Τι είπε για την Τουρκία, το Σκοπιανό, την γεωπολιτική συγκυρία, αλλά και την δίωξή του

Ως «λαϊκή έκρηξη που συνήγειρε και τους ηγέτες, πολιτικούς & εκκλησιαστικούς» χαρακτήρισε τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία ο διωκόμενος π.Θ. Ζήσης μιλώντας στο »Ράδιο Ενημέρωση 92,2″
Ο π. Θεόδωρος στο ραδιόφωνο της Κατερίνης την περασμένη εβδομάδα μίλησε για το επίκαιρο θέμα των συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα για την φιλτάτη μας Μακεδονία αλλά και για ένα ακόμα πιο σημαντικό θέμα. Η συνέντευξη του πατρός με τον κ. Ηλία Χρυσικό (του «Ράδιο Ενημέρωση»), έχει ως τίτλο «Τα αφυπνιστικά συλλαλητήρια για την Μακεδονία και η προδοσία της Ορθοδοξίας στο Κολυμπάρι».
Είπε πως στα συλλαλητήρια υπήρχαν και «αριστεροί πατριώτες» και έφερε ως παράδειγμα τον Μικη Θεοδωράκη. «Δεν βλέπω να πολώνεται ο λαός αλλά να απομονώνονται όσοι πηγαίνουν κόντρα στην βουλησή του» σχολίασε.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η άποψή του πως το σκάνδαλο της NOvartis βγήκε λίγες ημέρες μετά τα συλλαλητήρια για να τα «κουκουλώσουν» και να αλλάξουν την ατζέντα.
«Είμαι στενοχωρημένος που οι ηγέτες μας , πολιτικοί και εκκλησιαστικοί, ήταν ουραγοί» τόνισε ακόμη για το θέμα των συλλαλητηρίων. Επισήμανε ακόμη πως δεν τολμούν έντιμοι άνθρωποι να αναμιχθούν στην πολιτική, πρόσθεσε πως θέλουν να μας υποτάξουν με την φτώχεια και την καταφρόνηση και πως ζούμε σε περίοδο κατοχής οικονομικής και πνευματικής.

«Θεωρώ πως η γεωπολιτική συγκυρία για την χώρα μας είναι εξαιρετικά ευνοϊκή αλλά έχουμε ανικάνους πολιτικούς» ανέφερε επίσης λέγοντας πως «εισπράττουμε καρπαζιές από τον Ερντογάν σαν ραγιάδες».
Για την δίωξή του ανέφερε πως ξεκινάει από την Σύνοδο του Κολυμπαρίου λέγοντας πως «την νόθευση και διαστροφή του Ευαγγελίου την ονομάσαμε εκκλησία».
«Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική και η Εκκλησία είναι μία και Ορθόδοξη» βροντοφώναξε.
«Δεν δικάζονται κληρικοί για μοιχείες , πορνείες και δικαζόμαστε για την γνησιότητας της Εκκλησίας. Το άσπρο έγινε μαυρο» τόνισε. «Είναι προτιμότερο να ακολουθώ τους Αγίους παρά τον τάδε και τον δείνα Πατριάρχη που είναι στα διάφορα ισχυρά και διεφθαρμένα κλαμπ της εποχής μας. Δεν πρόκειται να υποχωρήσω» σημείωσε.