Τώρα είναι καθηγήτρια Ακτινολογικής Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Northwestern… Απέκτησε διδακτορικό στις Ορθόδοξες Χριστιανικές Σπουδές από το Θεολογικό Σεμινάριο του Πίτσμπουργκ και επί του παρόντος διδάσκει Θρησκεία και Επιστήμη στη Λουθηρανική Σχολή Θεολογίας και στο Θεολογικό Σεμινάριο του Πίτσμπουργκ. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι στη νανοτεχνολογία και την έρευνα ακτινοβολίας. Τα επιστημονικά και θρησκευτικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως την εξέλιξη, το περιβάλλον και τη βιοϊατρική ηθικήεδώ.

«Επίσκοπος» Κύριλλος, Κόπτης, Λος Άντζελες, εδώ.

……………


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: