Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

«EΝΟΡΙΑ εν δράσει»: 3 Νέα ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 «EΝΟΡΙΑ εν δράσει»: 3 Νέα ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Μία διαφορετική δραστηριότητα, που προέκυψε μέσα από το πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» της Ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, εναι τα Επιμορφωτικ Σεμινρια.

Ξεκνησαν το 2015, για να προστεθον στις υπλοιπες δρσεις που αφορον στην διακονα του λαο του Θεο.

Η γνωριμα με την ιστορα του τπου μας, η ορθδοξη κατχηση, η εκκλησιατικ ιστορα, η εκκλησιαστικ γλωσσομθεια, το περιβλλον, το αρχαο θατρο, Ποιμαντικ της ναυτιλας, Διοκηση και Ηγεσα, Τεχνητ Νοημοσνη σε καιρος Α-νοησας, Γνωριμα με την ελληνικ μου ταυττητα, Βασικ μαθματα αγιογραφας, Πατερικς λγος, Ιστορα της Μικρς Ασας, Μεγαλνοντας ναν ...γιο εναι οι βασικο θεματικο ξονες στους οποους αναπτχθηκαν τα Σεμινρια στο διστημα 2015 - 2022. 

Παρλληλα, στο πλασιο του προγρμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δρσει» διοργανθηκαν και 2 σεμινρια που απευθνονταν σε μουσικος και αφοροσαν την Διεθυνση Χορωδας, υπ τον αεμνηστο Δημτριο Κανρη.

Συνολικ μχρι τρα χουν πραγματοποιηθε με επιτυχα 35 Επιμορφωτικ Σεμινρια.

Μετ το πρας των Σεμιναρων, σε ειδικ τελετλοι οι συμμετχοντες λαμβνουν Ενθμιο Συμμετοχς και σοι απ τους συμμετχοντες χουν παρακολουθσει το 80% των μαθημτων, λαμβνουν σχετικ Βεβαωση Παρακολοθησης.

Ο κκλος των Σεμιναρων, δεν θα μποροσε να εχε υλοποιηθε, χωρς την δημιουργικ και σταθερ συνεργασα του Συνδσμου Επιστημνων Πειραις. Μα συνεργασα που κρατει πολλ χρνια, με τον Σνδεσμο να συμμετχει ως συνδιοργανωτς σε πλειδα δραστηριοττων.

 

 3 Επιμορφωτικ Σεμινρια τη φετιν χρονι

Τη φετιν χρονι θα πραγματοποιηθον τρα Σεμινρια, διρκειας επτ εβδομδων.

1. «Τσορμα, καραβοκρηδες και ταρσανδες». Η συγκεκριμνη παρουσαση εστιζει στο πς η θλασσα αποτλεσε το συστατικ διαμρφωσης και ανπτυξης της ελληνικς κοινωνας.

2. «Οικογνεια σε διλογο». Στχος του Σεμιναρου πς θα σταθομε στους πειρασμος και τις προκλσεις του σμερα που ταλανζουν την οικογνεια.

3. «Θεολογικ προσγγιση Δεσποτικν εορτν». Οι εορτς που αφορον στο πρσωπο του Κυρου και βοηθον τον νθρωπο να συνειδητοποισει την αξα του και να ακολουθσει τον σωστ δρμο που οδηγε στ ζω.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: να ταξδι στη ναυτοσνη των Ελλνων

«Τσορμα, καραβοκρηδες και ταρσανδες»

«Χρειζονται τρα τη για να ναυπηγηθε να πλοο και                                   τριακσια για να δημιουργηθε νας νατης»

Η ναυτοσνη των Ελλνων καταγρφηκε δη απ το λυκαυγς της ανθρωπτητας και κτοτε συνχισε μια αδικοπη, ανεξντλητη πορεα μχρι σμερα. Οι λληνες μπορε να ζοσαν στη στερι ε

...

[Κομμένο μήνυμα]  Προβολή ολόκληρου του μηνύματος
6 συνημμένα αρχεία — Σάρωση και λήψη όλων των συνημμένων αρχείων Προβολή όλων των εικόνων
SEM1.jpg
790K Προβολή Σάρωση και λήψη
SEM2.jpg
726K Προβολή Σάρωση και λήψη
SEM3.jpg
838K Προβολή Σάρωση και λήψη
SEM4.jpg
615K Προβολή Σάρωση και λήψη
SEM5.jpg
816K Προβολή Σάρωση και λήψη
SEM6.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: