Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΙΣΡΑΗΛ: Για αύξηση αντιχριστιανικής βίας αλλά και αδιαφορία από τις αρχές κάνουν λόγο οι χριστιανοί. Ακόμα και οι Εβραίοι το παραδέχονται

church-of-multiplcationΙΣΡΑΗΛ: Για αύξηση αντιχριστιανικής βίας αλλά και αδιαφορία από τις αρχές κάνουν λόγο οι χριστιανοί. Ακόμα και οι Εβραίοι το παραδέχονται «Αν κάπου δέχονταν συνεχείς επιθέσεις συναγωγές και οι αρχές δεν τις σταματούσαν, θα ουρλιάζαμε για αντισημιτισμό»….
Σύμφωνα με έναν καθολικό επίσκοπο στην Ιερουσαλήμ, ηεμπρηστική επίθεση σε μια ιστορική εκκλησία κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας την περασμένη εβδομάδα είναι ενδεικτική τηςαυξανόμενης απειλής της αντι-Χριστιανικής βίας από εξτρεμιστές Εβραίους.
Η επίθεση της Πέμπτης στην Εκκλησία του Πολλαπλασιασμού των Άρτων και των Ιχθύων, κατά την οποία δύο άτομα υποβλήθηκαν σε θεραπεία λόγω εισπνοής καπνού, είναι η δεύτερηφορά που η εκκλησία γίνεται στόχος τους τελευταίους 18 μήνες. Τον περασμένο Απρίλιο, ένας βωμός και ένας σταυρός είχαν επίσης βεβηλωθεί.
Ο επίσκοπος William Shomali, βοηθός επίσκοπος του καθολικού πατριαρχείου Ιεροσολύμων, είπε : «Υπάρχει μια πραγματική κλιμάκωση στην αντιχριστιανική βία: από μια μικρή φωτιά που αφήνει μικρές ζημιές, πήγαμε σε μια μεγαλύτερη φωτιά, και τελικά σε μια εμπρηστική επίθεση που είχε ως στόχο να παράγει μεγάλες ζημιές ακόμη και σκοτώσει», είπε, προσθέτοντας: «Μου επιτρέπεται να ρωτήσω: Τι θα επακολουθήσει;»
Ο επίσκοπος αναγνώρισε ότι η βία πιθανό να υποκινείται από μια «πολύ μικρή και επιθετική ομάδα».
«Δεν μπορώ να βάλω όλους τους Ισραηλινούς στο ίδιο καλάθι, αφού υπάρχουν οι φιλελεύθεροι και μη ανεκτικοί Εβραίοι, και εκείνοι που είναι λιγότερο [ανεκτικοί] και τέλος, όσοι μισούν τους μη-Εβραίους», είπε.
«Ο φόβος μου είναι ότι αυτές οι φανατικοί αυξάνονται και σε αριθμό και ως προς το βαθμό της μισαλλοδοξίας».

Χθες χιλιάδες Χριστιανοί διαμαρτυρήθηκαν έξω από την εκκλησία του Πολλαπλασιασμού, όπως αναφέρει η Haaretz. Η εκδήλωση ήταν μια συγκέντρωση – προσευχή, μια λειτουργία έλαβε χώρα στο εσωτερικό του ναού, αλλά έξω από την εκκλησία, νέοι που μετέφεραν σταυρούς και σημαίες του Βατικανού μπλόκαραν το δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία και έκαναν έκκληση οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu καταδίκασε το περιστατικό, λέγοντας ότι η επίθεση στην εκκλησία είναι «μια επίθεση σε όλους μας» και ότι η κυβέρνηση «θα τηρήσει το νόμο κατά των υπευθύνων γι’ αυτή την εγκληματική δράση».
Ο πρόεδρος Reuven Rivlin είπε ότι «τέτοια τρομερή βεβήλωση ενός αρχαίου και ιερού τόπου προσευχής, είναι μια επίθεση στην ίδια τη δομή της ζωής στη χώρα μας. Το Ισραήλ, ως κράτος και ως κοινωνία, οφείλει να προστατεύει και να συντηρεί τις ιερές τοποθεσίες , για όλες τις θρησκείες».

Οι βάνδαλοι έγραψαν με σπρέι στα εβραϊκά «εξορίστε τους ψεύτικους θεούς» σε έναν τοίχο της Εκκλησίας
Παρά τις δηλώσεις, υπάρχουν ανησυχίες ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά στο παρελθόν για να εξασφαλίσει ότι οι Εβραίοι εξτρεμιστές θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη.
Η ισραηλινή οργάνωση «Ραβίνοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» αναφέρει ότι υπήρξαν 43 εγκληματικές πράξεις εναντίον ιερώντόπων, συμπεριλαμβανομένων τζαμιών, εκκλησιών και μοναστηριών, τα τελευταία έξι χρόνια.
Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν αντι-χριστιανικό γκράφιτι σε ένα καθολικό μοναστήρι κοντά Μπετ Σεμές τον Ιανουάριο του 2014, όπου βάνδαλοι τρύπησαν τα ελαστικά των αυτοκινήτων. Τον Μάιο του περασμένου έτους εξτρεμιστές έγραψαν «Θάνατος στους Άραβες και Χριστιανούς και εκείνους που μισούν το Ισραήλ» στο κέντρο Νοτρ Νταμ στην Ιερουσαλήμ.
Η ‘Tag Meir’, μια ομάδα αντι-ρατσισμού είπε στη Independent ότιδεν υπήρξαν διώξεις για τις επιθέσεις σε ιερούς τόπους τα τελευταία τρία χρόνια.
«Η τιμωρία των εγκλημάτων αυτών δεν αποτελεί προτεραιότητα για τις αρχές», δήλωσε ο Yossi Saidov της Tag Meir. «Το μήνυμα που έρχεται από πάνω από τον Πρωθυπουργό μέχρι κάτω από τον τελευταίο αστυνομικό, είναι ότι δεν πειράζει που συμβαίνει αυτό, δεν είναι τόσο τρομερό».
«Αν 43 συναγωγές δέχονταν επίθεση στην Πολωνία και οι αρχές δεν το σταματούσαν, θα ουρλιάζαμε ότι ήταν ο αντισημιτισμός και δικαίως», πρόσθεσε.

Ο πατέρας Michel Sabbah είπε επίσης: «Όταν εξακολουθώ να βλέπω αυτό που συμβαίνει, βλέπω μια ισραηλινή κυβέρνηση και κάποιους ηγέτες που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.
«Εμείς, ως Χριστιανοί πιστεύουμε στο μήνυμα του Χριστού, στο μήνυμα της αγάπης, ό,τι και αν συμβεί, εμείς εδώ θα μείνουμε.Εμείς δεν απαιτούμε την προστασία από κανέναν, εδώ ή στο εξωτερικό … Η πολιτεία πρέπει να γνωρίζει τα καθήκοντά της, και πρέπει να τα εκτελεί».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: