Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ώρα εθνικής ευθύνης…


Γράφει η  Ελένη Σιάση, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου
Τα τελευταία τραγικά γεγονότα που συνέβησαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στα σύνορά μας στον Έβρο αλλά και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου δέχονται συνεχείς επιθέσεις από την Τουρκία η οποία χρησιμοποιεί τους μετανάστες σαν όπλα εναντίον της Ελλάδας, αποδεικνύουν ότι έφτασε η ώρα της μεγάλης εθνικής συνεννόησης. Μια συνεννόηση την οποία απαιτεί πλέον ο ελληνικός λαός, δείχνοντας τον δρόμο στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Αυτή τη στιγμή οι πολίτες περιμένουν από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να φερθούν με σύνεση και να θέσουν πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας μας. Το πρώτο βήμα έγινε από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, όταν έκλεισε επιτυχώς τα σύνορα στον Έβρο μετά την ευθεία απειλή της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας.
Δυστυχώς η Τουρκία εγείρει διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας οι οποίες αντίκεινται στα εθνικά μας δίκαια αλλά και στο Διεθνές Δίκαιο, απειλώντας μας καθημερινά και προσπαθώντας να μας υποτάξει είτε με την προπαγάνδα που εξαπολύει είτε με την ανάδειξη της ισχύος της. Κι αυτό γιατί γνωρίζει την δυσχερή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και πατώντας εκεί, προσπαθεί να αρπάξει το μισό Αιγαίο με τη δήθεν «συνεκμετάλλευση». Παραβλέπει όμως η γείτονα χώρα ότι ο λαός μας ξύπνησε και δεν θα δεχτεί καμία υποχώρηση και, μάλιστα, όπως όλα φανερώνουν είναι αυτός που καθοδηγεί πλέον τις εξελίξεις και χαράζει το δρόμο του μέλλοντός του, αρνούμενος τετελεσμένα από όπου κι αν αυτά χαράσσονται.
Αυτός ο κυρίαρχος λαός αντιστέκεται τούτες τις ώρες στον Έβρο και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς φυλάει Θερμοπύλες και δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά μένει όρθιος στα σύνορά μας και προστατεύει την εθνική μας ασφάλεια και ανεξαρτησία. Γιατί -ας μην γελιόμαστε πια- η Τουρκία επιβουλεύεται την εθνική μας ανεξαρτησία, εξαπολύοντας κατά της Ελλάδας μια μορφή υβριδικού πολέμου, καθώς εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για να αποκομίσει οφέλη για την ίδια και, ταυτόχρονα, για να αποσταθεροποιήσει το εσωτερικό της χώρας μας.
Να είστε βέβαιοι ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτού του δαιδαλώδους θέματος, διότι πιστεύω πως η Τουρκία θα κλιμακώνει τις ενέργειές της καθημερινά και εντονότερα σε βάρος μας, έως ότου μας σύρει σε διαπραγματεύσεις για να εξασφαλίσει οφέλη που δεν της ανήκουν. Αυτό αποδεικνύεται από τα συμβάντα, όπως εξελίσσονται μέχρι σήμερα, και από τις διπλωματικές κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, και αναφέρομαι στο παράνομο Τουρκολιβυκό σύμφωνο με το οποίο δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο, την Κάσο και το ακριτικό μας Καστελόριζο.
Ο κίνδυνος από την Ανατολή είναι πλέον ορατός και έχει ήδη αρχίσει να ξετυλίγεται. Όποιος δεν τον βλέπει, μάλλον δεν τον συμφέρει να τον δει ή δεν θέτει την πατρίδα του ως προτεραιότητά του. Για αυτό έχουμε χρέος όλοι μας να είμαστε ενωμένοι σε τούτες τις πολύ κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας. Η Ελλάδα καλείται να δώσει την ύστατη μάχη της στον 21ο αιώνα για τον Ελληνισμό. Από εμάς εξαρτάται η εθνική μας επιβίωση.
Όμως, όπως είπα και στην αρχή, το πολιτικό σύστημα σύσσωμο οφείλει να χαράξει ενιαία εθνική γραμμή που θα υπερασπίζεται τα δίκαια της χώρας μας. Ήρθε η ώρα να λάβει μεγάλες αποφάσεις, έφτασε ο χρόνος κατά τον οποίο πρέπει επιτέλους να ταυτίσει τα εθνικά μας δίκαια με τα εθνικά μας συμφέροντα. Διότι αν αυτό δεν γίνει πράξη, τότε η Ιστορία θα κρίνει τους πάντες αμείλικτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: