Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Απαντήσεις προς τις ασέβειες του Μπαλαούρα και την "ένωση αθέων" για το Άγιο Φώς

Απαντήσεις προς τις ασέβειες του Μπαλαούρα και την "ένωση αθέων" για το Άγιο Φώς


Δεν ξέρει από Ιστορία ο μπαλαούρας και λέει ασυναρτησίες.
Και δεν μπορεί το Άγιο Φως να το συσχετίζει με την Ολυμπιακή Φλόγα για να λέει δήθεν ότι είναι παγανιστικό μιάς και η Ολυμπιακή Φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων δεν είναι παγανιστικό έθιμο.
Το Άγιο Φως δεν είναι ούτε ζωντανό, ούτε θεϊκό – όμως και η Ολυμπιακή Φλόγα δεν είναι «ιερή» φλόγα, αλλά αντιμετωπίζεται «ως τέτοια».
Δε βλάπτει λοιπόν η μεταφορά στην Ελλάδα για το Άγιο Φως και καλό είναι να μη «σκανδαλίζονται» μερικοί, που μάλλον άλλα πράγματα τους ενοχλούν και τα βάζουν με το Άγιο Φως…

Σίγουρα δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα ούτε και την Εκκλησία να υποδέχονται με τιμές κράτους το άγιο Φώς (ασχέτως εάν υπάρχουν και αυτοί που δεν το πιστεύουν) αρκεί να μην εμποδίζεται καθόλου η μεταφορά και το αεροπλάνο που θα προσγειωθεί μαζί και με κόσμο μαζί κανένα πρόβλημα.
Άλλωστε η μεταφορά με το αεροπλάνο για το άγιο Φώς μετά από έρευνα που έκαναν και από ότι λένε είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΩΡΕΑΝ κάποιου ανώνυμου ιδιώτη ή κάποιας ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας κάθε χρόνο και δεν κοστίζει καθόλου στο Ελληνικό δημόσιο!

Όμως δεν έβγαλαν ΠΟΤΕ και καθόλου άχνα από το στόμα τους ο Μπαλαούρας και η "ένωση αθέων" για τα λεφτά (περίπου πάνω από 1.000.000 ευρώ) που θα δώσει το Κράτος για το Τζαμί που τώρα χτίζεται στο Βοτανικό !
Να τους θυμίσω ακόμα πως το δικό μας Κράτος που πάει να κτίσει το Τέμενος, ποτέ δεν έκτισε Χριστιανικές Εκκλησίες!

Όταν θα γυρίσει ο μπαλαούρας τα €300 του "13ου μισθού" που πήρε στο κράτος, τότε να μας ξαναπεί για σπατάλες. Πιο μεγάλη σπατάλη από την βουλευτική του αποζημίωση πάντως δεν μπορεί να είναι με τίποτα!
Επίσης ο μπαλαούρας και ο κάθε μπαλαούρας βουλευτής όταν είναι να πάρουν το χρηματικό ΔΩΡΟ Χριστουγέννων και Πάσχα τα παίρνουν ευχαρίστως! Εάν είναι έτσι να τα αρνηθούν τα χρήματα αυτά αλλά εκεί δεν λένε τίποτα και τα τσακώνουν τα χρήματα γρήγορα και αμέσως!!

Τους πείραξε ο Χριστός και το Αγιο Φως αλλά όχι οι σαπιοκοιλιάδες και πολιτικοί απατεώνες!

Γιατί το κρύβουν και δεν λένε Πόσο ακριβώς στοιχίζει πια αυτή η περιβόητη πτήση και η τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός που βγήκαν πάλι κάποιοι να ειρωνευτούν και να στηλιτεύσουν;

Εδώ χοντροί σαπιοκοιλιάδες, πολιτικοί απατεώνες, βασανιστές της κοινωνίας και ψευταράδες πετούν με τα λεφτά του ελληνικού λαού δεξιά κι αριστερά ή κάνουν δεξιώσεις για να φάνε οι γερμαναράδες.
Το Αγιο Φως και ο Χριστός πάλι τους πείραξαν;


Οι κυνικοί και το Άγιο Φως
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Με αφορμή τις γκρίνιες, που ξέσπασαν από διάφορους κύκλους παραμονές των εορτών, για το δήθεν κόστος της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, όσο και για την αμφισβήτηση του, έχω να πω το εξής. Κατά αρχάς κάθε τοποθέτηση περί θρησκευτικών πεποιθήσεων, είναι εξαρχής βασισμένη σε προσωπικές και άρα σε υποκειμενικές αντιλήψεις, έτσι που κάθε επίμονη αντιπαράθεση να οδηγείται σε αδιέξοδο. Η πίστη είναι προσωπικό βίωμα, είτε την έχεις, είτε δεν την έχεις.
Δικαίωμα τους είναι λοιπόν, να αμφισβητούν το προφανές.
Δικαίωμα τους είναι, να μην επιθυμούν να ερευνήσουν το φαινόμενο σε όλες τις πτυχές του, ώστε να τους λυθούν οι απορίες. Να μάθουν λ.χ., πως το Άγιο Φως, δεν βγαίνει κατά παραγγελία μόνο στην Ανάσταση, αλλά πως συμβαίνει και τον υπόλοιπο χρόνο σε διάφορες περιστάσεις.
Δικαίωμα τους είναι, να ρωτήσουν, αν θέλουν τους Εβραίους και τη Μοσάντ, που βλέπουν την «απάτη», γιατί δεν την αποκαλύπτουν ώστε να μάθει ο κόσμος την «αλήθεια», μιας και οι Ιουδαίοι-εβραίοι δυστυχώς θεωρούν τον Χριστό «απατεώνα».
Ή να ρωτήσουν τους Αρμένιους που προσπαθούν να αρπάξουν τις αναμμένες λαμπάδες από τα χέρια του Πατριάρχη, για να φανεί πως αυτοί έβγαλαν το Φως, γιατί δεν καταγγέλουν το «μυστικό».
Ακόμα και τους Παπικούς, που επί δεκαετίες, επί των Σταυροφοριών τους στην Ιερουσαλήμ, αναγνώριζαν το Άγιο Φως, ενώ τώρα όχι.
Δικαίωμα τους είναι, να αμφισβητούν την όραση εκατομμυρίων αυτοπτών μαρτύρων, που είδαν και αντιλήφθηκαν από μόνοι τους το γεγονός, χωρίς υποβοηθούμενες θεωρίες και προκαταλήψεις.
Δικαίωμα τους είναι, το να προσποιούνται ότι γνωρίζουν το θέμα εξ αποστάσεως, χωρίς να έχουν πάει ποτέ εκεί, ώστε να επιβεβαιώσουν ιδίοις όμμασι την αλήθεια της άποψης τους.
Αυτό όμως, που είναι τραγικό, είναι να κρύβει κανείς τις αληθινές προθέσεις του, πίσω από λογικοφανή, πλην όμως λαϊκίστικα προσχήματα (αυτή η περίπτωση είναι ο ορισμός του λαϊκισμού), για δήθεν «οικονομία» εν καιρώ κρίσης!! Θα μας ρίξει δηλαδή έξω το Άγιο Φως!!
Τελικά, αυτό που δεν έχει κανείς δικαίωμα είναι, το να προσπαθεί να επιβάλλει την άποψη του στους άλλους, καλή ή κακή είναι αδιάφορο, περισσότερο δε, όταν οι άλλοι τυγχάνει να είναι και οι συντριπτικά περισσότεροι. Εν τέλει δημοκρατικό, αλλά και μεγαλόψυχο είναι, το να δείχνει κάποιος σεβασμό στο πιστεύω των άλλων. Οτιδήποτε άλλο, είναι μικρόψυχο και αντικοινωνικό.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί τον εαυτό του έναν αυτόκλητο κυνικό, που έχει ως σκοπό της ζωής του να διαλύσει τους θρησκευόμενους! Και μάλιστα, χωρίς κανείς να του το έχει ζητήσει. Και η πολεμική αυτή, που μοιάζει με μια ιδιότυπη επίδειξη «εξυπνάδας», κατευθύνεται πάντα εναντίον των Χριστιανών, που είναι εκείνοι οι οποίοι κατά κανόνα προκαλούνται, και όχι εναντίον άλλων θρησκευτικών ομολογιών.
Αυτές τις άγιες ημέρες, κανείς χριστιανός δεν έχει τον χρόνο, ή τη διάθεση, να ασχοληθεί με όσους δηλώνουν άθεοι, ή με όσους χρησιμοποιούν τον ορθολογισμό μόνο ως πρόφαση, ενώ στην πραγματικότητα υποκρύπτονται πίσω του, προωθώντας αλλότριες και εχθρικές προς την ορθοδοξία θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Αφού λοιπόν κανείς δεν τους ζητάει τον λόγο για τη δική τους αθεΐα, γιατί αυτοί να γίνονται επιτιμητές και επικριτές των άλλων; Κάνουν ως να ενοχλούνται από την χαρά τους και μιας και οι ίδιοι είναι ανίκανοι να νιώσουν αυτήν την χαρά και έχοντας εξοβελίσει το μυστήριο και το χαροποιό θαύμα από την ζωή τους. Είναι σα να λένε: «Αφού εμείς δε μπορούμε να νιώσουμε τίποτα, ούτε πιστεύουμε σε κάτι, ούτε εσείς πρέπει». Δεν έχω όμως γνωρίσει ούτε έναν από αυτούς, που να αρνείται τις χριστιανικές αργίες και να μην επωφελείται από αυτές. Τελικά, όταν ο ορθολογισμός καταντά ιδεοληψία, καταλήγει να γίνεται χειρότερος από κάθε θρησκευτικό φανατισμό.
Λοιπόν, σε αυτή την χώρα είμαι βέβαιος, πως το 95% των απλών και φτωχών ανθρώπων, θα έδιναν πρόθυμα το 1 λεπτό που τους αναλογεί ως μερίδιο, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός. Άνθρωποι, που κατά τα άλλα δεν είναι φανατικοί στη σχέση τους με την θρησκεία, όπως δεν είμαι και εγώ, αλλά που πηγαίνουν μόνο στις μεγάλες γιορτές στην εκκλησία, ή όταν τους πιάσει το «παράπονο». Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς «θεούσης-α» για να πιστεύει.
Και αφού το 95% είναι επίσης φορολογούμενοι πολίτες, το κόστος του 1 λεπτού είναι πρέπον να αποδίδεται από τους φόρους που ήδη πληρώνουν. Προτείνω δε, μιας και έχουμε δημοκρατία, να μη χρεωθούν το 1 λεπτό όσοι είναι αντίθετοι με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, διότι φαίνεται πως το έχουν μεγάλη ανάγκη ένεκα της οικονομικής κρίσης.Σχόλιο: - Όμως θέλουν συνεχώς να φορολογούν την Εκκλησία με 26% ΦΠΑ παραπάνω από όλους τους άλλους!
Επίσης με τις συνολικές αγοραπωλησίες και κινήσεις των αγορών σε όλη την εορταστική περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, της Αναστάσεως, την εορταστική μετά το Πάσχα Διακαινήσιμο εβδομάδα, κ.α. το Ελληνικό Κράτος και το Ελληνικό δημόσιο (όπως και οι περισσότερες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα) θα βγάλουν και θα κερδίσουν τα πολλαπλάσια χρηματικά κέρδη κ.α. από όλες τις αγοραπωλησίες στις εορταστικές περιόδους σε όλη την Ελλάδα!
Protagoras Theodosiou

Δεν υπάρχουν σχόλια: