Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ


Ο Michel Aoun ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ
O πολιτικός ηγέτης του Πατριωτικού Ελεύθερου Κινήματος (CPL) ο στρατηγός Michel Aoun* που είναι ο άμεσος σύμμαχος του πολιτικού κόμματος της Χεζμπολλά και μετέχει στον ίδιο πολιτικό συνασπισμό κάλεσε την Τρίτη  την διεθνή κοινότητα να σπεύσει σε βοήθεια των χριστιανών της Μέσης Ανατολής που διώκονται από τους τζιχαντιστές  ισλαμιστές.

Στο τέλος της συνάντησης στο Rabieh με τους επισκόπους Issam Darwiche, Georges Saliba, Boulos Safar και Roueiss al-Orachalimi, ο χριστιανός πολιτικός ηγέτης και μια πό τις πλέον εξέχουσες και χαρισματικές πολιτικές φυσιογνωμίες της χώρας του καταδίκασε το φαινόμενο της εξόδου των χριστιανών.Η τοπική κρίση» προκαλεί μια σταθερή έξοδο των χριστιανών εκ των οποίων κάποιοι κατευθύνονται προς τον Λίβανο  «, υπογράμμισε ο στρατηγός  Aoun.Καλούμε τον κόσμο να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων σε αυτήν την κρίση».
Την τελευταία εβδομάδα περισσότεροι από 200 (σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις πάνω από 300) ασσύριοι χριστιανοί απήχθησαν από το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Hassaké στο βορρά της Συρίας. Περί τους 20 απελευθερώθηκαν ενώ η τύχη των υπολοίπων παραμένει αβέβαιη. Την Τρίτη 17 ασσύριοι πέρασαν τα σύνορα του λιβάνου προερχόμενοι από Συρία.
«Δεν θέλουμε να καταφύγουμε στην Ευρώπη ή αλλού.Αυτός ο λαός που έζησε χιλιάδες χρόνια στην Ανατολή δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται κατ΄αυτόν τον τρόπο και κυρίως την στιγμή της εκατοεντατηρίδας του αρμενικού δράματος του 1915 «. Ο χριστιανός ηγέτης του Λιβάνου στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι οι  «χριστιανοί μαρονίτες του Λιβάνου που υποβλήθηκαν σε πείνα  υπό την οθωμανική κατοχή  του 1915  δεν έγιναν αντικείμενο μνήμης».
Ο Aoun κάλεσε «την διεθνή κοινότητα να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η Ανατολή». Κλείνοντας ο στρατηγός τόνισε με έμφαση: «Δεν θέλουμε λόγια(…). θέλουμε πράξεις . Καλούμε τα κράτη να μας βοηθήσουν προς ανακούφιση από το βάρος του πολέμου που διαδίδεται στην περιοχή».
Την Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ ο υπουργός εξωτερικών του Λιβάνου Gebran Bassil σκιαγράφησε το μαύρο πίνακα της κατάστασης των χριστιανών της Μέσης Ανατολής. «Πριν από μια εικοσαετία στο Ιράκ υπήρχαν 1 εκατομύριο χριστιανοί  το 2014 δεν απέμειναν παρά 400.000  και σήμερα 200 000, ανέφερε. .. »
«Οι περιπτώσεις βίας κατά χριστιανών εκρήγνυνται υπάρχουν όλο και περισσότεροι ομαδικοί τιμωρητικοί βιασμοί, τα παιδιά και οι γυναίκες αποτελούν αντικείμενο διακίνησης και εμπορίου » κατήγγειλε.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η φωνή του εξτρεμισμού υποσκέλισε την φωνή της μετριοπάθειας  «.(l΄Οrient le jour 03/03/2015)
* o Aoun υποστηρίζεται από την Χεζμπολλά για τη θέση του προέδρου της χώρας.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: